Kapalı Pazar Yerinde İnşaat Çalışmaları Sürüyor
Çorlu Belediyesi tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında Çorlu’ya 3. Kapalı Pazar yeri yapılacak.
Cemaliye Mahallesi, Zafer Mahallesi’nden sonra Çorlu’da Şeyhsinan Mahallesi’ne de kapalı Pazar yeri yapılıyor. Geçtiğimiz günlerde çalışmalarına başlanılan kapalı Pazar yerinde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Perşembe günü temel atma töreni düzenlenecek olan kapalı Pazar yerinde Başkan Sarıkurt incelemelerde bulundu. Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Sarıkurt, “Yeni haftaya sahada başladık. Başkan Yardımcımız Adnan Kum ile birlikte, Şeyhsinan Mahallesi Pazartesi Pazarı proje alanında incelemelerde bulunduk. 18 Haziran’da temel atma törenini gerçekleştireceğimiz pazar yerimizde yürütülen son hazırlıkları yerinde değerlendirdik. Tüm hemşehrilerime sağlıklı, huzurlu ve güzel bir hafta diliyorum” ifadelerine yer verdi.
İMDAT ŞAHİN
Çorlu'da 14. Geleneksel Fermalı Av Köpekleri Yarışması
Çorlu Avcılar Derneği tarafından bu yıl 14.’sü Geleneksel Fermalı Av Köpekleri Yarışması, çok sayıda av tutkunu ve vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi.
Yıllardır büyük bir ilgiyle takip edilen ve geleneksel hâle gelen organizasyona Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt da katılarak avcıların ve doğaseverlerin heyecanına ortak oldu.
Yarışma parkurlarında sergiledikleri performanslarla göz dolduran av köpekleri, izleyicilerden büyük alkış aldı. Kıran kırana geçen mücadelelerin ardından dereceye giren av köpeklerinin sahiplerine ödüllerini Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt takdim etti. Ödül töreninde konuşan ve organizasyonun önemine değinen Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Yıllardır büyük bir ilgiyle sürdürülen bu güzel organizasyonun gerçekleşmesinde emeği bulunan Çorlu Avcılar Derneği Başkanı Sayın Mert Yılmaz’a ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyor, yarışmada dereceye giren tüm katılımcıları canıgönülden tebrik ediyorum. Kentimizdeki bu tür geleneksel etkinliklerin yaşatılması adına desteklerimizi sürdüreceğiz.” dedi.
Haber Merkezi
Millî Takım İçin Tek Yürek Olduk
Çorlu Belediyesi, A Millî Futbol Takımı’mızın Dünya Kupası’ndaki ilk maç heyecanını kurduğu dev ekranla Cumhuriyet Meydanı’na taşıdı. Meydanı kırmızı-beyaza boyayan yüzlerce Çorlulu, ay-yıldızlıların ilk sınavında tek yürek olarak millî coşkuya ortak oldu.
Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt da meydandaki yerini alarak, maçı baştan sona hemşehrileriyle birlikte büyük bir heyecan içinde takip etti. Maç boyunca tek bir ağızdan tezahürat yapan Çorlulular, Dünya Kupası sahnesindeki millî heyecanı birlik ve beraberlik içinde yaşadı. Maçın ardından açıklamalarda bulunan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, sonuç ne olursa olsun Millî Takım’ın her zaman arkasında olduklarını belirterek, “Çorlu Belediyesi olarak Cumhuriyet Meydanı’nda millî takımımız için yine tek yürek olduk. A Millî Futbol Takımı’mızın Dünya Kupası`ndaki ilk maçını dev ekranda hemşehrilerimizle hep birlikte izledik. Sonuç ne olursa olsun, aynı heyecanı paylaşmanın, ay-yıldızlı formanın etrafında kenetlenmenin gururunu yaşadık. Millî Takım’ımıza gönülden inanıyor, nice zaferlerde yeniden bir araya gelmeyi diliyoruz.” dedi.