Meslek Lisesine Büyük Yatırım
Çorlu Güncel

Meslek Lisesine Büyük Yatırım

  • 24 Ekim 2024

Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne 2 milyon 600 bin lira değerinde lazer kesme makinası alınarak öğrencilerin kullanımına verildi.


Milli Eğitim Bakanlığı, Trakya Kalkınma Ajansı ve Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası katkılarıyla Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne lazer kesme makinası alındı. Lazer kesme makinası için okulda tören düzenlendi. Törene Çorlu Kaymakamı Murat Eren, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Abdülaziz Yeniyol, Çorlu Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İzzet Volkan okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 
ÖĞRENCİLERİMİZ BURADA MAKİNEYİ VE İŞ ÜRETMEYİ ÖĞRENECEKLER
Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Evren Tekin gazetemize yaptığı açıklamada: “Ahi Evran Meslek Lisesi’nin metal atölyesindeyiz. Metal atölyesi için bir lazer kesim makinesi temin edildi. Bu Milli Eğitim Bakanlığı, Trakya Kalkınma Ajansı ve Çorlu Ticaret Odası’nın müşterek finansmanı olarak gerçekleşti. Bu proje kapsamında 2 milyon 600 bin bir bütçe ayrıldı ve bu bütçe ile kaynak simülasyon cihazı ve lazer kesim cihazı temin ediliyor. Bu cihaz sayesinde sanayide bunun karşılığı olan çok fazla cihaz yok. İşi hızlandıracak azot gazi ve oksijen gazı ile birlikte çok hızlı bir şekilde otoket çizimlerle saç levhalar üzerinden kesim yapılabiliyor. Bu kapsamda burada kursta açacağız, proje kapsamında 30 kursiyere kurs verilecek. Bunlarda istihdam edilebilecek. Öğrenciler bazında artık piyasada bununla ilgili çok fazla ihtiyaç var öğrencilerin kendilerini geliştirmesi açısından da çok büyük katkısı olacak. Öğretmenlerimiz için de öyle döner sermaye üzerinden de okulumuza katkısı olacak. Öğrencilerimizi iş ortamında bulundurmuş olacağız ve üretim aşamasına geçmiş olacaklar” dedi. 
SANAYİMİZİN EN BÜYÜK İHTİYACI MESLEKİ EĞİTİMİN ALMIŞ ÇALIŞMA ARKADAŞLARI
Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İzzet Volkan yaptığı konuşmada: “Bugün Türkiye’nin en büyük üretim bölgelerinden bir tanesinde mesleki eğitimle alakalı bir atölyemizin daha açılışını yapıyoruz. 5 yıldır üyelerimize her dokunduğumuzda en büyük ihtiyaçları mesleki eğitimini almış bizim sanayimizde ekip arkadaşlarımız diyebilecek çalışma arkadaşları arıyorlar. Bölgemiz sürekli büyüyor sanayi açısından bugün açtığımız bu tesisin ne kadar kıymetli olduğunu söylemek istiyorum. Öğrencilerimiz burada kendi meslekleriyle ilgili eğitimleri alırlar, hızlı bir şekilde iş gücüne katılırlar” dedi. 
KALKINMA AJANSI OLARAK İŞ DÜNYASI, KAMU KURUMLARI İLE ÇALIŞIYOR ANLARIN İHTİYAÇLARINI GÖREBİLİYORUZ
Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin yaptığı konuşmada: “Biz kalkınma ajansı olarak iş dünyası ile görüşüyoruz, onların ihtiyaçlarını görebiliyoruz. Ama kalkınma ajansı olarak kamu kurumlarıyla çalışıyor onların ihtiyaçlarını isteklerini görebiliyoruz. Bu anlamda milli eğitim bakanlığıyla beraber çalışarak onların yapabilecekleri noktasında da bir ve beraber sadece maddi değil manevi anlamda da iş birliği yapmaya çalışıyoruz. Bugün burada bölgemizin ihtiyacı olan bir alanda da iyileşmeyi sağlamış olduk” dedi.  
ÇOCUKLARIMIZ BURADA ÖNEMLİ BECERİLER KAZANACAKTIR
Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Abdülaziz Yeniyol yaptığı konuşmada: “Türkiye Yüzyılı Maarif Modelinde 3 saç ayağı var, elde edilen bilgiyi teknolojik hale getirme marifeti, çocuklarımıza öğreteceğimiz şey bilgiyi kullanma gücü ve kültürü, ikincisi iletişim becerisi üçüncüsü sosyal farkındalık. Kimsin nesin ne iş yapıyorsun bu dünyaya niye geldin. Çocuklarımızı yetiştiriyoruz, onlara akademik şahsiyet kazandırıyoruz ama kazandırdığımız kimlik çerçevesinde onların uygulama alanları noktasında sıkıntı yaşıyoruz. Çocuklarımızın istihdamı noktasında öğrencilerimiz burada önemli beceriler kazanacaktır. Lazer makinası Çorlumuzu hayırlı olsun” dedi. 
KAYMAKAM EREN, HAYATIM BOYUNCA MESLEK LİSESİ MEZUNU OLMAKTAN GURUR DUYMUD 
Çorlu Kaymakamı Murat Eren yaptığı konuşmada: “Tabi bende bir meslek lisesi mezunuyum, Tekirdağ Endistrü Meslek ve Teknik Lisesi’nin motor bölümünden mezun olarak Gazi Üniversitesi Kamu Yönetimi kazandım ve daha sonrasında kaymakam oldum. Hayatımın her döneminde meslek lisesi mezunu olmaktan büyük bir gurur duydum. Meslek lisesinin bana kattığı öğrettiği tecrübe bilgi birikimi ile hayata baktım. Bir insanın meslek sahibi olması yaşamında en önemli ideallerden bir tanesidir. Bugün meslek liselerinden mezun olan öğrencilerimiz üniversiteye gitmeden bile bir meslek erbabı ustası olarak iş hayatına atılıyorlar. Üniversiteye giderlerse de yollarına daha da kolay devam edebiliyorlar. Gerçekten meslek liselerinin imkanlarını artırmak onları teknolojiyle buluşturmak önemli. Bu lazer kesme makinasının okulumuza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi. 
İMDAT ŞAHİN