Ağıltepe Ranta Açılmak İsteniyor!
Çorlu Güncel

Ağıltepe Ranta Açılmak İsteniyor!

  • 23 Ekim 2024

Çorlu’nun en büyük yeşil alanlarından biri olan 750 dönümlük Ağıltepe’yle ilgili konuşan CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, “Biz yeşil alan yapılsın istiyoruz, birileri de ranta açmak için yola çıkmışlar, Ağıltepe rezerv alan yapılıyor” ifadelerini kullandı.

Savunma Bakanlığı’na tahsisli olan 750 dönümlük Ağıltepe’yi askeriye boşalttıktan sonra atıl kalmıştı. Geçtiğimiz aylarda girişleri kapatılan Ağıltepe ile ilgili yeni gelişmeleri CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun paylaştı. Aygun, Ağıltepe’nin rezerv alan yapılmak istendiğini belirterek “Ağıltepeyi birileri ranta açmak istiyor” diyerek tepkilerini dile getirdi. Ağıltepe ile birlikte Eski Askeri Lojmanların olduğu alanla ilgili gelişmeyi de aktaran İlhami Özcan Aygun, “Çorlu Belediyesi bölge mahkemesine ticari alan olmasıyla ilgili itirazda bulunmuştu, bölge idare mahkemesi yürütmeyi durdurmuştu şimdi yeni bir gelişme oldu bölge istinaf 4. Dairesi de o yürütmeyi durdurdu, belediyemiz Danıştay’a başvuracak” ifadelerini kullandı. 

AĞILTEPE REZERV ALAN YAPILMAK İSTENİYOR, ORADAKİ AĞAÇLARI KESTİRMEYECEĞİZ HEP BERABER AĞILTEPEYE SAHİP ÇIKACAĞIZ 

Ağıltepe ile ilgili konuşan CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygün, “Uzun dönemdir dile getirdiğim, Plan bütçede ve Savunma Bakanlığı bütçesinde de dile getirdiğim önceki dönem bakanı Hulisi Akar ve şimdiki bakana da ifade ettik maalesef çözemedik. Ağıltepe’nin akıbetinden haberiniz var mı sevgili hemşerilerim, rezerv alan yapılıyor, biz diyoruz ki park yapalım, yaşam alanı yapalım, birileri de ranta açmak için yola çıkmışlar. Sahip çıkmak için hep beraber hareket edeceğimize ben buradan inanıyorum. Ağıltepe’deki o ağaçları kestirmeyeceğiz. Kuruyan ağaçların yerine tekrar yenilerini dikeceğiz ve orayı sevgili Çorlu Belediye Başkanımızın özenle hazırlamış olduğu proje var ki ben bunu bakanlara sundum. O ona top atıyor bu buna top atıyor. Kimse top atmayacak biz burada yaşıyoruz. Ben milletvekilliğini bırakacağım bıraktıktan sonra benim rahat uyumam için benim boynumun borcu var. Bize oy veren insanlara boynumuzun borcu var. Onun için barosuyla meslek odalarıyla, STK’larıyla burasının rezerv alanı değil sosyal yaşam alanı olması için var gücümüzle çalışacağız diyorum” ifadelerini kullandı. 

AĞILTEPE ÇORLU VE BÖLGE İÇİN ÖNEM ARZ EDİYOR 

Konuşmasını sürdüren İlhami Özcan Aygun, “Diğer bir proje arkadaşlar burası Pagodanya mı o kadar sahipsiz bir yer mi belediyemiz eski askeri lojmanlarının olduğu yerle ilgili çevre bakanlığı bir proje yapıyor, ticari alana çevirmek istiyor. Ya okul sorunumuz var diyoruz anlatamıyoruz, 10 dönümlük alanı bölge idare mahkemesi projeyi durdurdu, ama bölge istinaf 4. Dairesi şimdi o yürütmeyi de durdurdu. Belediyemiz şimdi Danıştay’a gidecek. Bizler takip edeceğiz, orası okul olacak, orası ticari alan değil, artık yeter ya. Tekirdağ’ın yakasından düşün diyoruz. Bakınız TOKİ’ye belediyeye kaynak aktarılmasın diye araziler TOKİ’ye aktarılıyor satışa sunuluyor. Parçalı olan yerler toplu olarak satılıyor. Tekirdağ’a verin artık, Tekirdağ’dan almayın. Bir hafta içinde bu iki proje kucağımıza düştü. haftaya mecliste plan bütçe görüşmeleri başlıyor biz orada da haykıracağız. Biz Tekirdağ’a sahip çıkmak istiyoruz birileri de Tekirdağ’ı rant olarak görüyor. Akıl mantık tutulmasına artık hep beraber dur diyeceğiz. Bu iki proje Çorlu için önem arz ediyor, Ağıltepe’yi rezerv alan yaptırmayacağız. Yine askeri lojmanların olduğu yeri de okul yapılması içinde mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi. 

İMDAT ŞAHİN