Okul Önündeki Su Nihayet Kesildi
Çorlu Güncel

Okul Önündeki Su Nihayet Kesildi

  • 24 Ekim 2024

Gazetemizin sürekli gündeme getirdiği Perihan Necati Kervancı Ortaokulu önünde akan su, TESKİ ekiplerinin çalışması sonucu kesildi. Veliler ve öğrenciler TESKİ’ye teşekkür etti.



Perihan Necati Kervancı Ortaokulu önünde günlerdir akan su nedeniyle yol çamur içinde kalırken yolda çökmeler de meydana gelmişti. Gazetemizin konuyu gündeme getirmesiyle birlikte TESKİ ekipleri okulun önünde akan suyu kesmek için çalışma yaptı. Çalışma kapsamında arıza giderildi, veliler ve öğrenciler ve bölgedeki vatandaşlar rahat bir nefes aldı. 
YER ALTINDAN ÇIKAN SU AYLARCA AKTI 
Zafer Mahallesi Cumhuriyet Bulvarı üzerinde bulunan Perihan Necati Kervancı Ortaokulu önündeki sokakta yer altından çıkan su aylarca aktı. Daha önce okulun bahçesine akan su çalışma sonrası kesilmişti. Çok geçmeden yer altından çıkan su bu kez de sokağa akmaya başladı. Aylardır okul önünden akan suya veliler ve öğrenciler tepki gösteriyordu. Gazetemiz konuyu sürekli gündeme taşıyarak sorunun çözülmesini istemişti. Nihayet o su kesildi. 
VELİLERDEN TESKİ’YE TEŞEKKÜR 
Geçtiğimiz gün bölgeye gelen TESKİ ekipleri arızayı tespit ederek suyun akmasının önüne geçti. Konuyla ilgili TESKİ’ye teşekkür eden vatandaşlar ve öğrenci velileri, “Yer altından çıkan su aylarca aktı, buralar göle döndü, her yer çamur içinde kaldı yolda çökmeler meydana geldi. Gazetenize teşekkür ediyoruz, konuyu gündeme getirdi ve sonunda TESKİ gelip arızayı giderdi şimdi su akmıyor. TESKİ’ye de teşekkür ediyoruz, inşallah bir daha sorun yaşanmaz” dedi.

SU KAYNAKLARI KORUNMALI
Mahalle sakinleri, sorunun çözümlenmiş olmasından dolayı memnuniyetlerini dile getirirken, yetkililerin daha dikkatli olmalarını ve su kaynaklarının korunmasına yönelik daha etkin önlemler almalarını beklediklerini belirtti. Bu olay, su israfı konusundaki farkındalığın artmasına ve kamuoyunun bu konuda daha duyarlı hale gelmesine vesile oldu.

İMDAT ŞAHİN