Pazar Günü Sandıklar Kuruluyor
Çorlu Güncel

Pazar Günü Sandıklar Kuruluyor

  • 25 Ekim 2024

Türkiye’de yaşayan çifte vatandaşlar 27 Ekim 2024 Pazar günü (yarın) Bulgaristan Genel Seçimleri için oylarını kullanacak.

Hak ve Özgürlükler Hareketi Temsilcileri geçtiğimiz gün Çorlu’da bir araya gelerek toplantı gerçekleştirmiş 27 Ekim Pazar Günü (yarın) vatandaşları sandık başına çağırarak Hak ve Özgürlükler Hareketi’ne oy istemişti. Pazar günü Çorlu’da 9 sandık kurulacak. Çorlu’da çifte vatandaşlığı olanlar sandığa giderek oylarını kullanacak. 

ÜÇBUÇUK YILDA 7 KEZ SANDIK KURULDU 

Bulgaristan’da hükümetin bir türlü kurulamaması nedeniyle üç buçuk yılda 7’inci kez sandık kuruldu. Seçimler için Bulgaristan vatandaşları oy kullanırken Türkiye’de yaşayan çifte vatandaşlarda sandığa giderek oylarını kullanıyor. Yenilenen seçimlerde sandığa katılım oranları yüzde 50’yi geçmezken bu seçimde hükümetin kurulup kurulmayacağı ise merak konusu oldu. 

ÇORLU’DA 9 SANDIK KURULACAK

Pazar günü yapılacak Bulgaristan Genel Seçimleri için Çorlu’da 9 Sandık kurulacak. Sandıkların kurulacağı okullar Şeyh Sinan Mahallesi’nde Vehbi Günaştı İlköğretim Okulu, Havuzlar Mahallesi’nde Bilim Sanat Merkezi ve Alipaşa Mahallesi’nde Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi olarak belirlendi. Çifte vatandaşlar bu okullara giderek oylarını kullanabilecek. 

GÜNER ÇETİN ÇİFTE VATANDAŞLARI SANDIK BAŞINA ÇAĞIRDI 

Konuyla ilgili açıklama yapan Hak ve Özgürlükler Hareketi Trakya Sorumlusu Güner Çetin, “Bulgaristan Genel Seçimleri’nde Çorlu’da ikamet eden tüm çifte vatandaşlar oy kullanma hakkına sahip hemşerilerimizin belirlenen okullardan birinde geçerli liçna kartını veya pasaportunu göstererek oy kullanabileceklerdir. Bütün vatandaşlarımızı sandık başına davet ediyoruz” dedi. 

İMDAT ŞAHİN