• Yer Altına Alınan Elektrik Hatları Çorlu'yu Güzelleştiriyor
Çorlu Güncel

Yer Altına Alınan Elektrik Hatları Çorlu'yu Güzelleştiriyor

  • 05 Ocak 2018
  • 1296 Kez Okundu

Çorlu’da TREDAŞ mahallelerde elektrikler yer altına alıyor. TREDAŞ tarafından başlatılan çalışma sonucu yer altına alınan elektrik hatları Çorlu’nun çehresini değiştirmeye devam ediyor.

Çorlu sokakları tel ve direk kargaşalığından kurtularak güzel bir görüntüye kavuştu. Reşadiye Mahallesinde birçok noktada elektrik çalışmaları bitti. TREDAŞ’a bağlı ekipler yeni dikilen elektrik direklerini sağlamlaştırıyor. Eski Pazartesi pazarının kurulduğu Yunus Emre Caddesi, yeni aydınlatma direkleriyle görenleri şaşırttı. Keşmekeşlikten kurtulan cadde yeni görüntüsüyle mahalle sakinlerini memnun etti.

“Mahallemiz Güzel Oldu”

Mahalle sakinleri TREDAŞ’ın yaptığı çalışmalar ile ilgili; “Bu mahallemizde TREDAŞ bir çalışma başlattı. Elektrikleri yer altına aldılar. Eskiden direkler üzerinden tellerle elektrik dağıtılıyordu. O görüntüler hala hafızamızda. Çok görüntüler çok çirkindi gerçekten. Evimizin önünde koca direkler vardı. Hemen penceremizin önünden teller geçerdi. Şimdi bakın ne kadar ferah ve güzel oldu, caddelerimiz genişledi. Bu çalışma her yerde yapılsın. Çalışmalar devam etsin” dediler

“Yer Altına Alınması Güvenliğimiz Açısında da Önemliydi”

Mahalle sakinleri; “Teller hemen penceremizin önünden geçiyordu. Camda duran elbise düştüğü zaman tellerin üzerine düşüyordu. Elektrik telleri çok yakındı apartmanlara bizlerde apartmanda oturan insanlar olarak tedirgin oluyor ve korkuyorduk. Güvenliğimizden endişe duyuyorduk. Şimdi buda ortadan kalktı. Yer altına alınan elektrikten artık korkmamıza da gerek yok” dedi.  

“Kaldırım ve Yollarımızda Bir An Önce Yapılmalı”

Yer altına alınan elektrik çalışmalarında zarar gören yollar konusunda da konuşan vatandaşlar; “Çalışmalar sonrasında yollarımız ve kaldırımlarımız bozuldu. Kaldırımlarda yürürken zorlanıyoruz. Bunlarında bir an öce yapılması gerekiyor. O zaman tam anlamıyla güzel bir mahalle olacağız” dedi.

Haber:İmdat Şahin