• Otogarda Bayram Yoğunluğu
  • Otogarda Bayram Yoğunluğu
Çorlu Güncel

Otogarda Bayram Yoğunluğu

  • 08 Nisan 2024
  • 391 Kez Okundu

Ramazan Bayramı’nda vatandaşlar memleketlerine ve tatil bölgelerine gitmek için otogarlarda yoğunluk oluşturdu.

 Ramazan Bayramına girmeye hazırlanırken otogarlarda yoğunluk oluştu. Vatandaşlar Ramazan Bayramı’nı memleketlerinde ve tatil beldelerinde geçirmek için günler öncesinden hazırlık yaptı. Kimi vatandaşlar kendi araçlarıyla gitmeyi tercih ederken kimi vatandaşlarda otobüslerle gitti. Otobüs firmaları bayram için ek seferler koymak zorunda kaldı. Kamu personeline 9 günlük bayram tatili olması nedeniyle vatandaşlar tatili değerlendirmek için otogarlarda yoğunluk oluşturdu. . 

SABAH SAATLERİNDE BİLE YOĞUNLUK VAR

Ramazan Bayramı’nı memleketinde veya tatil beldelerinde geçirmek isteyen vatandaşlar valizleriyle birlikte otogarın yolunu tuttu. 5 Nisan Cuma günü mesai saatinden sonra kamu çalışanları için 9 günlük tatil başladı. Tatili memleketlerinde veya tatil bölgelerinde geçirmek isteyen vatandaşlar Cuma gününden itibaren yola çıkmaya başladı. Kimi vatandaşlar kendi araçlarıyla giderken kimi vatandaşlarda otobüslerle gitmeyi tercih etti.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ramazan Bayramı’nda 9 günlük tatil ilan etmesinin ardından vatandaşlar bayram için yollara düştü. 

VATANDAŞLAR BİLET FİYATLARININ YÜKSEK OLMASINA TEPKİLİ 

Akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar nedeniyle otobüs firmaları da bilet fiyatlarına zam uyguluyor. Otobüs bilet fiyatlarının çok yüksek olduğunu belirten vatandaşlar gazetemize konuştu: “Bayram tatilinde memlekete gitmek istiyoruz, biletlerimizi aldık fakat bilet fiyatları gerçekten çok yüksek. Özellikle 4 kişilik bir ailenin gitmesi çok büyük bir maliyet oluşturuyor. Umarız önümüzdeki dönemlerde bu fiyatlar biraz olsun aşağı doğru iner” dedi.

İMDAT ŞAHİN