• Sarıkurt'un 2'Nci Dönemi Resmen Başladı
  • Sarıkurt'un 2'Nci Dönemi Resmen Başladı
  • Sarıkurt'un 2'Nci Dönemi Resmen Başladı
  • Sarıkurt'un 2'Nci Dönemi Resmen Başladı
  • Sarıkurt'un 2'Nci Dönemi Resmen Başladı
Çorlu Güncel

Sarıkurt'un 2'Nci Dönemi Resmen Başladı

  • 04 Nisan 2024
  • 433 Kez Okundu

31 Mart Yerel seçimlerini kazanan Ahmet Sarıkurt mazbatasını alarak 2’nci dönemine resmen başladı.

Yerel seçimleri büyük bir farkla kazanan CHP Çorlu Belediye Başkan Adayı Ahmet Sarıkurt yeniden başkan seçildi. Yeniden başkan seçilen Ahmet Sarıkurt ile birlikte meclis üyeleri de mazbatalarını aldı. Çorlu Adliyesi İlçe Seçim Kurulu’na giden Başkan Ahmet Sarıkurt ve meclis üyeleri burada düzenlenen törenle mazbatalarını aldı. Mazbata törenine CHP Tekirdağ Milletvekilleri İlhami Özcan Aygun, Nurten Yontar, CHP Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, CHP Tekirdağ İl Başkanı Şenol Özgür Taşmerdivenli, CHP Çorlu İlçe Başkanı Cüneyt Akar ve CHP üyeleri de katıldı. 

YEREL YÖNETİMLER YÜRÜTME ORGANININ ÖNEMLİ KOLUNU OLUŞTURUYOR 

Mazbata töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Çorlu 2’nci İlçe Seçim Kurulu Başkanı Eyüp Taşar bir konuşma yaptı. Taşar, “31 Mart 2024 tarihli yerel seçimler sonrasında seçimi kazanan belediye başkanı belediye meclisi üyeleri mazbata töreni için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Öncelikle hepinize teşekkür ediyorum hoş geldiniz. Devletin temelini oluşturan 3 unsurdan biri olan yürütme organının bir kolunu oluşturan yerel yönetimler demokrasinin vaz geçilmez unsurlarıdır. Sizlerde bu unsuru temsil eden kişilersiniz. Yerel yönetimlerin en temel görevi görevine talip oldukları ve seçildikleri beldenin insanlarının hayat standartlarını yükseltmek huzur mutluluk ve refahını temin etmektir. Asıl olan bu görevi icra ederken o beldede yaşayan insanların siyasi görüşü etnik yapısı dini inançlarını gözetmeksizin tüm bireylere eşit mesafede durmaktır. Sizlerin bu temel ilkeler doğrultusunda Çorlu’daki tüm bireylere aynı düşünce anlayışı ile yaklaşacağınıza olan inancım tamdır. Seçimlerin şeffaf hızlı ve adil bir şekilde sonuçlandırılmasında yoğun emek ve mesai harcayan ilçe seçim kurulu müdürlüğümüzün değerli personeline adliye personeline emniyet ve jandarma teşkilatına teşekkür ediyorum” dedi. 

YİNE ÇORLUMUZUN HUZURU VE MUTLULUĞU İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Çorlu Belediye Başkanlığı görevine yeniden seçilen Ahmet Sarıkurt’ta önce mazbatasını aldı ardından da salonda bulunanlara hitaben bir konuşma yaptı. Seçim sürecinde çalışan emek veren herkese teşekkür ederek sözlerine başlayan Başkan Sarıkurt, “Beş yıl önce bir yola çıkmıştık, beş yıl boyunca siyasi parti farkı gözetmeksizin belediye meclis üyelerimizin tamamıyla şehrimizde huzur mutluluk olsun diye beraber mücadele ettik. Sayıları bine yaklaşan belediyede çalışan arkadaşlarımızla samimi ve gayretli olduk. Şimdi ben yine karşınızdayım onlarında bu süreçte katkıları çok büyüktür, onlara da teşekkür ediyorum. Son 2 ayda hemşerilerimizle çok sohbet etme fırsatı bulduk, hangi konularda talepkar olduklarını, hangi konularda şikâyetçi olduklarını beraberce gözlemleyebilme imkanı yakaladık. 300 bin Çorlulu hemşerilerimiz için önümüzdeki süreçte, öncelikle evlatlarımız bu şehirde mutlu olsunlar diye gayret göstereceğiz. Türkiye’nin en büyük yaşam alanlarından bir tanesi çorlumuzdur. Bütün vatandaşlarımız mutlu olsunlar, huzurlu olsunlar diye çalışacağız, ortak akla önem vereceğiz, iş birliği yapacağız. Siyasi parti farkı gözetmeksizin, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde tüm hemşerilerimizle aynı samimiyetle aynı iyi niyetle aynı gayretle sahip çıkacağız. Bir kamu görevlisi olacağımızın bilinciyle kapımızı çalana anamıza babamıza eşimize çocuklarımıza nasıl davranıyorsak öyle davranacağız. Çorlumuzda seçim süreci tam da demokrasi anlayışımıza uygun olarak huzur içerisinde geçmesine vesile olan siyasi partilerimizin tüm başkanlarına huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Şehrimizde seçimler huzur içerisinde tamamlandı, kamu görevlilerimize de teşekkür ediyorum” dedi. 

MECLİS ÜYELERİ TEK TEK MAZBATALARINI ALDI 

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’un konuşmasının ardından Çorlu Beledeyi meclis üyelerinin asıl ve yedekleri mazbatalarını aldı. Cumhuriyet Halk Partisi’nin meclis üyeleri tek tek kürsüye gelerek ilçe seçim kurulu başkanından mazbatalarını alarak teşekker etti. Ardından Çorlu adliyesinin önünde fotoğraf çekildi. 

 

BAŞKAN SARIKURT CUMHURİYET MEYDANINDA VATANDAŞLARLA BULUŞTU 

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt mazbatasını aldıktan sonra belediyenin önünde Çorlulu vatandaşlarla da buluştu. Meclis üyeleriyle birlikte mazbatasını alan Ahmet Sarıkurt’u Cumhuriyet Meydanı’nda partilileri ve Çorlulu vatandaşlar karşıladı. Ahmet Sarıkurt desteklerinden dolayı vatandaşlara teşekkür ederek, Çorlu için çalışmaya devan edeceğinin altını çizdi. 

İMDAT ŞAHİN