• Çorlu'nun 6 Mahallesinde Doğalgaz Yok!
  • Çorlu'nun 6 Mahallesinde Doğalgaz Yok!
  • Çorlu'nun 6 Mahallesinde Doğalgaz Yok!
Çorlu Güncel

Çorlu'nun 6 Mahallesinde Doğalgaz Yok!

  • 26 Nisan 2024
  • 419 Kez Okundu

2024 yılında Çorlu’nun 6 mahallesinde doğalgaz olmaması mahallelerde yaşayan vatandaşların tepkisini çekiyor.

Çorlu’da 6 mahallede doğalgaz bulunmazken 3 mahallesinde de kısmi doğalgaz hattı bulunuyor. Doğalgaz bulunmayan mahalleler Deregündüz, Maksutlu, Sarılar, Seymen Yenice Köyü ve Şahbaz olurken, kısmi doğalgaz bulunan mahaller ise Türkgücü Mahallesi’nde yüzde 70, Yenice Mahallesi’nde yüzde 50, Önerler Mahallesi’nde ise yüzde 70 doğalgaz bulunuyor. Çorlu’nun toplanda 9 mahallesinde bütün hanelerinde doğalgaz bulunmazken, 17 mahallesinde doğalgaz bütün hanelerde bulunuyor. 

DOĞALGAZ OLMAMASI TOPLAM 10 BİN NÜFUSU ETKİLİYOR 

2014 yılında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olmasıyla birlikte köyler mahalleye dönüştü. Çorlu da özellikle köyden mahalleye geçen yerleşim yerlerinin nüfusları her geçen gün artıyor. Seymen, Şahbaz Sarılar gibi mahalleye insanlar konut yaparken doğalgazların olmaması tepkilere neden oluyor. Çorlu’da hiç doğalgazı olmayan ve kısmi doğalgaz olan mahallelerin toplam nüfusu 10 bini geçiyor. Çorlu’da yaklaşık 10 bin kişi doğalgazı olmayan evlerde yaşamak zorunda kalıyor. 

HER GEÇEN GÜN MAHALLERİN NÜFUSLARI ARTIYOR 

Pandemiyle birlikte Çorlu’da köyden mahalleye dönen yerleşim yerlerindeki nüfus her geçen gün artıyor. İnsanlar köylere yerleşerek bahçeli evlerde oturmak istiyor. Çorlu’daki Seymen Mahallesi, Sarılar Mahallesi Şahbaz Mahallesi, Önerler Mahallesi bunların başında geliyor. Yine Yenice Köyü de nüfusun arttığı noktalardan bir tanesi. Gazetemizin edindiği bilgilere göre 6 mahallede doğalgazın bulunmaması nedeniyle vatandaşlar büyük zorluklar yaşıyor. 

MAHALLELERDE YAŞAYAN VATANDAŞLAR DOĞALGAZ TALEP EDİYOR

Çorlu’nun 6 mahallesinde hiç doğalgaz bulunmazken 3 mahallesinde de doğalgaz belli oranlarda bulunuyor. Doğalgazı olmayan vatandaşlar biran önce mahallere doğalgaz bağlanmasını istiyor. Gazetemize bilgi veren mahalle sakinleri, 2024 yılında doğalgazın olmaması kabul edilemez. Mahallede yıllardır doğalgaz bekliyoruz, doğalgaz Çorlu’nun çoğu mahallesinde var ama bazı mahallerinde yok. Yetkiler bu konuda duyarlı davranmalı ve her mahalleye doğalgaz bağlanmalıdır” dedi. 

İÇME SUYU HER MAHALLEDE VARKEN, KANALİZASYON HATLARI 3 MAHALLEDE HİÇ YOK!

Gazetemizin edindiği bilgilere göre doğalgazı olmayan veya kısmi bulanan mahallelerde içme suyu hatları bulunken bazı mahallelerde kanalizasyon hatları bulunmuyor. Kanalizasyon hatları, Deregündüz, Maksutlu ve Şahbaz Mahalleleri’nde bulunmazken, Sarılar Mahallesi’nde yüzde 90, Seymen’de yüzde 90 Türgücü’nde yüzde 90, Yenice Mahallesi’nde yüzde 80 bulunuyor. 

İMDAT ŞAHİN