• Başkan Sarıkurt Ağıltepeyi Önemsiyor
  • Başkan Sarıkurt Ağıltepeyi Önemsiyor
Çorlu Güncel

Başkan Sarıkurt Ağıltepeyi Önemsiyor

  • 22 Nisan 2024
  • 223 Kez Okundu

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt her fırsatta Ağıltepe’nin Çorlu ve bölgeye kazandırılması konusunda fikirlerini ifade ederken projelerini de hazırlıyor.

Milli Savunma Bakanlığı’na tahsisli olan 750 dönümlük yeşil alan uzun yıllardır atıl duruyor. Mesire alanı, park orman projesi olması beklenen Ağıltepe bölgesi bir türlü faaliyete geçirilmiyor. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt bir önceki dönemde defalarca Ağıltepe’yi gündeme taşımış hatta ilçe başkanlarıyla Ağıltepe’de bir araya gelmişti. Ağıltepe’yle ilgili projeler hazırlayan Başkan Sarıkurt biran önce Ağıtlepe’nin yapılması için girişimlerde bulunuyor. Çorlu Ergene ilçeleri arasında yer alan ve yeşil bir doğa örtüsüne sahip olan 750 dönümlük alanın 2024 yılında projesinin başlaması bekleniyor. Özellikle havaların ısınmasıyla birlikte piknik ve mesire alanlarına akın eden vatandaşlar bölgede gidilecek yerler konusunda fazla seçenek olmadığını belirterek Ağıltepe Projesi’nin hayata geçirilmesini istiyor. 

AĞILTEPE MİLLİ SAVUNMAK BAKANLIĞINA AİT 

Uzun yıllar askeriyenin bulunduğu Ağıltepe bölgesi Milli Savunma Bakanlığı’na ait. Askeriyenin taşınmasıyla birlikte 750 dönümlük Ağıltepe bölgesi boş kaldı. Tahsisi Milli Savunma Bakanlığı’na ait olan Ağıltepe yıllardır atıl bekliyor. Ya belediyeler eliyle ya da bakanlıklar eliyle Ağıltepe’nin bölgeye kazandırılması bekleniyor. 

AĞILTEPE CAZİBE MERKEZİ OLABİLİR 

Çorlu’nun en büyük yeşil alanlarından biri olan Ağıltepe yıllardır boş duruyor. Milli Savunma Bakanlığı’na tahsisli olan 750 dönümlük alan mesire alanı olarak kullanıldığı zaman Çorlu ve Ergene ilçelerinin cazibe merkezi olabilir. Çorlu’da şehrin gürültüsünden bunalan vatandaşlar hafta sonu gidip eğlenebilecekleri yerler sınırlı sayıda. 

BAŞKAN SARIKURT AĞILTEPEYİ HER FIRSATTA DİLE GETİRİYOR

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt her fırsatta Ağıltepe’nin yapılmasıyla ilgili düşüncelerini dile getiriyor. Projelerde hazırlayan Başkan Sarıkurt biran önce Ağıltepe’nin bölgeye kazandırılması için girişimler de de bulunuyor. Şu ana kadar hiçbir adım atılmayan Ağıltepe ile ilgili bakanlıklarında harekete geçmesi bekleniyor. Bakanlıklar yapmadığı takdirde büyükşehir belediyesi veya Çorlu Belediyesi’ne tahsisi yapılması istenen Ağıltepe’nin Çorlu ve bölgeye kazandırılması bekleniyor. 

ÇORLU VE BÖLGE HALKI DAHA NE KADAR BEKLEYECEK!

Yıllardır boş duran Ağıltepe bölgesinin hizmete girmesi için daha ne kadar bekleyeceğiz diyen Çorlulu vatandaşlar: “Ağıltepe yıllardır boş duruyor, hiçbir şey yapılmıyor. Oranın düzenlenerek hizmete girmesi için daha ne kadar bekleyeceğiz. Biz milletvekillerinden yöneticilerden rica ediyoruz, bu bölgenin biran önce hizmete girmesini istiyoruz” dedi. Dışarıda vakit geçirmek istediklerini belirten vatandaşlar gidecek yerlerin sınırlı olduğunu belirterek konuşmasını sürdürdü: “Çorlu’da ve çevresinde gidip piknik yapılacak ailemizle birlikte zaman geçireceğimiz yerler maalesef sınırlı sayıda. Ağıltepe’ye güzel bir proje yapıldığı zaman gönül rahatlığıyla gidip orada akşama kadar zaman geçirebiliriz. Biran önce Ağıltepe için harekete geçilmesini istiyoruz” dedi.

İMDAT ŞAHİN