Yarım Kalan Sağlık Ocağı Yeniden İhaleye Çıkacak
Çorlu Güncel

Yarım Kalan Sağlık Ocağı Yeniden İhaleye Çıkacak

  • 18 Eylül 2026

Çorlu Emlak Konutları’nda, Şehit Hamza Çavuş İlkokulu’nun yanında yapımına başlanan ancak yüklenici firmanın işi bırakması nedeniyle yarım kalan Aile Sağlığı Merkezi’nin yeniden ihale edilmesi bekleniyor.



Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 2025 yılının Nisan Ayı’nda başlayan sağlık ocağı projesi temel inşaatını bitirdikten sonra yarım kaldı. 2025 yılının Aralık ayında tamamlanması beklenen proje yarım kaldığı için tamamlanmadı. Sağlık Ocağının yarım kalması sebebiyle inşaatın etrafında bazı olumsuz olaylarında yaşanması nedeniyle mahalle sakinleri biran önce sağlık ocağının yapılmasını istiyor. Etrafına moloz ve kullanılmayan büyük eşyalarında atıldığı sağlık ocağının biran önce tamamlanmasını isteyen mahalle sakinleri yetkililere seslendi. 
2025 YILINDA TAMAMLANMASI PLANLANIYORDU AMA İNŞAAT YARIM KALDI 
Çorlu Emlak Konutları bölgesinde Şehit Hamza Çavuş İlkokulu’nun bulunduğu Erenler Sokak üzerinde bulunan sağlık ocağının yarım kalması tepki çekiyor. Vatandaşların sağlık hizmetlerine daha kolay ulaşabilmesi amacıyla hayata geçirilen Aile Sağlığı Merkezi projesinde çalışmalar geçtiğimiz yıl başlamıştı. Proje kapsamında hazırlanan tabelada işin başlangıç tarihi 4 Nisan 2025, bitiş tarihi ise 29 Aralık 2025 olarak belirtilmişti. Ancak yapım işini üstlenen yüklenici firmanın çalışmaları yarıda bırakması nedeniyle sağlık merkezinin inşaatı tamamlanamadı. Aradan geçen süreye rağmen sağlık ocağının tamamlanamaması bölgede yaşayan vatandaşların da dikkatini çekiyor.
YENİDEN İHALE SÜRECİ BEKLENİYOR
Yarım kalan Aile Sağlığı Merkezi’nin bu yıl içerisinde yeniden ihaleye çıkarılması ve yeni yüklenicinin belirlenmesinin ardından çalışmaların tekrar başlamasının planlandığı öğrenildi. Projenin tamamlanmasıyla birlikte Emlak Konutları ve çevresinde yaşayan vatandaşların sağlık hizmetlerine daha kolay ulaşması hedefleniyor. Vatandaşlar ise uzun süredir bekleyen sağlık merkezinin bir an önce tamamlanarak hizmete açılmasını bekliyor.
İMDAT ŞAHİN