Çorlu'da Organ Bağışıyla İki Hastaya Umut
Çorlu Güncel

Çorlu'da Organ Bağışıyla İki Hastaya Umut

  • 10 Eylül 2026

Çorlu Devlet Hastanesi’nde 26 Ağustos’un ardından 8 Eylül’de de organ bağışı gerçekleştirildi. Bağışlar, nakil bekleyen hastalar için yeni bir umut oldu.

 

 

Çorlu Devlet Hastanesi’nde organ bağışı konusunda önemli bir gelişme daha yaşandı. 26 Ağustos’ta gerçekleştirilen organ bağışının ardından, 8 Eylül’de bir organ bağışı daha yapıldı. Gerçekleştirilen bağış, organ nakli bekleyen hastalar için yeni bir yaşam umudu olurken, bağışçının ailesi de gösterdikleri duyarlı ve anlamlı davranış nedeniyle takdir edildi.

Çorlu Devlet Hastanesi tarafından yapılan açıklamada, organ bağışının toplumsal dayanışmanın ve insan sevgisinin en yüce örneklerinden biri olduğu belirtilerek, “Bu müstesna kararlarıyla başka hayatlara umut olan kıymetli bağışçımıza ve ailesine şükranlarımızı sunuyoruz. Organ nakli olan hastalarımıza acil şifalar diliyoruz” ifadelerine yer verildi.

ORGAN BAĞIŞI NASIL YAPILIR?
Organ bağışında bulunmak isteyen vatandaşlar, e-Nabız ve e-Devlet üzerinden organ bağışı beyanında bulunabiliyor. Ayrıca İl ve İlçe Sağlık Müdürlükleri, hastaneler ve yetkili organ bağışı birimlerine başvuru yapılarak da organ bağışı gerçekleştirilebiliyor. Organ bağışı, geleceğe bırakılabilecek en değerli miraslardan biri olarak hayat kurtarmaya devam ediyor.

CANSEL SÖZER