• İzzet Volkan, Wcf Toplantısı'nda Ülkemizi Temsil Etti
  • İzzet Volkan, Wcf Toplantısı'nda Ülkemizi Temsil Etti
  • İzzet Volkan, Wcf Toplantısı'nda Ülkemizi Temsil Etti
Çorlu Güncel

İzzet Volkan, Wcf Toplantısı'nda Ülkemizi Temsil Etti

  • 14 Mayıs 2024
  • 396 Kez Okundu

Çorlu TSO Başkanı ve Dünya Odalar Federasyonu Genel Konsey Üyesi İzzet Volkan, Türkiye'yi temsilen Bogota'da düzenlenen Dünya Odalar Federasyonu (WCF) Amerika Kıtaları Toplantısı'na katılarak çeşitli görüşmeler gerçekleştirdi.

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Dünya Odalar Federasyonu Genel Konsey Üyesi İzzet Volkan, Türkiye Cumhuriyeti Bogota Büyükelçisi Beste Pehlivan Sun ile bir araya geldi. Görüşmede, Türkiye-Kolombiya ilişkileri ve ziyaret programı hakkında bilgi alışverişi yapıldı. Aynı zamanda, Bogota Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Ovidio Claros Polanco ile Türkiye-Bogota ticari ve ekonomik ilişkileri ele alındı. İki taraf arasında yapılacak ortak çalışmalar görüşüldü. İzzet Volkan ayrıca Kanada Ontario Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Louie Dipalma ile bir araya geldi. Türkiye-Kanada Ontario ikili ilişkilerinin geliştirilmesi konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Toplantıya katılan diğer isimler arasında TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu da yer aldı. Hisarcıklıoğlu, Dünya Odalar Federasyonu'nun Amerika Kıtaları Toplantısı'na online olarak katılarak, küresel ekonominin dönüşümü ve işbirliği ihtiyacı hakkında görüşlerini aktardı. Hisarcıklıoğlu; “Küresel ekonomi önemli bir dönüşümden geçiyor. İklim değişikliği ve dijitalleşme iş yapma biçimlerini değiştiriyor. Dünya odaları ve iş dünyası olarak daha fazla iş birliğine ihtiyacımız var” dedi.

Son olarak, İzzet Volkan Kolombiya Bilim Teknoloji ve İnovasyon Bakan Yardımcısı Yesenia Olaya Requene ile bir araya geldi. Görüşmede, iki ülke arasındaki işbirliği fırsatları değerlendirildi. Türk iş dünyasını temsilen önemli bir rol üstlenen Çorlu TSO Başkanı İzzet Volkan, WCF İcra Komitesi ve Genel Konsey Toplantıları'na da katıldı. Bu toplantılarda, Türkiye'nin uluslararası ticaret ve işbirliği alanındaki potansiyeli ve hedefleri ele alındı.

HABER MERKEZİ