• Belediyeler Borç İçinde!
Çorlu Güncel

Belediyeler Borç İçinde!

  • 02 Mayıs 2024
  • 319 Kez Okundu

31 Mart Yerel Seçimleri sonrası AK Parti’den CHP’ye geçen Süleymanpaşa Belediyesi’nin borcu belediyenin önüne asıldı. Süleymanpaşa Belediyesi’nin toplam 651 milyon 722 bin lira borcu bulunuyor.

Süleymanpaşa Belediyesi’ni 31 Mart Yerel seçimlerinde CHP adayı Volkan Nallar kazanmıştı. Süleymanpaşa Belediye Başkanı seçilen Volkan Nallar belediyenin borcunu belediye binasına astı. Asılan pankartta belediyenin borcunun 651 milyon 722 bin lira olarak açıklandı.  Süleymanpaşa Belediyesi’nin 2023 yılı bütçesi 791 milyon 530 bin lira olurken 2024 tahmini bütçesi ise 1 milyar lira olarak belirlenmişti. Süleymanpaşa Belediyesi’nin bir yıllık bütçesi kadar borcunun olması tepkilere neden oldu. 

SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİNİN 651 MİLYON 722 BİN LİRA BORCU VAR 

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar belediyenin borcunu çıkartarak belediye binası önüne astı. Asılan pankartta belediyenin 651 milyon 722 bin lira borcu olurken bu borçların büyük kısmını banka kredileri oluşturuyor. Daha sonra borç sıralamasını SGK borçları oluşturuyor. Belediyenin borcunun yüksek olması tepkileri de beraberinde getirdi. 

DİĞER BELEDİYELERDE DE DURUM FARKLI DEĞİL 

31 Mart Yerel seçimlerinden sonra el değiştiren belediyelerin borçları halkın görmesi için belediye önlerine asıldı. Süleymanpaşa Belediyesi’yle birlikte diğer ilçe belediyelerden bazıları da borçları belediye önüne astı. Borçlu belediyelerden en dikkat çekenlerinden biri de Marmaraereğlesi belediyesi oldu. Marmara Ereğlisi Belediyesi’nin de 500 milyonun üzerinde borcunun olması da tepki çekmişti. 

İMDAT ŞAHİN