• Havalar Soğudu Bitkisel Ürünlere Talep Arttı
  • Havalar Soğudu Bitkisel Ürünlere Talep Arttı
  • Havalar Soğudu Bitkisel Ürünlere Talep Arttı
Çorlu Güncel

Havalar Soğudu Bitkisel Ürünlere Talep Arttı

  • 21 Ekim 2021
  • 722 Kez Okundu

Havaların soğumasıyla birlikte grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklarda artmaya başladı. Vatandaşlar bağışıklık sistemini güçlendirmek için bitkisel ürünlere yöneldi.


Dünyayı etkisi altına alan korona virüse, gribe ve soğuk algınlığına karşı vatandaşlar eldiven maske tedbirlerinin yanı sıra bağışıklık sistemlerini artırıcı ürünlerin tüketimini de yoğunlaştırdı. Havaların soğumasıyla birlikte soğuk algınlığı ve gripte ciddi artışlar olmaya başladı. Vatandaşlar bağışıklık sistemlerini güçlendirmek için bitkisel ürünlere yöneldi. 
Ada çayı, ıhlamış, kış çayı gibi ürünlerin revaşta olduğu şu günlerde vatandaşlar bağışıklık sistemlerini güçlendirmek için bitkisel ürünlere yöneldi. Gazetemize konuşan Çorlu esnaflarından Mehmet İyidoğan, “bağışıklık sistemlerini güçlendirmek için bitkisel ürünler gerçekten çok önemli. Havalar soğudu bitkisel ürünlere talepte arttı. Bu sene bitkisel ürünlere ortalama yüzde 50 oranında bir zam geldi. Yine salça gibi ürünlere de yaklaşık yüzde 100 bir zam söz konusu. Fiyatlar biraz vatandaşları zorluyor” dedi. 
İMDAT ŞAHİN