• Cami Açılışı Ve Hafızlık İcazet Töreni Gerçekleşti
  • Cami Açılışı Ve Hafızlık İcazet Töreni Gerçekleşti
  • Cami Açılışı Ve Hafızlık İcazet Töreni Gerçekleşti
  • Cami Açılışı Ve Hafızlık İcazet Töreni Gerçekleşti
  • Cami Açılışı Ve Hafızlık İcazet Töreni Gerçekleşti
  • Cami Açılışı Ve Hafızlık İcazet Töreni Gerçekleşti
Çorlu Güncel

Cami Açılışı Ve Hafızlık İcazet Töreni Gerçekleşti

  • 15 Ekim 2021
  • 1065 Kez Okundu

Çorlu İlçe Müftülüğü ve Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından cami açılışı ve hafızlık icazet töreni düzenlendi.


Çorlu Anadolu İmam Hatip Lisesi Rasim Açıkgöz Uygulama Cami açılışı ve Hafızlık icazet törenine Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, Reisül-Kurra vekili Mustafa Demirkan, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Tekirdağ İl Müftüsü İsmail İpek, Tekirdağ İl Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Üzgün, AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Mustafa Keskin, MHP Çorlu İlçe Başkanı İlhan Ermaydan, Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Çorlu İlçe Müftüsü Mevlüt Haliloğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı. 
“KURAN-I KERİM HAKİKAT, HİKMET VE ÖĞÜTLERLE DOLU İLAHİ KİTABIN ADIDIR”
Yeni açılan Çorlu Anadolu İmam Hatip Lisesi Rasim Açıkgöz Uygulama Cami’nin içinde yapılan tören Kuran tilavetinin okunmasıyla başladı. Kuran tilavetinin ardındın Çorlu İlçe Müftüsü Mevlüt Haliloğlu açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Haliloğlu, “Müftülüğümüz ve İlçe Milli Eğitim işbirliği ile hafızlığını icra eden öğrencilerimizin icazet törenine ve Çorlu Anadolu İmam Hatip Lisesi Rasim Açıkgöz Uygulama Cami programına hoş geldiniz. Kuran-ı Kerim Allah katında Hz. Peygamberimiz (S.A.V) adına yaklaşık 23 yılda vahiy meleği Cebrail aracılığıyla indirilen ve nesilden nesille hiçbir değişikliğe uğramadan gelen hakikat, hikmet ve öğütlerle dolu ilahi kitabın adıdır. Kuran okunmasıyla ibadet edilen, dinlenmesiyle sevap kazanılan bir kitaptır. Bütün İslam’a Dünyada ve Ahirette kutlu olmanın yollarının gösteren bir mesajdır. Müslümanlar olarak Kuran’a inanmak görevimiz vardır. Kuran-ı okumak, Kuran-ı anlamak, Kuran’ın hükümlerine göre yaşamak ve anlatmaktır” dedi. 
66 HAFIZA İCAZET VERİLDİ 
Konuşmasını sürdüren Çorlu İlçe Müftüsü Mevlüt Haliloğlu, “Bir ülkede bir şekilde Kuran-ı ezberleyen hafızların bulunması gerekir. Hiç kimse ezberlemezse her birimiz sorumlu oluruz. Kuran-ın gelecek nesillere ilerlemesinde hafızlık müessesinin önemli bir yeri vardır. Ülkemizde halen 160 bin civarında belgeli hafızımız vardır. Çorlumuzda İlçe Müftülüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında 2017-2018 yılında müracat eden öğrencilerimiz ile başlayıp takip eden yıllarda devam eden örgün eğitimle birlikte hafızlık projesi Hamidiye Kuran Kursumuz ve Çorlu Ortaokulunda ve Şehit Metin Arslan İmam Hatip Lisesi’nde müştereken başlamıştır ve yürütülmektedir. Bu yıl ki öğretim yılı itibariyle 227 öğrencimiz hafızlık eğitimi almaktadır. Bu günkü programımızda 66 öğrencimize icazetleri verilecektir. Son hafızlık sınavını kazanıp belgeleri bizlere ulaşmayan hafızlarımızda vardır” dedi. 
“CAMİYE DESTEK VEREN HAYIRSEVERLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUZ” 
“Çorlu Anadolu İmam Hatip Lisesi Rasim Açıkgöz Uygulama Cami’nin inşasına Çorlu Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Aile Birliği önderliğinde 2016 yılında başlamış olup, 2020 yılında tamamlanıp ibadete açılmıştır” diyen Mevlüt Haliloğlu, “Bu camimizin yapılmamasında başta Rasim Açıkgöz ve rahmetli Halil Önen amcamız başta olmak üzere pek çok hayırseverin desteği ardır. Yaklaşık 4 milyona mal olan camimize Rasim Açıkgöz amcamız yaklaşık 1 milyon 500 bin lira katkı sağlamıştır. Bütün hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz” dedi.  
HAFIZLIK MÜESSESİ SON DERECE ÖNEMLİDİR 
Hafızlık Eğitimi Daire Başkanı İbrahim Yılmaz yaptığı konuşmada: “Diyanet İşleri Hafızlık Daire Başkanlığı Diyanet İşleri Başkanlığı olarak biz hafızlık müessesesine çok önem veriyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığımız 2020 yılı şubat ayı itibariyle hafızlık işleri daire başkanlığı kurarak hafızlık müessesine ne kadar önem verdiğini göstermiş oldu. Rabbim gayretlerimizi daim eylesin. 81 milyonun olduğu bir ülkede hafız sayısı az kalıyor. genç neslimizin hafızlık müessesine yönlendirilmesi gerekiyor” dedi. 
HAFIZLAR KURAN-I KERİM TİLAVETİ OKUDU 
Caminin içinde düzenlenen tören kapsamında icazet alan hafızlar Kuran-ı Kerim okudu. Daha sonra caminin açılışı protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi. Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım ve beraberindeki protokol üyeleri hayırlı olsun dilekleriyle caminin açılışını gerçekleşti. 
İMDAT ŞAHİN