Teski̇'ye Büyük Tepki!
Çorlu Güncel

Teski̇'ye Büyük Tepki!

  • 03 Ekim 2024

Hem Atık Bedelini Öde, Hem de Rögar Temizliğini Vatandaş Yapsın!

Çorlu'da eski yerleşim alanlarında altyapıyla ilgili ciddi sorunlar yaşanırken, vatandaşlar doğal olarak TESKİ'ye başvuruyor. Vatandaşlar, "TESKİ ekipleri gelip altyapıya baktı ve rögar temizliğini bizim yapmamızı söylediler" diyerek tepkisini dile getirdi.

Çorlu’da apartmanın bodrum katına su gelmesi nedeniyle apartman sakinleri TESKİ’yi aradı. TESKİ olay yerine gelerek alt yapıyı inceledi, alt yapıda rögarın temiz olmaması nedeniyle apartman sakinlerine temizliği kendilerinin yapması gerektiğini söyledi. Gazetemize ulaşan apartman sakinleri “Su faturasında hem katı atık bedeli ödüyoruz hem de TESKİ ekipleri rögarın temizliğini bizim yapmamızı söylüyor. O zaman biz temizliğini yapacaksak katı atık bedeli neden ödüyoruz” diyerek tepkilerini dile getirdi. 

TESKİ KENDİ İŞİNİ BİZİM YAPMAMIZI İSTİYOR

Konuyla ilgili gazetemize konuşan apartman sakinleri, “Bizim apartmanın bodrum katına su geliyordu, bizden kaynaklı bir durum değil yoldan su geliyordu. Bunu TESKİ’ye bildirdik, TESKİ gelip rögarlara baktı rögar pislik içindeydi, bize rögarın temizliğini yapmamızı söyledi, bizlerde şaşırdık bunu biz nasıl yapacağız elimizde ekipman yok, bir şey yok. Birde biz katı atık bedeli ödüyoruz bunu neden ödüyoruz, her bir daireden ciddi miktarda katı atık bedeli alınıyor. Rögar temizliğini onlar yapmayacaksa neden biz yapalım” diyerek tepkisini dile getirdi. 

İMDAT ŞAHİN