• Atatürk'ün Kaldığı Konak, Restore Edilmeyi Bekliyor
  • Atatürk'ün Kaldığı Konak, Restore Edilmeyi Bekliyor
  • Atatürk'ün Kaldığı Konak, Restore Edilmeyi Bekliyor
  • Atatürk'ün Kaldığı Konak, Restore Edilmeyi Bekliyor
  • Atatürk'ün Kaldığı Konak, Restore Edilmeyi Bekliyor
  • Atatürk'ün Kaldığı Konak, Restore Edilmeyi Bekliyor
Çorlu Güncel

Atatürk'ün Kaldığı Konak, Restore Edilmeyi Bekliyor

  • 05 Ağustos 2020
  • 2927 Kez Okundu

Çorlu’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kaldığı konak olarak bilinen Şeyh Sinan Mahallesi’ndeki tarihi Ziya Bey Konağı yıllardır restore edilmeyi bekliyor.


İstiklal Savaşımızın muzaffer komutanı, Cumhuriyetimizin mimarı, Devletimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Çorlu ziyareti sırasında kaldığı konak olarak bilinen tarihi Ziya Bey Konağı yıllar içerisinde restore edilmediği için bina kullanılmaz hale geldi. Avrupa Yakası Gazetesi olarak Ziya Bey Konağı’nın içine girdik ve fotoğrafladık. Ziya Bey Konağı’nın çatısının birçok noktası delinmiş durumda. Yıllardır kullanılmayan Ziya Bey Konağı bakımsızlıktan harabeye dönmüş vaziyette. 
ATATÜRK’ÜN KALDIĞI KONAK OLARAK BİLİNİYOR 
Mustafa Kemal Atatürk’ün Çorlu ziyareti kapsamında konakladığı ev olarak bilinen Ziya Bey Konağı şu an da bakımsız durumda. Özellikle konağın ikinci katı harabe bir görüntüye sahip. Şeyh Sinan Mahallesi Öksöz Gazi Sokak üzerinde bulunan Ziya Bey Konağı yıllardır, restore edilmeden duruyor olması vatandaşlar tarafından da tepkiyle karşılanıyor. 
ZİYA BEY KONAĞI BU GÖRÜNTÜYÜ HAK ETMİYOR 
Yıllardır Çorlu’da restore edilmeyi bekleyen Ziya Bey Konağı bu görüntüyü hak etmiyor. Ziya Bey Konağı’nın çevresinde yaşayan vatandaşlar gazetemize bilgi vererek: “Yıllardır Ziya Bey Konağı bu şekilde duruyor. Bu güne kadar neden restore edilmediğini anlamış değiliz. Çorlu’yu yıllardır aynı insanlar yönetiyor bu bina Atatürk’ün kaldığı konak olarak biliniyor, bu konak bu görüntüyü hak etmiyor” dedi. 
RESTORE EDİLMESİNİ ARZU EDERİM
Cumhuriyet döneminde milletvekilliği de yapan Ziya Bey’in torunu olan İstanbul da yaşayan Ali Ersin gazetemize kısa bir açıklama yaparak: “Atatürk’ün dedemin konağında kaldığı biliniyorum, fakat  tarih olarak net bir bilgi elimizde maalesef yok. Konağın restore edilmesini ve Çorlu’da buna benzer yapıların restore edilmesini arzu ederim” dedi. 
TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ PROJE ÜZERİNDE ÇALIŞIYOR 
Çorlu Belediyesi yetkililerden aldığımız bilgiye göre, Çorlu Belediyesi 2019 yılında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne tarihi Ziya Bey Konağı’nın restore edilmesiyle ilgili gerekli girişimlerde bulunmuş. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ’de konağın restore edilmesiyle ilgili gerekli çalışmaları yürüttüğünü gazetemize ifade eden Çorlu Belediyesi yetkilileri Konakla ilgiyi gerekli çalışmaların başlatıldığını belirtti.  
İMDAT ŞAHİN