• Muhtarlar Ormanı Sosyal Alan Yapılabilir!
  • Muhtarlar Ormanı Sosyal Alan Yapılabilir!
Çorlu Güncel

Muhtarlar Ormanı Sosyal Alan Yapılabilir!

  • 02 Nisan 2024
  • 416 Kez Okundu

2022 yılında açılan Muhtarlar Hatıra Ormanı’nda kuruyan ağaçların yerine yenileri dikilirken Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Arcan, “Hatıra ormanının sosyal alana dönüştürülmesini, derneğin merkezinin buraya yapılmasını talep etti.

Rumeli Mahallesi’nde Bülent Ecevit Bulvarı’nın alt kısmına açılan Muhtarlar Hatıra ormanı 2022 yılının Mart Ayı’nda açılmıştı. 2023 yılının yaz döneminde dikilen fidanların kurumasını gazetemiz gündeme getirdikten sonra kuruyan ağaçların yerine yenileri dikildi. Muhtarlar Hatıra Ormanı’nı ziyaret eden dernek başkanı Ahmet Arcan belediyeden talepleri olduğunu belirterek gazetemize konuştu. Arcan, “Burası çok güzel bir alan, Ahmet Başkanımıza bazı taleplerimizi dile getirmiştim, buraya derneğimizin merkezini taşımak istiyoruz, aynı zamanda burada oyun grupları da konularak sosyal alan yaratılabilir” dedi. 

KURUYAN AĞAÇLARI GÜNDEME GETİRMİŞTİK, AĞAÇLAR YENDİNEN DİKİLDİ 

Avrupa Yakası Gazetesi olarak 2023 yılının Temmuz Ayı’nda Muhtarlar Hatıra Ormanı’nda kuruyan ağaçları gündeme taşımıştık. Ardından kuruyan ağaçların yerine yenileri dikildi. Şimdi yeni dikilen ağaçlar filizlenmeye başlamış durumda. Konuyla ilgili konuşan Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Arcan Çorlu Belediyesi’ne teşekkür ederek ağaçların yeniden dikildiğini belirti. 

OYUN GURUPLARI, SOSYAL ALANLAR YAPILABİLİR 

Muhtarlar Hatıra Ormanı’yla ilgili gazetemize konuşan Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Arcan, “Burası 2 yıl önce açıldı, bu alanı ağaçlandırmayı düşündük, sağ olsun Ahmet Başkanımız burayı ağaçlandırdı o zaman kara çamlar dikmiştik. Kara çamların bir kısmı kurudu bir kısmı tuttu. Kuruyan ağaçların yerine yenilerini dikelim demiştim, Ahmet Başkanımızda uygun gördü, ağaçlar dikildi. Kurumuş olan ağaçlar çıkarıldı, yeniden büyük ağaçlar dikildi. İnşallah diğer mahallelerde bu gibi yerler tespit edip yeni ağaçlar dikelim dikilmesi de gerekiyor. Ben ağaç dikmeyi seviyorum, herkeste seviyor ağaç dikmeyi. 

BURASI 7 DÖNÜM ALAN NEDEN BOŞ KALSIN Kİ!

Konuşmasını sürdüren Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Arcan, Burası Muhtarlar Hatıra Ormanı, muhtarlara ait bir yer, tabi tapusu belediyemizde. Başkanımıza da zaman zaman söyledim, keşke muhtarlar derneğini buraya taşıyabilsek. Muhtarlar derneğini buraya yapabilsek. Zaman zaman burada toplanabiliriz. Prefabrik veya daha güzel bir şey olabilir. Başkanda güvenlik konusunda endişeli, bakabilir miyiz koruyabilir miyiz, kendini bilmez kişiler buraya zarar verir mi gibi endişeleri var. Güvenlik endişesini dile getirdi, bunu tekrar gündeme getirmek istiyoruz. büyükşehir de yapabilir. Çay bahçesi olabilir, çocuklarımız için küçük oyunların yapılabileceği sosyal alanlar yaratılabilir. Burası 7 dönüm niçin boş kalsın ki” dedi. 

ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER BURADA YAPILABİLİR

“Burada 250 ağaç var” diyen Muhtarlar Dernek Başkanı Ahmet Arcan, “ben zaman zaman gelip kontrol ediyorum, daha önce burasının etrafı çevrili değildi, sonradan panel çitle çevrildi. İki giriş çıkış var, Bülent Ecevit Bulvarı tarafındaki giriş kapatıldı. Derneği merkezi buraya gelebilir tabi ki bizim ki bir taleptir. Ağaçlık bir bölge çeşitli etkinlikler burada yapılabilir” dedi. 

İMDAT ŞAHİN