• “Kadınlar Sosyal Ve Ekonomik Yaşamın Ayrılmaz Bir Parçasıdır”
Çorlu Güncel

“Kadınlar Sosyal Ve Ekonomik Yaşamın Ayrılmaz Bir Parçasıdır”

  • 08 Mart 2019
  • 1359 Kez Okundu

8 Mart Dünya Kadınlar Günü, Çorlu’da düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Çorlu Kent Konseyi Kadın Meclisi ve CHP Çorlu İlçe başkanlığının düzenlediği etkinliğe Çorlu Belediye Başkanı aynı zamanda CHP Çorlu Belediye Başkan Adayı Ahmet Sarıkurt’ta katıldı. Atatürk Meydanında çelenk sunma programının ardından Cumhuriyet Meydanına yüründü. Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan startları ziyaret eden Sarıkurt, kadınlara karanfil taktım etti. Etkinlik folklor gösterilerinin ardından sona erdi.

 

“KADINLARIMIZ YERİ GELMİŞ CEHPEDE SAVAŞMIŞLARDIR”

 

Anıta çelenk sunma programında konuşan Çorlu Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Şefika Koca kadınlar günümüz kutlu olsun dedi. Koca konuşmasını şöyle sürdürdü; insanlığın devamı için olmazsa olmazımız kadınlarımız Kurtuluş Savaşımızın kazanılmasında önemli katkıları olmuştur. Yeri geldiğinde cephede savaşmış, yeri geldiğinde cephe gerisinde destek olmuştur. Savaşın ardından ülke ekonomisinin kalkınmasında kadınlarımız ön saflarda yerini almıştır. Bunu fark eden başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ülke kalkınmasında kadının yerini vurgulayarak 1934 yılında pek çok Avrupa Ülkesinden önce kadına seçme ve seçilme halkı vermiştir. Kadınlarımıza eşinin yanında eşit şartlarda eşit bir birey olarak haklardan yararlanabilmesi için anayasal düzenlemeler yaparak kadınların faydalanmasını sağlamıştır” dedi.

 

“ŞU ANDA MAALESEF KADINIMIZA GEREKLİ DEĞER VERİLMİYOR”

Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Şefika Koca konuşmasını şöyle sürdürdü:  “Kadın, insanlığın devamı için olmazsa olmazdır. Dertlerin dertlisi, en büyük mutlulukların ardındaki kahramandır. Üzülerek hakkında konuşmam gereken bir konu var ki, maalesef günümüz Türkiye’sinde genel anlamda kadına hak ettiği değer verilmiyor. Gün geçmiyor ki kadına yönelik şiddet içeren davranışların haberlerine rastlamayalım. Tüm bu olumsuzlukları engellemek konusunda en büyük rolü devlet üstlenmelidir. Devletin çıkaracağı yasalarla, alacağı önlemlerle daha caydırıcı yöntemlerin bulunması zorunluluktur. Bu zorlu süreçte de tüm kadınlar bütün olmalıdır. Tüm kadınlarımızın kadınlar gününü kutluyorum” dedi

 

“CUMHURİYET'LE BİRLİKTE TÜRK KADINI, SEÇME VE SEÇİLME HAKKINI KAZANMIŞ”

 

Çorlu Belediye Başkanı aynı zamanda CHP Belediye Başkan Adayı Ahmet Sarıkurt çelenk sunma programında bir konuşma yaptı. Sarıkurt şöyle konuştu: “Şuna inanmak lazımdır ki, dünya üzerinde gördüğümüz her şey kadının eseridir." sözüyle kadının toplumdaki yerinin önemini vurgulayan Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti ile kadın-erkek tüm yurttaşların hak ettiği çağdaş uygarlık ve yaşam düzeyine kavuşturmak amacıyla önemli devrimler gerçekleştirilmiştir. Cumhuriyet'le birlikte Türk kadını, seçme ve seçilme hakkını kazanmış ve her alanda faaliyet göstermeye başlamıştır. Kadının sosyal statüsü yükseltilmiş, kadın hakları alanında önemli adımlar atılmıştır. Ancak kadınlarımız aradan geçen zaman içerisinde pek çok kazanım elde etmesine rağmen iş dünyasında ve toplum maneviyatında olması gerektiği düzeyde değildir. Kadına uygulanan şiddet, cinsel saldırı ve ayrımcılık gibi son yıllarda artış gösteren toplumsal sorunlar ve caydırıcı olmayan hukuki düzenlemeler de bunların cabasıdır” dedi.

“KADIN ELİNİN DEĞDİĞİ HER YERDE BİR GÜZELLİK OLUŞUYOR”

 

Konuşmasını sürdüren Ahmet Sarıkurt; “Bugün kadın olmanın önemi üzerine bir kez daha düşünmek için eşsiz bir fırsat sunan anlam yüklü bir günün içindeyiz.Toplumun her kesiminde ve üstlendikleri her görevde takdire şayan bir şekilde sorumluluklarını yerine getiren, toplumsal hayatta üstlendikleri rollerle üretimin etkin bir öğesi, sosyal ve ekonomik yaşamın ayrılmaz bir parçası olan kadınlarımıza çok şey borçlu olduğumuz bir gerçektir. Çünkü kadın elinin değdiği her yerde bir güzellik, emeğinin geçtiği her noktada bir derinlik bulunmaktadır. Evinde anne, iş yerinde çalışan, toplumda saygın bir fert olan kadınlarımızın ülkemizin toplumsal birliği, sağlıklı nesillerin yetişmesi için hayatî rolleri olduğu ortadadır” dedi.

 

İmdat Şahin