• “Geç Gelen Adalet, Adalet Değildir”
  • “Geç Gelen Adalet, Adalet Değildir”
Çorlu Güncel

“Geç Gelen Adalet, Adalet Değildir”

  • 26 Nisan 2024
  • 219 Kez Okundu

2018 yılında Sarılar Mahallesi’nde meydana gelen tren kazasıyla alakalı mahkeme sona erdi. Cansuyu Derneği Tekirdağ İl Başkanı Murat Vakitçi konuyla alakalı açıklama yaparak, “adalet geç kalmaz” ifadelerini kullandı.

Cansuyu Derneği Tekirdağ il Başkanı Murat Vakitçi, "Geç gelen adalet, adalet değildir. Söz konusu kazada 25 vatandaşımız hayatını kaybetti, 340 vatandaşımız yaralandı. Umutlar, hayaller, anılar yok oldu. Olayın ilk olduğu an itibariyle vatandaşlarımızın yanında olduk. Rabbim beterinden korusun. Bir daha böyle acılar  yasatmasın” dedi. 

Açıklamasını sürdüren Murat Vakitçi, “Bir atasözü vardır. Bir çivi bir nalı düşürür. Bir nal bir atı düşürür. Bir at bir ordu komutanını düşürür” diye. Yani küçük bir ihmal bile bazen çok acı sonuçlar doğurabilir. O bakımdan herkes ve her kurum işini laiki veçhiyle ifa etmelidir. Bu tren kazasında da ihmaller zincirinin olduğu ortadadır. Sorumlulara verilen cezalar yetersiz, giden canları geri getirmez, acıları dindirmez. Bu ayrı bir vakaa ama asıl mesele davanın neredeyse 6 sene sürmesidir. Yine bir atasözü derki geç gelen adalet, adalet değildir. Bu hantal yapı derhal revize edilmeli. Adalet tesis edilmeli. Kantarın topuzu bozuldu mu herkesi ve her şeyi yanlış tartar. Başına kimi koyarsanız koyun yanlış tartar. O bakımdan önceliğimiz elbirliğiyle o topuzu onarmak olmalıdır. Adalet ve liyakati en önemli ve vazgeçilmez bir öge haline getirmeliyiz. Bu vesileyle Sarılar tren kazasında vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum” dedi.

GÖKHAN DUMAN