• Öncelik Hayatın Öncelik Yayaların
Çorlu Güncel

Öncelik Hayatın Öncelik Yayaların

  • 07 Şubat 2019
  • 1030 Kez Okundu

Çorlu Şoförler Odası Başkanı Abdullah Baş trafikteki yaya geçişlerinin ve yayalarının önemini anlatan bir açıklama yaptı.

Abdullah Baş’ın yaptığı açıklamada yasada yapılan bir değişiklikten bahsetti. Baş, “2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunun 74’üncü maddesinde 26 Ekim 2018 tarihinde yapılan değişiklikle; sürücüler, görevli bir kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışları ile yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermek zorundadırlar hükmü getirilmiştir” dedi. 

 

2019 YILI YAYA ÖNCELİKLİ TRAFİK YILI İLAN EDİLDİ

 

Açıklamasını sürdüren Abdullah Baş şunları söyledi: “Bu düzenleme ile artık araç sürücüleri görevli bir kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş, kavşak giriş ve çıkışlarında, Yaya veya okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermek zorundadırlar. Bu amaçla İçişleri Bakanlığımız tarafından “öncelik hayatın, öncelik yayaların” sloganıyla 2019 yılı “yaya öncelikli trafik” yılı ilan edilmiş ve ülke genelinde farkındalık faaliyetleri yapması için yıl boyu devam edecek bir kampanya yapılması kararlaştırılmıştır” dedi.

 

İmdat Şahin