• Höh, Soydaşlarımızdan Destek İstedi
  • Höh, Soydaşlarımızdan Destek İstedi
  • Höh, Soydaşlarımızdan Destek İstedi
  • Höh, Soydaşlarımızdan Destek İstedi
  • Höh, Soydaşlarımızdan Destek İstedi
  • Höh, Soydaşlarımızdan Destek İstedi
Çorlu Güncel

Höh, Soydaşlarımızdan Destek İstedi

  • 05 Nisan 2024
  • 417 Kez Okundu

Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Genel Başkanı Cevdet Çakırov’unda katıldığı iftar programına çok sayıda soydaşımız katıldı.

Çorlu’da yaşayan çifte vatandaşlığa sahip soydaşlarımız adına düzenlenen iftar programına çok sayıda davetli katıldı. Bulgaristan'da çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi Genel Başkanı (HÖH) Cevdet Çakırov, Bulgaristan’daki genel seçimler için Türkiye’de yaşayan soydaşlardan destek beklediklerini belirtti. Bulgaristan’da çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu HÖH, Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde yaşayan soydaşlar için iftar verdi. Belediye düğün salonunda yapılan iftara Çorlu Kaymakamı Murat Eren, HÖH Genel Başkanı Cevdet Çakırov, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Gökhan Diktaş, CHP Tekirdağ milletvekilleri İlhami Özcan Aygun, Nurten Yontar, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ile çok sayıda davetli katıldı.

İFTAR PROGRAMINDA SALON TIKLIM TIKLIM DOLDU 

Çorlu Belediyesi Düğün Salonu’nda gerçekleşen iftar programında salon tıklım tıklım dolması dikkatlerden kaçmadı. İftar saatine yaklaşmasıyla birlikte dualar edildi, oruçlar açıldı. Daha sonra Hak ve Özgürlükler Hareketi Trakya Sorumlusu Güner Çetin kısa bir selamlama konuşması yaparak davetlilere hoş geldiniz dedi. 

HÖH LİDERİ ÇAKIROV, “GENEL SEÇİMLER VAR, CİDDİ DESTEK BEKLİYORUZ”

Ardından kürsüye Hak ve Özgürlükler Hareketi Genel Başkanı Cevdet Çakırov çıktı. Çakırov genel seçimler için destek istedi. HÖH lideri Çakırov, programda yaptığı konuşmada Bulgaristan’ın yeniden seçime gittiğini belirterek, bu kez Türkiye’de yaşayan soydaşlardan seçimlere ciddi katılım beklediklerini söyledi. Bu zamana kadar verilen desteğe teşekkür eden Çakırov, Bulgaristan’daki toplumun gelişmesini istediklerin kaydetti. Çakırov yaptığı konuşmada; "Bulgaristan'da yeniden seçim var. Herhalde bugün ya da yarın tarih belli olacak. Toplum dışı Bulgaristan’da, toplum için burada, Avrupa’da bizim kardeşlerimiz için gereken desteği yapalım. Ciddi bir demokrasi, ciddi bir fırsat veriyor, imkan var. Ciddi bir katılımla bu sefer partimiz ikinci bir siyasi güç olabilir. Tabii bunu yapmalıyız, hepimiz, sizin desteğinizle. Bizsiz hükümet kurulamaz, hükümet kurulduktan sonra bizim temsilcilerimiz toplumun, orada ülkenin sorunlarını en iyi şekilde çözmeli. Ondan sonra toplumun sorunlarını burada çok daha rahat çözebiliriz. Çalışalım kardeşlerimiz, Bulgaristan’dan olsun, Türkiye’den olsun dönsünler ülkemize, ailelerine, kardeşlerimizle hep birlikte olalım. Bizler Türklerin gelişmesini kalkınmasını isteriz. Türkiye’nin yolu açık olsun. Biz onurluyuz, gururluyuz Türkiye yalnız Balkanlarda değil dünyada ciddi bir faktör. İki ülke arasında işlerin iyi olması için bizler gereken çabaları verdik. Vermeye de devam edeceğiz bundan hiç şüpheniz olmasın" dedi. 

BULGARİSTAN’DAN GÖÇ EDEN SOYDAŞLARIMIZIN EN ÇOK YAŞADIĞI ŞEHİRLERDEN BİRİ ÇORLU

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’ta iftar programında kısa bir konuşma yaptı. Başkan Sarıkurt yaptığı konuşmada: “Bulgaristan’dan göç eden soydaşlarımızın en yoğun yaşadığı şehirlerden bir tanesi Çorlumuzdur. Dolayısıyla bizim Bulgaristan ile Bulgaristan’ın şehirleri ile kuvvetli bir bağımız var, akrabalık bağımız var dostluk bağımız var. İşbirliği bağımız var, kardeşlik hukukumuzun olduğu belediyelerimiz var. Öncelikle Hak ve Özgürlük Hareketine öncelikle iftarı burada Çorlumuzda düzenlediği için ayrıca teşekkür etmek istiyorum. İşbirliğimizin birlikteliğimizin katlanarak artacağına inancım var” dedi. 

BULGARİSTAN BİZİM İYİ İLİŞKİLER GELİŞTİRDİĞİMİZ KOMŞU ÜLKELERDEN BİR TANESİDİR

Çorlu Kaymakamı Murat Eren’de bir konuşma yaptı. Kaymakam Eren, “Çorlumuz en büyük nüfusumuza sahip kitle, Balkanlardan göç eden soydaşlarımız, en büyük çoğunluğu onlar oluşturuyor. Hatta Trakya’nın da büyük çoğunluğunu onlar oluşturuyor. 93 harbinde vatan bildiğimiz topraklardan ana vatana Türkiye’ye göç etmek zorunda kaldı. Hak ve Özgürlükler Hareketi hem siyasal hem kültürel hem ekonomik yaşamda haklar noktasında çalışmalar yaptı. Bugün burada iftar veren Hak ve Özgürlükler Hareketi temsilcileri teşekkür ediyoruz. Bulgaristan bizim sınır komşularımızdan bir tanesi. İyi ilişkiler geliştirdiğimiz ülkelerden bir tanesi” dedi. 

İMDAT ŞAHİN