• Budanan Ağaçlar Yeniden Filizlendi
  • Budanan Ağaçlar Yeniden Filizlendi
Çorlu Güncel

Budanan Ağaçlar Yeniden Filizlendi

  • 18 Nisan 2024
  • 228 Kez Okundu

Omurtak Caddesi üzerinde bulunan ağaçları gençleştirmek için belediye ekipleri tarafından kış aylarında budama yapılmıştı, Nisan ayıyla birlikte ağaçlar yeniden filizlenerek yeşillenmeye başladı.

Kış aylarında budanan ağaçlar yeniden filizlendi. Baharın gelmesiyle birlikte budanan ağaçlar yeniden filiz verdi, yaz aylarıyla birlikte ağaçların yeniden yeşile bürünmesi bekleniyor. Budama çalışmaları genel olarak ağacın ömrünün uzatılması, estetik görüntüsünün ve hastalıklara karşı direncinin arttırılması amacıyla yapılmaktadır.

AĞAÇLAR SAĞLIKLI BÜYÜMESİ İÇİN BUDAMA YAPILIYOR 

Budama çalışmalarını planlarken ana amaç, ağaçların kök-gövde-tepe tacı gelişim oranlarını, sağlık durumlarını övde mukavemetlerini ve aktüel durumlarını göz önünde bulundurarak ağaçlar şehir içinde kamu can ve mal güvenliği açısından risk oluşturmayacak şekilde sağlıklı büyümesinin sağlan için budanıyor. 

AĞAÇLAR ARALIK AYINDA BUDANMIŞTI 

Omurtak Caddesi üzerinde bulunan ağaçlar Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ekiplerince Aralık ayında budanmıştı. Ağaçların sağlıklı büyümesi için budanan ağaçlar yeniden filizlendi. Aralık ayı içerisinde şehir içinde bulunan çoğu ağaç belediye ekipleri tarafından tek tek budanmış, ağaçların dalları tamamen kesilmişti. Nisan ayıyla birlikte o ağaçlar yeniden filizlenmeye başlarken yaz aylarıyla birlikte ağaçların tamamen yeşile bürünmesi bekleniyor. 

İMDAT ŞAHİN