• Bugün Mevlid  Kandili
Çorlu Güncel

Bugün Mevlid Kandili

  • 17 Kasım 2018
  • 875 Kez Okundu

Hicri Takvim'e göre 12 Rebiülevvel günü kutlanan Mevlid Kandili miladi takvime göre bugün kutlanacak.

Mevlid Kandili ya da Veladet Kandili olarak bilinen bu gece, Hz. Muhammed’in doğum gecesidir. Bu kandil günüyle birlikte Mevlid-i Nebi Haftası da başladı. Diyanet İşleri Başkanlığının geçtiğimiz yıl yaptığı, yönetmelik değişikliği ile "Kutlu Doğum" haftasının adı "Mevlid-i Nebi" olarak değişmiş, haftanın başlangıcının ise Hicri Takvim'e göre Rebiülevvel ayının 12'nci günü olmasına karar vermişti. Diyanet İşleri Başkanlığı Mevlid-i Nebi haftasında, çeşitli programlar düzenleyecek. Bu yılın Mevlid-i Nebi teması da "Peygamberimiz ve Gençlik" olarak belirlendi.

Çorlu Müftülüğü tarafından Süleymaniye Camii başta olmak üzere tüm camilerde bu gece için özel etkinlikler düzenlenecek.

MEVLİD KANDİLİ'NDE NELER YAPILMALI?

Hz. Muhammed, bazı mübarek gün ve gecelerin değerlendirilmesini tavsiye etmiştir. Ancak bu gün ve gecelere ait özel bir namaz veya ibadet şeklinden bahsetmemiştir. Bu bağlamda mübarek gün ve geceleri, bağışlanma ve hayatımıza çekidüzen vermek için fırsat anı olarak görmemiz gerekmektedir. Dolayısıyla müminler kandil gecelerinde, hayatlarının gidişatını gözden geçirmeli; hata ve günahları için tövbe etmeli, dua ederek, Kur’an-ı Kerim okuyup anlamaya çalışarak, kaza veya nafile namaz kılarak bu fırsatları değerlendirmelidirler.

HASAN ALİ SOYDAM