• Patlamada Yaşamını Yitirenleri Andılar
  • Patlamada Yaşamını Yitirenleri Andılar
Çorlu Güncel

Patlamada Yaşamını Yitirenleri Andılar

  • 11 Ekim 2018
  • 1159 Kez Okundu

10 Ekim 2015 yılında Ankara Garı önünde yaşanan patlamada hayatını kaybeden 103 kişi için Çorlu Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması yapıldı.

 “103 ARKADAŞIMIZ YAŞAMINI YİTİRDİ”

Grup adına basın açıklamasını Eğitim Sen Ergene Temsilcisi Sibel Kayıkçı yaptı. Kayıkçı, “ Bundan üç yıl önce, ülkemizin içinden geçtiği şiddet ve çatışma ortamının sona erdirilmesi için “savaşa inat, barış hemen şimdi” şiarıyla Türkiye’nin dört bir yanından gelen on binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen Emek, Barış ve Demokrasi mitingimize savaştan beslenen karanlık odaklar katliamla cevap verdi. Yüreği insan sevgisiyle ve barış özlemiyle dolu 103 arkadaşımız yaşamını yitirdi. Yaklaşık 500 arkadaşımız yaralandı. Halen çok sayıda arkadaşımız farklı organ kayıplarına uğrayarak hayatlarını devam ettirmeye çalıyor” dedi.

“UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ”

Patlamada yaşamını yitirilenleri unutmayacağız, unutturmayacağız diyen Sibel Kayıkçı konuşmasını sürdürdü. Kayıkçı, “Eşitlik, özgürlük, demokrasi ve barış mücadelesi yitirdiğimiz arkadaşlarımızın en büyük emanetidir. Bizler bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu doğrultuda kararlı mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Barış karanfillerimize ve ailelerine verdiğimiz sözü 3. Yıldönümü vesilesiyle bir kez daha yineliyoruz: Barış özleminiz yerine gelinceye kadar mücadelemiz bedeli ne olursa olsun devam edecektir. Gerçek katiller ortaya çıkarılıncaya ve gerçek adalet yerini buluncaya kadar and olsun ki durup dinlenmeyeceğiz, geri çekilmeyeceğiz, yılmayacağız. Affetmeyeceğiz, unutmayacağız, unutturmayacağız” dedi.

Basın açıklaması Eğitim Sen Çorlu ve Ergene Temsilcilikleri, DİSK-KESK-TMMOB-TTB-10 Ekim Barış Ve Dayanışma Derneği ortaklaşa yaptı.

 

İmdat Şahin