• Eğitim Öğretim Yılı Başladı
  • Eğitim Öğretim Yılı Başladı
  • Eğitim Öğretim Yılı Başladı
  • Eğitim Öğretim Yılı Başladı
  • Eğitim Öğretim Yılı Başladı
  • Eğitim Öğretim Yılı Başladı
  • Eğitim Öğretim Yılı Başladı
  • Eğitim Öğretim Yılı Başladı
  • Eğitim Öğretim Yılı Başladı
Çorlu Güncel

Eğitim Öğretim Yılı Başladı

  • 17 Eylül 2018
  • 1204 Kez Okundu

Yunus Emre İlköğretim Okulu’nda düzenlenen törenle 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı öğrenciler ve öğretmenler için başladı.

Okul önünde düzenlenen törene, Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt,  Çorlu Milli Eğitim Müdürü Ahmet Üzgün, Belediye Başkan Yardımcıları Kemalettin Avcı ve Hülya Perin, Okul Müdürleri, STK temsilcileri ve Çorlu AK Parti Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

“ÖĞRENCİLERİMİZDEN TEK İSTEĞİMİZ ÇOK ÇALIŞMALARI”

Eğitim Öğretim yılı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. İstiklal Marşı’nın Yunus Emre İlkokulu Müdürü Kubilay Akçaman, “Başöğretmen Atatürk’ün dediği gibi, okul genç beyinlere, insanlığa hürmeti millet ve memleket sevgisini, şerefi, bağımsızlığı öğretir. Bağımsızlık tehlikeye düştüğü zaman onu kurtarmak için takip edilecek en uygun, en güvenli yolu öğretir. Memleket ve milleti kurtarmaya çalışanların aynı zamanda mesleklerinde birer namuslu uzman ve birer bilgin olmaları lazımdır. Bunu sağlayan okuldur” diyen okul müdürü Akçaman konuşmasını sürdürdü; “Geleceğimizin güvencesi sevgili öğrenciler, Yunus Emre ilkokulu ailesine hoş geldiniz. Bizler ailemiz için güvenli, sağlıklı, mutlu ve başarılı bir ortam oluşturmak için çalışıyoruz. Siz sevgili öğrencilerimizden tek isteğimiz çok çalışmanız ve çok çalışmanızdır. Şunu unutmayınız ki öğretmenleriniz ve aileniz her zaman yanınızdadır” dedi.

“ÖĞRENCİLERİN HEYECANINI PAYLAŞIYORUZ”

Eğitim Öğretim yılı açışında konuşan Çorlu Milli Eğitim Müdürü Ahmet Üzgün, öğrencilerin heyacanını paylaştığını ifade etti. Üzgün, “Yeni Eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle değerli öğretmenlerimizin, sayın velilerimizin ve sevgili öğrencilerimizin sevincine, heyecanına yürekten katılıyor, sizleri kutluyor, hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum” diyen Ahmet Üzgün konuşmasını sürdürdü. Üzgün, “Kuşkusuz eğitim; üzerinde titizlikle durulması ve her şeyden fazla sahiplenilmesi gereken, kararlılık isteyen ve süreklilik taşıyan uğraş dolu bir süreçtir. Bu noktada “İnsan olma, millet olma davası” olarak benimsediğimiz ilköğretim davası süreci, Atatürk’ün bize gösterdiği çağdaş medeniyete ulaşma ülkümüzün temelidir. Bu temel, eğitimin ilk ve en önemli basamağıdır. Ne kadar sağlam atılırsa o kadar güvenilir ve o kadar ümit vaat eder olacaktır. Bu nedenle; öğrencilerimizin daha çok çalışması, bilgiyi sorgulamaları, öğretmenlerimizin bilgiyi aktaran değil, bilgiye ulaşma yollarını sunan kişiler olmaları, velilerimizin ise her alanda evlatlarına verdiği desteklerle aslında 21. yüzyıl Türkiye’sini desteklediklerinin idrakinde olmaları gerekmektedir” dedi.

“ÖĞRENCİLERİMİZE EĞİTİM KAPILARINI AÇIYORUZ”

“Geleceğimizi ve ülkemizi emanet edeceğimiz gençlerimizi, iyi yetişmiş birer fert olarak, modern bilime dayalı, bilgiyi üreten ve bu bilgileri gelişen teknoloji ile ekonomik yararlılığa çeviren, öz güveni yüksek bireyler olarak yetiştirmede en büyük görev sizlere düşmektedir” diyen Çorlu Milli Eğitim Müdürü Ahmet Üzgün “eğitim öğretim yılının kapılarını öğrencilere açıyoruz” dedi. Üzgün, “ Bunları yaparken Atatürk İlke ve İnkılâplarına bağlı, bu ilkeleri benimsemiş ve davranış haline getirmiş fertler olarak yetiştireceğinize olan inancım tamdır. Eğitimin sağlam temeller üzerinde kurulmasında ve kişilerin ileri yaşlardaki başarılarında ilköğretimin önemi bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Çağımızda bilgi hem çok çeşitlendi, hem de ulaşılması çok kolay hale geldi. Hızla gelişen ve değişen bir dünyada yaşıyoruz. Teknoloji ve iletişimin gelişmelerini olumlu değerlendirip, olumsuzluklarından uzak kalabilmek iyi bir eğitimle sağlanır. Gelecek eğitimle biçimlenecektir. İşte bugün hep birlikte öğrencilerimize eğitim kapılarını açıyoruz. Bizler onları kucaklarken, sizleri de yanımızda görmek istiyoruz. Öğrencilerimizin başarısında maddi ve manevi desteğiniz onları motive edecek ve başarılarını yükseltecektir” dedi.

Konuşmaların ardından okul öğrencilerinden oluşan folklor ekibi halk oyunları gösterisi yaptı. Kutlama programının ardından Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Üzgün ve protokol mensupları okula yeni başlayan öğrencileri sınıflarında ziyaret ettiler.

Kaymakam Sarılı, Başkan Sarıkurt ve Milli Eğitim Müdürü Üzgün öğrenci ve öğretmenlere yeni eğitim ve öğretim yılında başarılar dileyerek bir süre sohbet ettiler

İmdat Şahin