• Öğrenciler “Dışarısı Bizler İçin Çok Pahalı”
Çorlu Güncel

Öğrenciler “Dışarısı Bizler İçin Çok Pahalı”

  • 08 Ocak 2018
  • 967 Kez Okundu

Tam gün Eğitim-Öğretim gören okul öğrencileri öğle aralarında parklarda karnını doyurmaya çalışıyor. Öğrenciler marketten aldıkları yiyecekleri paylaşıyorlar. Yemeklerinin yanına içecek alamayan öğrenciler yemeklerini kuru kuru yemeye çalışıyor.

Otobüs ücretlerini zor denkleştirdiğini söyleyen öğrenciler, yemek için fazla paralarının kalmadığını bu şekilde bir çözüm bulduklarını belirtti. Kumyol Caddesi üzerinde bir parkta karşılaştığımız öğrenciler; “Çoğu öğrenci bugün evlerine otobüs ile gidip gelmek zorunda kalıyor. Sadece gidip geliş ücreti olarak 2 buçuk lira ödüyoruz. Birde başka yere gidersek günlük bu rakam 5 lira kadar çıkabiliyor. Bazen otobüs paramız olmadığı zaman evimize yürüyerek gidiyoruz. Genellikle çoğu arkadaşımızda bunu yapıyor. Yürüyoruz. Yapacak hiçbir şeyimiz yok” dedi.

“Dışarı da Yemek Yiyemiyoruz”

Dışarının öğrenciler için çok pahalı olduğunu söyleyen öğrenciler: “Dışarı da yemek öğrenciler için çok pahalı oluyor. Bir döner bile 3 buçuk 4 lira ayranda içersek bu rakam 5 liraya çıkıyor. Her gün bu parayı ödememiz mümkün değil. Bizlerde marketten salam alıyoruz. Dilim salam lavaş ekmeğin arasına arkadaşla birlikte koyarak yemeye çalışıyoruz. Yanına bakın ayranda alamadık. Kuru kuru yiyoruz. Öğrencilerin ucuza yemek yiyebileceği yerler yapılmalı. Kantinlerimizde ucuz yemek çıkartılmalı. Bizlerde böyle beslenmek zorunda kalmayız” dedi.

“Çocuklarımızı Düşünmeliyiz”

Bu durumu gören vatandaşlar: “Çocuklarımız bakın bankların üzerinde aldıkları ıvır zıvır şeylerle beslenmeye çalışıyor. İnsan düzgün beslenmediği zaman nasıl gelişir. Beynimizde gelişmez. Bu gençlerimiz bizim geleceğimiz. Belediyeler, okullar ortak bir çalışma başlatmalı. Her okul kantini olmalı ve öğrenciye ucuz dört çesit yemek vermeli. Veya belediyeler tesisler yapmalı. Ucuza insanların, öğrencilerin yemek yiyebilecekleri yerler olmalı” dedi.

İmdat Şahin