• Vatandaş Ağaç Ve Kuş Sesleri Arasında Tedavi Görüyor
Çorlu Güncel

Vatandaş Ağaç Ve Kuş Sesleri Arasında Tedavi Görüyor

  • 21 Eylül 2017
  • 982 Kez Okundu

Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi Mustafa Doğan Yeni Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi hakkında açıklamalarda bulundu. Mustafa Doğan hastalara daha iyi koşullarda hizmet verdiklerini açıklarken kuruma gelemeyen hastalar için ev ziyaretlerinin de devam ettiğini söyledi.

Modern hale gelince talep de arttı

Daha önceden Eski Çorlu Devlet Hastanesi binasında hizmet veren Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi yeni yerinde hastalarını ağırlıyor. Eski Askeri Hastanesi Münir Alkan Ek Hizmet Binası’nda hastalar için son derece rahatlatıcı bir ortamın olduğunu söyleyen Mustafa Doğan; “ Yeni yerimizde komple bir düzenleme yapıldı.  Okuma odaları, bilgisayar odalarının yanı sıra tiyatro, resim, müzik atölyeleri oluşturuldu. Günde yaklaşık 520 hastalık bir hareketliliğimiz var. Bu binaya taşındığımızda toplam toplum ruh sağlığı merkezi hasta sayımız 240 civarındaydı. Şu an buraya taşındıktan sonra yaklaşık 6 aylık bir periyodun ardından hasta sayısı ikiye katlandı. Alan, hastalar için daha modern hale gelince talep de arttı. Çevrenin hastalar için düzenli olması, ağaç ve kuş sesleri arasında vatandaşlarımız daha rahatlatıcı bir ortam buluyor” ifadelerine yer verdi.

Merkezimiz konforlu hale getirildi

Hastalar için daha modern ve organize şekilde hizmet etmeye çalıştıklarını belirten Doğan; “Hastane personelimiz buraya gelemeyen hastalar için ev ziyaretlerinde bulunuyor. Bazı hastalarımız kayıtlı olmalarına rağmen kurumumuza gelemiyor. Bu durum karşısında doktor ve hemşire arkadaşlarımız ile ev ziyaretlerine gidiyoruz. İlaç ve tahlillerin takibi de yine yetkililerimiz tarafından kontrol edilmekte. İlaçlara bağlı kilo alımı olan hastalarımızın terapilerine de başladık. Bunun karşılığını da alıyoruz. Kilo veren hastalarımız var. Bundan önceki binamızın kullanımı bizim için çok zordu. Şimdi daha konforlu hale getirildi ve hastalarımız için daha rahat bir kurum haline geldi. Çorlu Devlet Hastanesi olarak vatandaşlarımıza en iyi hizmeti verebilmek için çalışmalar tüm hızıyla devam edecek” dedi.