Yüceer, En Başarılı Başkanlar Arasında
ORC Araştırma Şirketi tarafından 20 bin 720 katılımcı ile gerçekleştirilen araştırma sonuçlarına göre Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, Ağustos 2025 verilerinde Türkiye’nin en başarılı büyükşehir belediye başkanları arasında yer aldı. Yüzde 56,8 oranında destek alan Yüceer, ülke genelinde ilk 10 belediye başkanı arasına girmeyi başardı.
Göreve geldiği günden bu yana Tekirdağ’da altyapı projeleri, su yönetimi, kırsal kalkınma, sosyal belediyecilik ve eğitim destekleri gibi birçok alanda hayata geçirilen çalışmalar, vatandaşlar tarafından büyük takdir gördü. Kent genelinde yaşam kalitesini artıran uygulamalar, üreticiye destek veren projeler, gençler ve kadınlar için oluşturulan fırsatlar, elde edilen başarının temelini oluşturdu.
Araştırma sonuçlarına göre Dr. Candan Yüceer, CHP’li büyükşehir belediyeleri arasında en başarılı kadın büyükşehir belediye başkanı oldu. Yüceer’in isminin Türkiye genelinde ilk 10’da yer alması, CHP’nin kadın temsil gücünü ve Tekirdağ’ın yerel yönetimdeki başarılarını ulusal ölçekte görünür hale getirdi.
TÜRKİYE GENELİNDE İLK 10’DA
Araştırmada, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin yüzde 60,9 ile birinci, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yüzde 58,8 ile ikinci, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Uğur Altay yüzde 58,6 ile üçüncü sırada yer aldı. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer ise yüzde 56,8 oranla Türkiye genelinde yedinci sırada yer aldı. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer’in başarısı, yalnızca yerelde değil, ulusal düzeyde de yankı uyandırdı. Elde edilen sonuç, Tekirdağ’ın örnek bir yerel yönetim modeli haline geldiğini ortaya koyarken, kentin geleceğine yönelik güçlü bir vizyonun da toplum nezdinde karşılık bulduğunu gözler önüne serdi.
Başkan Şarıkurt'tan ‘Alpay Var' Açıklaması “Kurultayda Bulunduğuna Taniklik Edi̇yorum”
Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var ile ilgili çıkan haberlere bir cevapta Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’tan geldi.
Bazı basın yayın kuruluşları tarafından 2023 yılında yapılan CHP kurultayında Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var’ın kurultaya katılmadığı, onun yerine başkan yardımcısı bir ismin oy kullandığı yönünde haberler çıkmıştı. Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var yaptığı açıklamada, kurultayda olduğunu ve oy kullandığını belirtti. Tartışmalar devam ederken, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’ta konuyla ilgili bir açıklama yaptı ve kurultayda bizzat bulunduğuna tanıklık ediyorum” dedi.
KENDİ GÖRÜŞLERİMİ VE TANIKLIĞIMI PAYLAŞMA GEREĞİ DUYDUM
Değerli hemşehrilerim, kıymetli Cumhuriyet Halk Partili yol arkadaşlarım diyerek açıklamasına başlayan Başkan Sarıkurt, Partimizin kurultay süreciyle ilgili kamuoyuna yansıyan tartışmaları hepimiz izliyoruz. Bu süreçte, Şarköy Belediye Başkanımız Sn. Alpay Var'ın açıklamalarına dair kendi görüşlerimi ve tanıklığımı paylaşma gereği duydum. Hiç arzu etmesek de son günlerde kamuoyunda sıkça tartışılan kurultay süreci ve partimizin geleceğiyle ilgili değerlendirmeleri dikkatle takip ediyorum. Partimizin iç demokrasisine ve birlik beraberliğine verdiğimiz önem doğrultusunda, Şarköy Belediye Başkanı Sayın Alpay Var’ın bu konudaki açıklamalarına katılıyor, destekliyor ve kurultayda bizzat bulunduğuna tanıklık ediyorum” dedi.
ALPAY VAR HABERLERİ YALANLADI
Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var kurultaya katıldığını belirterek bir açıklama yaptı: “Bugüne kadar şahsım hakkında yapılan gerçek dışı ve iftira niteliğindeki haberlere karşı hiçbir zaman iftiracılara cevap vermemiş, hukuki haklarımı sonuna kadar kullanmıştım. Ancak bugün sabah saatlerinde Akşam Gazetesi, Yeni Şafak Gazetesi ve TGRT Haber TV gibi iktidarın havuz medyasında yer alan gerçek dışı haberlerle şahsım üzerinden Cumhuriyet Halk Partisinin kurumsal kimliğinin hedef alındığını, partimizİn yıpratılmaya çalışıldığı öğrenmiş bulunmaktayım. Partimizin 4-5 Kasım 2023 tarihlerinde gerçekleştirilen 38. Olağan Kurultayına, Kurultay için Genel Merkezimizce delegelere ayrılan otelde konaklayarak, tekerlekli sandalye ile bizzat katıldığımı, gerek 1. Tur oylamada gerekse de gece geç saatlerde gerçekleşen ve 6 Kasım 2023 tarihine sarkan 2. Tur oylamada bizzat oy kullandığımı tüm Tekirdağ İl Delegeleri ve diğer delegeler bilmektedir. Bu husus hazirun listesindeki imzamdan da basitçe tespit edilebilecek niteliktedir. Bahse konu haberler gerçek dışı ve iftiradan ibaret olup, tek amacı iktidar tarafından Partimizin kurumsal kimliğinin tartışmaya açılmasıdır. İktidarın havuz medyası vasıtası ile yapılan gerçek dışı haberlere karşı ilgili gazetelere ivedilikle tekzip metni gönderilerek gerekli hukuki başvurularda bulunduğumu, Partimizi hedef alan bu iftiracılara karşı her türlü hakkımı sonuna kadar kullanacağımı tüm kamuoyunun bilgisine sunarım. Konuyla ilgili olarak tekzip ihbarı ve Kurultay tarihindeki günlerde orada olduğuma dair belgeler görsellerde sunulmuştur” dedi.
İMDAT ŞAHİN
Cumhuriyet Ligi'nde Nefes Kesen Final!
Gençlerin kendi imkânlarıyla organize ettiği ve yaklaşık iki aydır süren Cumhuriyet Ligi Halı Saha Turnuvası, bu hafta sonu oynanan final maçıyla sona erdi. Finalde karşı karşıya gelen Armada City ile Başkan FC takımları, sahada dostluk ve rekabeti aynı anda yaşattı.
Büyük bir mücadeleye sahne olan karşılaşmanın galibi Armada City olurken, takım oyuncuları maç sonunda büyük sevinç yaşadı. Tribünlerdeki coşku ise görülmeye değerdi. Final maçının onur konuğu olan ÇBFK'dan Ayhan Serbest, genç sporcularla bir araya gelerek organizasyona renk kattı. Serbest, kupa töreninde şampiyon takıma ödülünü takdim ederken, gençlerle samimi bir sohbet de gerçekleştirdi.
Bu anlamlı organizasyonda emeği geçen tüm genç sporcularımızı tebrik ediyor, sporun birleştirici gücünü yansıtan daha büyük projelerde yeniden bir araya gelmeyi diliyoruz.
HABER MERKEZİ