Edirne mutfağının önemli lezzeti tava ciğerinin porsiyonu 2 lira zamlandı.

HABERİN DEVAMI GAZETENİZ AVRUPA YAKASI’NDA
GAZETENİZİ ÇORLU, ÇERKEZKÖY’ÜN TÜM BELDE VE KÖYLERİNDEKİ
GAZETE BAYİLERİNDEN TEMİN EDEBİLİRSİNİZ.
Edirne mutfağının önemli lezzeti tava ciğerinin porsiyonu 2 lira zamlandı.
HABERİN DEVAMI GAZETENİZ AVRUPA YAKASI’NDA
GAZETENİZİ ÇORLU, ÇERKEZKÖY’ÜN TÜM BELDE VE KÖYLERİNDEKİ
GAZETE BAYİLERİNDEN TEMİN EDEBİLİRSİNİZ.
Çorlu Cumhuriyet Parkı’nın yanındaki trafik eğitim noktası ve okullar bölgesindeki kamyon ve tırlar Zafer Mahallesi Bülent Ecevit Bulvarı Türkgücü OSB’nin hemen yanındaki alana taşınacak. Taşınma işlemi yaklaşık bir ay sonra gerçekleşeceği belirtilirken eğitim güzergâhlarında de yenileme olacak. Cumhuriyet Parkı’nın olduğu noktadan çıkan sürücü adayları Bülent Ecevit Bulvarı istikametinde eğitim görüyordu, yeni adrese taşınılmasıyla birlikte güzergahta da yenilenme olacak.
CUMHURİYET PARKINDAKİ TRAFİK EĞİTİM NOKTASI TAŞINACAK
Çorlu’da binlerce kişinin eğitim gördüğü Cumhuriyet Parkı’nın yanında yer alan trafik eğitim noktası Zafer Mahallesi Bülent Ecevit Bulvarı üzeri fabrikaların hemen yanına taşınacak. Konuyla ilgili gazetemizin edindiği bilgilere göre Cumhuriyet Parkı’nın yanındaki trafik eğitim noktası ve okullar bölgesindeki tır ve kamyonlar yeni yerine taşınacak.
YENİ YERİN HAZIRLIKLARI YAPILACAK
Zafer Mahallesi Çorlu 1. OSB’nin Bülent Ecevit Bulvarı’na cehpe olan bir araziye taşınacak olan trafik eğitim alanı tek noktada birleşecek. Yaklaşık 10 dönümlük alana kurulacak olan trafik eğitim noktasına kamyonlar ve tırlar da taşınacak. Sürücü kursları eğitimlerini artık bu noktadan sağlayabilecek.
EĞİTİM GÜZERGÂHLARI DA DEĞİŞİYOR
Cumhuriyet Parkı’nın yanındaki trafik eğitim alanından çıkan sürücüler Bülent Ecevit Bulvarı güzergahını takip ederek Çorlu Devlet Hastanesi’nin yanına kadar geliyordu. Sürücü adaylarının oluşturduğu trafik yoğunluğunu azaltmak için eğitim güzergâhında da değişiklik olacak. Çorlu Türkgücü OSB’nin yanına gelecek olan trafik eğitim alanında yeni güzergâhta sürücüler eğitim alacaklar.
BİR AY SONRA TAŞINMA İŞLEMİ GERÇEKLEŞECEK
Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden edindiğimiz bilgilere göre trafik eğitim noktaları yaklaşık bir ay sonra taşınmış olacak. Okullar bölgesine park eden tır ve kamyonlar yeni yerin düzenlenmesiyle birlikte o noktaya taşınacak. Yaklaşık 10 dönümlük alanı kurulacak olan eğitim alanında sürücü adayları eğitim görecekler.
İMDAT ŞAHİN
Çorlu Belediyesi tarafından Esentepe Mahallesi'ne kazandırılan ve kısa sürede kadınların ilgi odağı hâline gelen Çorlu Belediyesi Lavanta Kadın Eğitim Merkezi'nde eğitim alan kursiyerler, örgü tekniklerini ustalıkla kullanarak birbirinden özgün ve estetik çantalar ortaya çıkardı. Farklı renk, desen ve boyutlarda tasarlanan çantalar, el işçiliğinin inceliğini ve kadınların yaratıcılığını gözler önüne serdi. Sergiyi gezen ziyaretçiler, ürünlerin kalitesine ve çeşitliliğine hayran kaldı.
Başkan Sarıkurt: "Kadınlarımızın Gücüne Güveniyoruz"
Serginin açılış kurdelesini kesen Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, yaptığı konuşmada kadınların sosyal ve ekonomik hayata katılımlarının önemine vurgu yaptı. Başkan Sarıkurt, “Lavanta Kadın Eğitim Merkezi'miz, kadınlarımızın bilgi ve becerilerini geliştirmelerine, kendilerini ifade etmelerine olanak tanıyan çok değerli bir projemiz. Bugün burada sergilenen her bir çanta, kursiyer kadınlarımızın azminin, sabrının ve yeteneğinin bir göstergesidir. Onların bu başarıları bizleri gururlandırıyor. Kadınlarımızın potansiyeline ve gücüne güveniyoruz. Çorlu Belediyesi olarak kadınlarımızın her alanda desteklenmesi için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu güzel eserleri ortaya koyan tüm kursiyerlerimizi ve eğitim veren değerli hocalarımızı tebrik ediyorum.” dedi.
Sergi, Orion AVM ziyaretçilerinden yoğun ilgi görürken Lavanta Kadın Eğitim Merkezi'nin kadınların hayatına kattığı değeri bir kez daha gözler önüne serdi. Serginin belirli bir süre daha açık kalacağı ve sanatseverlerin bu el emeği ürünleri yakından görme fırsatı bulabileceği belirtildi.
HABER MERKEZİ
Tekirdağ İŞKUR Müdürü Yaşar Esen’in yaptığı açılış konuşmasının ardından İŞKUR Şube Müdürü Gülçin Kabaş katılımcılara İŞKUR Engelli Hibe Programlarını tanıtıcı bilgilendirmeler yaptı. Çorlu ve Çerkezköy’de faaliyet gösteren işletme yetkililerinin katıldığı toplantıda;Tohum Otizm Vakfı Müdürü Burçak Karakaya, “otizm ve destekli istihdamı”, Tekirdağ Otizm ve Özel Bireyleri Destekleme Derneği(TOBDESDER) Başkanı Aysel Ergüney 2019 yılında toplumda farkındalık oluşturma ve otizmli bireylerin bağımsız yaşam becerileri kazandırılması amacıyla kurulduklarını, eğitim ve istihdam alanlarında proje çalışmalarının, gönüllülük esasına göre kesintisiz ve büyüyerek sürdüğünü ifade etti. Firma yetkililerinin de katıldığı toplantıda engelli istihdamını artırmak için girişimlerde bulunulmasının öneminde söz edildi.
Cansel Sözer