Ergene'de Kazanan Servet Yıldız Oldu
CHP Ergene İlçe Başkanlığında yapılan delege seçimlerinde beyaz liste 103 delege kazanırken, kırmızı liste 68 delege aldı. Beyaz Listeyle seçime giren Servet Yıldız, delege seçimlerini kazanan isim oldu.
20 Ağustos Çarşamba günü başlayan mahalle delege seçimleri 24 Ağustos Pazar günü sona erdi. 24 Ağustos Pazar Günü Ergene’nin en büyük mahalleleri olan Yeşiltepe ve Sağlık Mahallelerinde seçimler yapıldı. İki mahalle seçimini de Servet Yıldız büyük bir farkla kazanarak 70 delegenin sahibi oldu. Servet Yıldız toplamda 103 delegeye sahip olurken, Kırmızı Listeyle seçime giren Mehtap Tural ise 68 delege aldı.
DELEGE SEÇİMLERİ 5 GÜN SÜRDÜ
Cumhuriyet Halk Partisi’nin kongre takvimi tüm hızıyla devam ediyor. Çorlu delege seçimlerini tamamlarken Ergene de delege seçimlerini tamamladı. Ergene ilçesinde yapılan delege seçimler 20 Ağustos Çarşamba günü başlarken, 24 Ağustos Pazar günü ise sona erdi. Delege seçimlerinin galibi beyaz listeyle Servet Yıldız oldu.
BEYAZ LİSTE 103, KIRMIZI LİSTE 68 DELEGE ALDI
Ergene de yapılan delege seçimlerinde Beyaz Liste ile Servet Yıldız büyük fark yarattı. Sağlık Mahallesi ve Yeşiltepe Mahallelerinde yapılan delege seçimleri Pazar Günü gerçekleşti. Yapılan seçimlerde 70 delegeyi de Servet Yıldız aldı. Önceki mahalle delegelerinde kırmızı listeye kafa kafaya giden seçim sonuçlarını Sağlık Mahallesi ve Yeşiltepe Mahallesi Servet Yıldız lehine değiştirdi. Sağlık Mahallesi’nde 32 delege seçilirken Yeşiltepe de ise 38 delegeyi Servet Yıldız aldı.
SERVET YILDIZ, “KAZANAN CHP KAZANAN ERGENE OLMUŞTUR”
Beyaz Listeyle Ergene İlçe Başkanlığı seçimlerine giren Servet Yıldız, “Bugün gerçekleşen delege seçimlerinde beyaz liste açık ara farkla kazanmıştır. Sağlık Mahallesi Beyaz: 357 Kırmızı: 87, Yeşiltepe Mahallesi, Beyaz: 314 Kırmızı: 138. Güncel delege sayıları: Beyaz: 103 Kırmızı: 68. Algılara itibar etmeden iradesine sahip çıkan gerçekleri gösteren tüm üyelerimize çok teşekkür ederim. Kazanan Cumhuriyet Halk Partisi kazanan Ergene olmuştur” ifadelerine yer verdi.
MEHTAP TURAL, “YANIMDA DURAN TÜM YOL ARKADAŞLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM”
68 delege alarak seçimleri tamamlayan kırmızı listeyle yarışan Mehtap Tural’da destek verenlere teşekkür etti. Tural, “Bugün Sağlık Mahallesi ve Yeşiltepe mahallemizde sona eren delege seçimlerinde sonuç, beyaz listenin 103; kırmızı listenin 68 delege ile şekillendi. Bu süreçte yanımda duran tüm yol arkadaşlarıma ve emek veren tüm üyelerimize teşekkür ediyorum. Sonuçların ilçemize ve partimize hayırlı olmasını dilerim” dedi.
İMDAT ŞAHİN
Başkan Şarıkurt'tan ‘Alpay Var' Açıklaması “Kurultayda Bulunduğuna Taniklik Edi̇yorum”
Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var ile ilgili çıkan haberlere bir cevapta Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’tan geldi.
Bazı basın yayın kuruluşları tarafından 2023 yılında yapılan CHP kurultayında Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var’ın kurultaya katılmadığı, onun yerine başkan yardımcısı bir ismin oy kullandığı yönünde haberler çıkmıştı. Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var yaptığı açıklamada, kurultayda olduğunu ve oy kullandığını belirtti. Tartışmalar devam ederken, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’ta konuyla ilgili bir açıklama yaptı ve kurultayda bizzat bulunduğuna tanıklık ediyorum” dedi.
KENDİ GÖRÜŞLERİMİ VE TANIKLIĞIMI PAYLAŞMA GEREĞİ DUYDUM
Değerli hemşehrilerim, kıymetli Cumhuriyet Halk Partili yol arkadaşlarım diyerek açıklamasına başlayan Başkan Sarıkurt, Partimizin kurultay süreciyle ilgili kamuoyuna yansıyan tartışmaları hepimiz izliyoruz. Bu süreçte, Şarköy Belediye Başkanımız Sn. Alpay Var'ın açıklamalarına dair kendi görüşlerimi ve tanıklığımı paylaşma gereği duydum. Hiç arzu etmesek de son günlerde kamuoyunda sıkça tartışılan kurultay süreci ve partimizin geleceğiyle ilgili değerlendirmeleri dikkatle takip ediyorum. Partimizin iç demokrasisine ve birlik beraberliğine verdiğimiz önem doğrultusunda, Şarköy Belediye Başkanı Sayın Alpay Var’ın bu konudaki açıklamalarına katılıyor, destekliyor ve kurultayda bizzat bulunduğuna tanıklık ediyorum” dedi.
ALPAY VAR HABERLERİ YALANLADI
Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var kurultaya katıldığını belirterek bir açıklama yaptı: “Bugüne kadar şahsım hakkında yapılan gerçek dışı ve iftira niteliğindeki haberlere karşı hiçbir zaman iftiracılara cevap vermemiş, hukuki haklarımı sonuna kadar kullanmıştım. Ancak bugün sabah saatlerinde Akşam Gazetesi, Yeni Şafak Gazetesi ve TGRT Haber TV gibi iktidarın havuz medyasında yer alan gerçek dışı haberlerle şahsım üzerinden Cumhuriyet Halk Partisinin kurumsal kimliğinin hedef alındığını, partimizİn yıpratılmaya çalışıldığı öğrenmiş bulunmaktayım. Partimizin 4-5 Kasım 2023 tarihlerinde gerçekleştirilen 38. Olağan Kurultayına, Kurultay için Genel Merkezimizce delegelere ayrılan otelde konaklayarak, tekerlekli sandalye ile bizzat katıldığımı, gerek 1. Tur oylamada gerekse de gece geç saatlerde gerçekleşen ve 6 Kasım 2023 tarihine sarkan 2. Tur oylamada bizzat oy kullandığımı tüm Tekirdağ İl Delegeleri ve diğer delegeler bilmektedir. Bu husus hazirun listesindeki imzamdan da basitçe tespit edilebilecek niteliktedir. Bahse konu haberler gerçek dışı ve iftiradan ibaret olup, tek amacı iktidar tarafından Partimizin kurumsal kimliğinin tartışmaya açılmasıdır. İktidarın havuz medyası vasıtası ile yapılan gerçek dışı haberlere karşı ilgili gazetelere ivedilikle tekzip metni gönderilerek gerekli hukuki başvurularda bulunduğumu, Partimizi hedef alan bu iftiracılara karşı her türlü hakkımı sonuna kadar kullanacağımı tüm kamuoyunun bilgisine sunarım. Konuyla ilgili olarak tekzip ihbarı ve Kurultay tarihindeki günlerde orada olduğuma dair belgeler görsellerde sunulmuştur” dedi.
İMDAT ŞAHİN
Hoş Geldin İbrahim Eymen Bebek!
Eylem ve Hasan Berk Arlı çiftinin ilk çocukları, 22 Ağustos 2025 Cuma günü saat 09.30’da dünyaya geldi. Ailenin yeni ferdi, İbrahim Eymen bebek, hem Arlı hem de Şişman ailelerine büyük bir sevinç ve mutluluk getirdi. İlk kez anne-baba olmanın heyecanını yaşayan genç çift, sağlıkla kucaklarına aldıkları bebekleriyle tarifsiz bir mutluluğa kavuştu.
Avrupa Yakası Gazetesi olarak İbrahim Eymen bebeğe sağlıklı ve uzun bir ömür diliyor, Eylem ve Hasan Berk Arlı çiftini yürekten tebrik ediyoruz. Allah analı babalı büyütsün!
HABER MERKEZİ