 
	                        Chp Heyetinden İstanbul Büyükşehir Belediyesine Ziyaret
	                        
	                        
Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) gerçekleştirilen ziyaretle ilgili açıklamalarda bulundu.	                        
Saraçhane’de düzenlenen Aile Dayanışma Ağı buluşmasının ardından CHP Tekirdağ heyeti, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Nuri Aslan’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette; CHP Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, CHP Tekirdağ İl Başkanı Cenk Boduç, CHP Çorlu İlçe Başkanı Mert Yılmaz, Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var ve Malkara Belediye Başkanı Nergiz Karaağaçlı Öztürk de yer aldı.
 
	                     
	                    	                    
	                         
	                        Çorlu Belediyesi Ve Trakya Birlik'ten Örnek İş Birliği
	                        
	                        Çorlu Belediyesi, sosyal belediyecilik ve yerel kalkınma hedefleri doğrultusunda önemli bir adım daha attı. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’un öncülüğünde, Trakya Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Trakya Birlik) ile iş birliği protokolü imzalandı. Bu protokol ile Çorlu Belediyesine ait arazilerde üretilen ayçiçeği Trakya Birlik tarafından işlenecek, elde edilecek olan ayçiçek yağı ise Çorlu Belediyesi Dost Market acılığıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılacak.	                        
 
 
İmza töreninin ardından Trakya Birlik Entegre Tesisleri’nde incelemelerde bulunan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, projeye dair yaptığı açıklamada, bu iş birliğinin bölge için taşıdığı öneme vurgu yaptı: “"Göreve geldiğimiz günden bu yana, yalnızca kent hizmetlerini değil, aynı zamanda hemşerilerimizin refahını ve yerel ekonomimizin güçlenmesini de önceliklerimiz arasına aldık. Bugün imzaladığımız protokol, bu vizyonumuzun somut bir göstergesidir.” dedi.
Protokolün detayları ve kapsamında konusunda da bilgi veren Başkan Sarıkurt, “İş birliği kapsamında Çorlu Belediyesi tarafından temin edilen yüksek kaliteli ayçiçeği çekirdekleri, Trakya Birlik’in modern tesislerinde işlenerek sofralık ayçiçek yağına dönüştürülecek. Üretilen bu yağlar, hiçbir ticari amaç güdülmeksizin Çorlu Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü aracılığıyla titizlikle belirlenen ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılacak.
Bu anlaşma ile Trakya’mızın, Çorlu’muzun bereketini Çorlu’muzda ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımızın sofrasına taşıyoruz. Çorlu Belediyesi olarak tarımdan sosyal dayanışmaya uzanan bu kıymetli iş birliğinin bölgemize ve tüm hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Çorlu’nun emeği, Trakya’nın bereketi ile buluşmaya devam edecek.” şeklinde konuştu.
 
	                     
	                    	                    
	                         
	                        Otobüslerinde Parayla Yolculuk Artık Yok
	                        
	                        Tekirdağ Otopark Ulaşım A.Ş. (TEKULAŞ) tarafından yapılan açıklamaya göre, 1 Kasım 2025 Cumartesi (bugün) itibarıyla Elektronik Ücret Toplama Sistemine (Validatör) dahil olan tüm TETUS araçlarında elden ücret alımı sona erecek.	                        
 
 
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Tekirdağ Otopark Ulaşım A.Ş. (TEKULAŞ) tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:  “01.11.2025 Cumartesi itibarıyla, Elektronik Ücret Toplama Sistemine (Validatör) dahil olan tüm TETUS araçlarında elden ücret alımı sona erecektir. Tekirdağ genelinde ulaşım altyapımız teknolojik gelişmelere uyum sağlayacak şekilde güncellenmektedir. Vatandaşlarımız, Tekirdağ Kart temin ederek veya temassız banka/kredi kartları ile; ayrıca Tekirdağ Kart mobil uygulaması üzerinden sanal kart oluşturarak QR kod ya da NFC sistemi aracılığıyla ödemelerini kolaylıkla gerçekleştirebileceklerdir. Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları için gerekli tedbirleri almaları önemle rica olunur.”