Ergene Belediyesi'nden Örnek Hizmet
Ergene Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla hayata geçirdiği “Evde Sağlık ve Bakım Hizmetleri” ile takdir toplamaya devam ediyor. Belediye Başkanı Müge Yıldız Topak’ın öncülüğünde yürütülen hizmetler, özellikle sağlık kuruluşlarına erişimi kısıtlı vatandaşlar için büyük bir kolaylık sağlıyor.
Belediyeye bağlı Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, ihtiyaç sahibi vatandaşlara düzenli olarak tansiyon ve şeker ölçümü yaparken; fizyoterapist, diyetisyen ve psikolog desteğiyle de kapsamlı bir sağlık hizmeti sunuyor. Ayrıca, kişisel bakım ve ev temizliği gibi hizmetlerle vatandaşların yaşam alanlarının hijyenik koşullarda sürdürülmesine destek olunuyor.
Medikal malzeme ihtiyacı olan vatandaşlara da yardımcı olan belediye, şimdiye dek 3.000’in üzerinde akülü sandalye, tekerlekli sandalye, yürüteç ve hijyen ürününü ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. Hastane randevuları, kontrolleri ve tedavi süreçlerinde zorluk yaşayan vatandaşlar için ise hasta nakil hizmeti sağlanıyor.
Hizmetlerden yararlanan vatandaşlar memnuniyetlerini dile getirirken, bir vatandaş “Belediyemiz her şeyimizde yanımızda. Müge Başkan’ımızdan Allah razı olsun. Her ihtiyacımızda yardımımıza koşuyor.” diyerek duygularını paylaştı.
Ergene Belediye Başkanı Müge Yıldız Topak ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Her şey Ergene’miz için diyerek yola çıktık. Tüm vatandaşlarımızın ayağına giderek ihtiyaçlarını dinledik. Göreve geldiğimizden bu yana 110.000’in üzerinde sosyal yardım gerçekleştirdik. Vatandaşlarımızın sağlığı, mutluluğu ve huzuru için çalışmaya devam edeceğiz. Ergene’yi halkımızla birlikte yönetiyoruz, birlikte yönetmeye de devam edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.
“Tarihimize Sahip Çıkıyor, Kültür Mirasımıza Destek Veriyoruz”
Marmaraereğlisi Belediyesi, ilçenin binlerce yıllık tarihine ışık tutan Perinthos Antik Kenti’nde yürütülen arkeolojik kazı çalışmalarına desteğini sürdürüyor. Kazıların sürdürülebilirliği ve bilimsel zeminde ilerlemesi amacıyla Marmaraereğlisi Belediyesi, Perinthos Kazı Başkanlığı ve Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü arasında 2025 yılına ilişkin yeni bir protokol imzalandı.
Protokole; Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Mustafa Onur Bozkurter ile Perinthos Kazı Başkanı Prof. Dr. Zeynep Koçel Erdem imza attı. Törende konuşan Başkan Bozkurter, Perinthos Antik Kenti’nin yalnızca Marmaraereğlisi değil, Türkiye’nin kültürel ve arkeolojik mirası açısından da büyük bir öneme sahip olduğunu vurguladı.
Başkan Bozkurter açıklamasında, “Tarihi 5 bin yıl öncesine dayanan Perinthos Antik Kenti'nin ortaya çıkarılması, korunması ve gelecek nesillere aktarılması adına üzerimize düşen sorumluluğu yerine getiriyoruz. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzle birlikte yürüttüğümüz bu iş birliği, kazıların finansmanı ve organizasyonu açısından çok önemli bir adımdır. Bu çalışmalar sayesinde ilçemizin tarihi değerleri gün yüzüne çıkacak, aynı zamanda Türkiye’nin tarihi turizmine de katkı sağlanacaktır. Görevde olduğumuz sürece bu kazıların destekçisi olacağız,” dedi.
2021 yılından bu yana bilimsel yöntemlerle sürdürülen kazılar, Perinthos’un tarihi katmanlarını ortaya çıkarırken, bölgenin kültürel kimliğini de yeniden şekillendiriyor. Marmaraereğlisi Belediyesi’nin desteğiyle devam eden çalışmalar, bölgenin hem akademik araştırmalar hem de kültür turizmi açısından gelişimini hedefliyor.
Marmaraereğlisi Belediyesi, tarihi mirasa sahip çıkarak ilçeyi kültürel ve turistik açıdan daha güçlü bir konuma taşımak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Haber Merkezi
Müge Başkan, Bakan Murat Kurum İle Görüştü
Ergene Belediye Başkanı Müge Yıldız Topak, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile önemli bir görüşme gerçekleştirdi. Ankara’da yapılan buluşmada, Ergene’de hayata geçirilmesi planlanan projeler ele alındı.
Başkan Topak, ilçenin geleceğine değer katacak çalışmalar için Bakan Kurum’dan destek sözü aldıklarını belirterek, görüşmenin oldukça verimli geçtiğini ifade etti. Ergene’nin ihtiyaçları ve planlanan yatırımlar konusunda detaylı bilgi sunan Topak, Bakan Kurum’a gösterdiği ilgi ve nazik ev sahipliği için teşekkür etti.
Görüşmeye ilişkin açıklamada bulunan Başkan Müge Yıldız Topak, “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum ile Ergenemizde hayata geçireceğimiz projelerimizi değerlendirdiğimiz verimli bir görüşme gerçekleştirdik. İlçemizin geleceğine değer katacak çalışmalarımız için Sayın Bakanımızdan destek sözü aldık. Nazik ev sahipliği ve ilgisi için kendilerine teşekkür ediyorum. Hep birlikte Ergenemiz için çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.
Başkan Topak, görüşmenin ardından ilçeye yönelik hizmetlerin artarak devam edeceğini vurguladı.