Kırık Taşlar Tepki Çekiyor
Reşadiye Mahallesi Mandıracı Caddesi üzerinde kaldırımlarda ve yol kenarlarında kırılan taşların uzun süredir onarılmaması vatandaşların tepkisine neden oluyor.
Gelişigüzel bırakılan taş parçaları hem kötü görüntü oluşturuyor hem de yayalar için risk teşkil ediyor. Özellikle kaldırım kenarlarında yerinden çıkan bordür taşlarının bazı noktalarda tamamen kırıldığı, bazı bölümlerde ise sökülerek kenara bırakıldığı görülüyor. Bu durum, kaldırım düzenini bozarken yayaların yürüyüşünü de zorlaştırıyor. Vatandaşlar, özellikle yaşlılar ve çocuklar için bu durumun tehlike oluşturduğunu ifade ediyor. Araç trafiğinin yoğun olduğu cadde üzerinde kaldırım kenarındaki bu düzensizlikler sürücüler açısından da risk barındırıyor. Yerinden çıkan taşların yola düşmesi, hem araçlara zarar verebilecek hem de kazalara davetiye çıkarabilecek durumda. Bölge esnafı ve mahalle sakinleri, kırılan taşların uzun süredir bu şekilde durduğunu belirterek belediyeye çağrıda bulunuyor. Vatandaşlar, geçici çözümler yerine kalıcı bir düzenleme yapılmasını ve kaldırımların güvenli hale getirilmesini istiyor.
İMDAT ŞAHİN
23 Nisan Bocce Turnuvası'nda Kıyasıya Rekabet
Türkiye Büyük Millet Meclisi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Spor Etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Bocce 23 Nisan Turnuvası TBMM Kupası”, 4 Nisan 2026 tarihinde Çorlu General Basri Saran Stadı içerisinde yer alan bocce sahasında gerçekleştirildi.
Toplam 11 takım ve 44 sporcunun katılımıyla düzenlenen turnuvada, sporcular kıyasıya mücadele ederek izleyenlere heyecan dolu anlar yaşattı. Turnuvayı yakından takip eden Çorlu Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Şenol Doğramacı, organizasyonun önemine dikkat çekerek sporculara başarılar diledi. Müsabakalar sonunda dereceye giren sporculara ödüllerinin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenecek ilçe töreninde takdim edileceği belirtildi. Çorlu Kaymakamı Niyazi Erten ise turnuvaya katılan tüm sporcuları tebrik ederek, derece elde eden sporculara başarılarının devamını diledi.
GÖKHAN DUMAN
Yine Çökme, Yine Tehlike!
Reşadiye Mahallesi Gölcük Meydanı Sokak üzerindeki kaldırımda meydana gelen çöküntü tehlike yarattı.
Çorlu’nun şehir merkezinde bulunan rögar bacalarının çökmesi tehlike yaratmaya devam ediyor. Rögar bacalarının yanında meydana gelen çöküntüler nedeniyle vatandaşlar büyük zorluk yaşıyor. Yaşanan çöküntülerin önüne bir türlü geçilemezken, yaşanan sorun giderek artıyor. Rögar bacalarının çökmesinin önüne geçilmesini isteyen vatandaşlar kalıcı çözüm bekliyor. Gölcük Meydanı Sokak üzerinde meydana gelen çöküntü nedeniyle vatandaşlar büyük zorluk yaşarken duruma esnaflarda tepki gösteriyor.
RÖGAR BACALARININ YANINDAKİ ÇÖKÜNTÜLERİN ÖNÜNE GEÇİLEMİYOR”
Rögar bacalarının yanında meydana gelen çöküntülerin bir türlü önüne geçilemediğini belirten duyarlı vatandaşlar gazetemize konuştu: “Çorlu’da maalesef rögar bacalarının yanındaki çökmelerin bir türlü önüne geçilemiyor. Sürekli çökmeler yaşanıyor ve kaldırımlarda meydana gelen çöküntüler vatandaşlar için büyük sorun oluşturuyor. Bu sorunun kalıcı olarak önüne geçmesini bekliyoruz” dedi.
İMDAT ŞAHİN