Okul Sporları Badminton İl Birinciliği Çorlu'da Tamamlandı
2025–2026 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları Badminton Genç Kızlar ve Genç Erkekler İl Birinciliği Müsabakaları, 19 Aralık 2025 tarihinde Çorlu Çok Amaçlı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.
Çorlu Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Şenol Doğramacı’nın yakından takip ettiği müsabakalar, büyük bir heyecana sahne oldu. Karşılaşmaların ardından düzenlenen ödül töreninde, dereceye giren okullara madalya ve kupaları takdim edildi. Çorlu Kaymakamı Niyazi Erten, il müsabakalarına katılan tüm takımları tebrik ederek, dereceye girip ilimizi temsil etmeye hak kazanan takımlara başarı dileklerinde bulundu.
Müsabakalara katılan tüm sporcular ve okullar, sergiledikleri centilmence mücadele ile takdir topladı.
Di̇rek Yan Yatti, Teller Yolu Kapatti
Türk Telekom’a ait bir direğin yan yatması sonucu kopma tehlikesi oluşturan teller yolu kapattı. Olayın ardından bölgede trafik güvenliği riske girerken, yol güvenlik şeridine alınarak araç geçişine kapatıldı. Uzun süre kapalı kalan yol, sürücülere zor anlar yaşattı.
Zafer Mahallesi Midilli 3. Sokak üzerinde bulunan direk yan yatarken teller yolu kapattı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine ekipler sevk edildi. Güvenlik önlemleri alınırken, direğin tamamen devrilme riskine karşı çevrede geniş çaplı tedbirler uygulandı. Trafik akışı alternatif güzergâhlara yönlendirilirken, bölgede zaman zaman yoğunluk oluştu. Türk Telekom ekipleri gün boyunca sahada çalışma yaparak yan yatan direği eski haline getirmek için yoğun çaba sarf etti. Tellerin yoldan kaldırılması ve direğin sabitlenmesi için yapılan çalışmalar uzun süre devam etti. Ekiplerin titiz çalışmasıyla direk kontrollü şekilde düzeltilerek olası bir kazanın önüne geçildi.
AĞAÇ DİREKLER BÖLGEDE TEHLİKE SAÇIYOR
Çalışmaların tamamlanmasının ardından yol yeniden trafiğe açılırken, vatandaşlar benzer durumların tekrar yaşanmaması için gerekli kontrollerin artırılmasını istedi. Ağaç direklerle Türk Telekom kabloları taşınırken ağaç direkler sürekli sorun oluşturuyor.
DAHA ÖNCE DE AYNI DİREK YAN YATMIŞTI
Zafer Mahallesi Midilli 3. Sokak üzerinde bulunan telefon direği daha önce de yan yatarak teller yolu kapatmıştı. Yine ekipler gelerek direk tekrar ayağa kaldırılmıştı. Yaşanan soruna karşı bölge esnafı kesin çözüm istiyor. Yağışların başlamasıyla yumuşayan toprak içinde bulunan ağaç direkler zamanla rüzgârında etkisiyle yan yatıyor.
İMDAT ŞAHİN
Yeni Sanayi Sitesinde Bazı Dükkanları Su Basıyor
Yeni Sanayi Sitesi Bakım Onarım 3. Sokak üzerindeki bazı dükkanların duvarlarından su gelmesi tepki çekiyor.
Dükkan sahipleri su giren noktalara bez koyarak suyun gelmesine engel olurken, esnaflar soruna kalıcı çözüm istiyor. Suların dükkan içine girmesine tepki gösteren bölge esnafı gazetemize bilgi verdi: “Bazı dükkanların içerisine su giriyor. Sular duvarlardan geliyor. Su girmesin diye bezler koyuyoruz ama bu sorunun biz kalıcı olarak çözülmesini istiyoruz. Bu noktada tüm yetkililerden destek bekliyoruz. Bu gelen suyun kaynağı bulunsun ve sorun çözülsün yoksa dükkanlarda iş yapamaz duruma geleceğiz. Yazık günah burada onlarca insan ekmek yiyor, bu sorunları bir daha yaşamak istemiyoruz” dedi.
İMDAT ŞAHİN