Genel Başkan Köylü'den Tekirdağ'a Teşekkür
Cansuyu Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü, Tekirdağ’a desteklerinden dolayı teşekkür etti.
Konuyla ilgili açıklama yapan Cansuyu Derneği Tekirdağ İl Başkanı Murat Vakitçi, “Genel Başkanımız Mustafa Köylü teşekkürlerini iletti ifadelerine yer verdi. Cansuyu Derneği başkanlık divanı ve il başkanları toplantısı Ankara’da Cansuyu Derneği Genel Merkezinde gerçekleşti. Vakitçi toplantı detaylarıyla ilgili, “2026 Ramazan faaliyetlerinin değerlendirildiği toplantıda birim raporları değerlendirildi. 2026 Kurban faaliyetlerinin de müzakeresinin yapıldığı toplantıda plaket takdimleri yapıldı” ifadelerine yer verdi.
DESTEKLERİNDEN DOLAYI MURAT VAKİTÇİ’YE PLAKET VERİLDİ
Toplantıya katılan Cansuyu Derneği Tekirdağ il Başkanı Murat Vakitçi Genel Merkez toplantısını değerlendirdi. Başkan Vakitçi; “Kadirşinas ve cömert Tekirdağ halkımıza Genel Başkanımız Sayın Mustafa Köylü, başkanlık divanı ve 81 il başkanlarımızın selamını getirdik. Ramazan ayındaki mazlum coğrafyalara, muhtaç ve yetimlere yönelik yapmış olduğumuz hayır ve hasenatlarımızı Tekirdağ olarak kat ve kat arttırma gayretlerimiz dolayı Genel Başkanımız Sayın Mustafa Köylü tarafından bizzat teşekkür ederek plaket takdim edildi. Dünyanın 25 ülkesi ve 58 bölgesinde uluslararası bilinirlik, güvenilirlik ve saygınlığı olan Cansuyu Derneğimiz aziz milletimizin emanetlerini gerçek muhtaçlara ulaştırmak için titizlikle çalışmalarını sürdürmektedir. Yetim, sünnet, katarak, su kuyusu, kalıcı eserler, temiz su ve gıda dağıtımı, arama kurtarma, afetlerde acil yardımlar gibi 25 ayrı projede Türkiye'nin en büyük derneklerinden biri olarak hizmetlerini sürdürmektedir. Kurban ile alakalı planlamalar ve bölgelere gidecek gönüllü ekiplerimizin eğitimleri tamamlanmıştır. Tekirdağ olarak ekibimiz, kurbanda mazlum coğrafyalarda kurbanlarınızı vekaletle kesip gerçek muhtaçlara ulaştıracaktır. Bütün hazırlıklar hamdolsun tamamlanmıştır. Çalışmalarımıza maddi manevi destek veren hayırseverlerimize, bu faaliyetleri halkımıza duyuran basınımıza ve gönüllülerimize teşekkür ediyoruz” dedi.
GÖKHAN DUMAN
Metruk Binalar Ya Yıkılıyor Ya Önlem Alınıyor!
Çorlu’da birçok mahallede bulunan metruk binalar ya yıkılıyor ya da önlem alınarak binaya girişler kapatılıyor.
Özellikle Hıdırağa Cemaliye Kemalettin Mahallelerinde çok fazla bulunan metruk yapıların birçoğu yıkılıyor. Yıkılmayanlar ise önlem alınarak güvenlik altına alınıyor. Sadece bu mahallelerde değil diğer mahallelerde bulunan metruk binalarda zaman içinde güvenlikleri alınıyor. Reşadiye Mahallesi’nde bulunan bir metruk bina duvarları örülerek güvenlik içine alınmış durumda. Madde bağımlılarının sığınağı durumunda olan metruk yapılar zaman içinde kapatılıyor. Tespit edilen metruk binalarla ilgili işlemler hızlı yürütülerek mal sahiplerinden metruk binanın kapatılmasını veya gerekli önlemlerin alınması isteniyor. Sahipsiz veya kaçak olan yapılar ise ekipler tarafından yıkılıyor. Çorlu Kaymakamlığı ve Çorlu Belediyesi iş birliğiyle yürütülen çalışmalar kapsamında geçtiğimiz yıl yüzlerce metruk binanın yıkımı gerçekleşti. Özellikle Hıdırağa Mahallesi’nde çok fazla metruk yapının yıkımı yapıldı.
İMDAT ŞAHİN
Günlerdir Bitmeyen Yol, Çileye Dönüştü
Muhittin Mahallesi Ahmet Priştina Caddesi üzerinde TESKİ alt yapı yenileme çalışması başlattı, fakat çalışmalar günlerdir sürüyor, vatandaş ise çilesini çekiyor.
Günlerdir yolda yapılan çalışmalar nedeniyle hem sürücüler hem de vatandaşlar mağduriyet yaşıyor. Yapılan çalışmalar nedeniyle trafik farklı yollardan sağlanıyor. Muhittin Mahallesi’nde trafiğin yoğun olduğu Ahmet Priştina Caddesi’nde çalışmaların uzaması tepki çekiyor. TESKİ’nin kanalizasyon hattı ve içme suyu hatlarında yaptığı yenileme çalışmalarında bazı aksaklıklarda yaşandı. Kazı çalışmaları esnasında Türk Telekom’a ait kabloların zarar görmesi nedeniyle Türk Telekom ve diğer alt yapı kuruluşları da hatlarını yenilemek zorunda kaldı. Günlerdir uzayan çalışmalara tepki gösteren vatandaşlar biran önce çalışmaların bitirilmesini istedi.
TESKİ VE DİĞER ALT YAPI KURUMLARI GÜNLERDİR ÇALIŞIYOR
Ahmet Priştina Caddesi üzerinde kanalizasyon hatlarında meydana gelen çökme ve aksaklıklar nedeniyle TESKİ ekipleri bölgede çalışma başlattı. Bölgede asbes boru olan içme suyu hatlarının boruları da değiştiriliyor. Gazetemizin edindiği bilgilere göre çalışmalar esnasında Türk Telekom’a ait kablolara zarar verilmesi nedeniyle diğer alt yapı kurumları da hatlarda çalışma başlatmak zorunda kaldı. Günlerdir devam eden çalışmalar nedeniyle hem vatandaşlar hem de sürücüler mağdur oluyor.
MAHALLENİN EN BÜYÜK CADDESİNDE TRAFİK FARKLI YÖNLERDEN SAĞLANIYOR
Muhittin Mahallesi’nin en büyük ve trafiğin en yoğun olduğu Ahmet Priştina Caddesi’nde yapılan çalışmalar nedeniyle trafik farklı noktalardan sağlanmak zorunda kalıyor. Bağlariçi 3. Sokak ve Çetin Emeç Bulvarı’nda sağlanan trafikte yoğunluk meydana geliyor. Mahallenin en büyük caddesinde yapılan çalışmaların uzaması özellikle sürücülere zor anlar yaşatıyor.
YAKLAŞIK 250 METRELİK ALAN BİR TÜRLÜ BİTİRİLEMEDİ
Ahmet Priştina Caddesi üzerinde Bağlariçi 3. Sokak ile Sulh Sokak arasında kalan 250 metrelik alandaki uzun süren çalışmalar tepki çekiyor. Gazetemize konuşan vatandaşlar, “Maalesef bu caddedeki çalışmalar günlerdir sürüyor. Yaklaşık 250 metrelik alan bir türlü bitmedi. Belediye ekiplerinden sürecin hızlandırılmasını bekliyoruz” dedi.
ÇALIŞMALAR SONRASI ASFALTIN ATILMASI BEKLENİYOR
Gazetemizin edindiği bilgilere göre alt yapı çalışmasının ardından üst yapıyı Büyükşehir Belediyesi ve Çorlu Belediyesi’nin birlikte yapması bekleniyor Çalışmaların uzamaması için Çorlu Belediyesi süreci hızlandırmak istiyor. Alt yapı çalışmalarının bitmesiyle birlikte dolgu malzemesi serimi ve asfaltın atılması bekleniyor.
İMDAT ŞAHİN