Emre Kongar Okurlarıyla Bir Araya Geldi
Gazeteci yazar Emre Kongar, Atatürk Haftası kapsamında Çorlu’da düzenlenen söyleşide okurlarıyla bir araya geldi.
Söyleşide Atatürk ve Cumhuriyet değerleri üzerine değerlendirmeler yapılırken, Kongar programın ardından kitaplarını imzaladı. Emre Kongar, Atatürk Haftası kapsamında Çorlu’da düzenlenen söyleşi programında vatandaşlarla buluştu. ABS Kültür Sanat Derneği tarafından gerçekleştirilen etkinlikte Kongar, bilgi ve birikimlerini katılımcılarla paylaşırken, söyleşinin ardından kitaplarını imzalayarak okurlarıyla yakından ilgilendi. Çorlu’da düzenlenen programa vatandaşlar ilgi gösterdi. Atatürk Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen söyleşide, Türkiye’nin yakın tarihi, Cumhuriyet’in kazanımları ve Atatürk’ün düşünce dünyası üzerine değerlendirmeler yapıldı. Katılımcılar, Kongar’ın anlatımlarını dinleyerek merak ettikleri konulara yazara sorma fırsatı buldular. Etkinliğin maderatörlüğünü Orhan Kurtuldu yaptı.
SÖYLEŞİNİN ARDINDAN KİTAPLARINI İMZALADI
Ayşin Bedri Selvi Kültür ve Sanat Derneği tarafından Çorlu’da ağırlanan Emre Kongar söyleşi sonrası kitaplarını imzaladı. ABS Kültür Sanat Derneği’nde yapılan söyleşiye onlarca kişi katıldı. Söyleşi sonunda Emre Kongar tek tek kitaplarını imzalayarak okurlarıyla sohbet etti. ABS Kültür Sanat Derneği tarafından Atatürk Haftası kapsamında düzenlenen program, kültür ve sanat etkinliklerinin yanı sıra tarih bilincinin güçlendirilmesi açısından da önem taşıdı. Emre Kongar’ın katılımıyla gerçekleştirilen söyleşi, Çorlu’daki vatandaşlara yazarla bir araya gelme fırsatı sundu.
İMDAT ŞAHİN
Ergene Vadisi Sitesi 29 Ekim'i Kutlayacak
Çorlu’da Ergene Vadisi Sitesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı düzenleyeceği etkinlikle kutlamaya hazırlanıyor. Site sakinlerinin katılımıyla gerçekleştirilecek kutlamada Cumhuriyet coşkusu hep birlikte yaşanacak.
Hürriyet Mahallesi’nde bulunan Ergene Vadisi Sitesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama etkinliği düzenleyecek. Cumhuriyet’in ilanının yıl dönümünde gerçekleştirilecek etkinlikle site sakinleri bir araya gelerek bayram sevincini paylaşacak. Cumhuriyet Bayramı’nın anlam ve önemine dikkat çekilmesi amaçlanan etkinlikte, 29 Ekim coşkusunun hep birlikte yaşanması hedefleniyor. Site sakinlerinin katılımıyla gerçekleştirilecek kutlamada birlik, beraberlik ve Cumhuriyet değerleri ön plana çıkacak. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, ülke genelinde olduğu gibi Çorlu’da da çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Ergene Vadisi Sitesi’nde düzenlenecek kutlama da Cumhuriyet Bayramı heyecanını site sakinleriyle buluşturacak. Cumhuriyet’in kazanımlarını hatırlamak ve bayram coşkusunu birlikte yaşamak amacıyla gerçekleştirilecek etkinliğin, site sakinlerini bir araya getirmesi bekleniyor.
İMDAT ŞAHİN
Çifte Vatandaşlar Sandık Başına Gitti
Bulgaristan’da Cumhurbaşkanı ve Cumhurbaşkanı yardımcısının belirlenmesi için gerçekleştirilen seçimlerde Çorlu’da yaşayan çifte vatandaşlar Pazar günü oy kullandı.
Bulgaristan vatandaşlığı bulunan seçmenler, tercihlerini sandığa yansıtarak seçim sürecine katıldı. Bulgaristan’da cumhurbaşkanlığı ve cumhurbaşkanı yardımcılığı seçimleri için sandık başına gidilirken, Türkiye’de yaşayan çifte vatandaşlar da seçim sürecinde yer aldı. Çorlu’da yaşayan ve Bulgaristan vatandaşlığı bulunan seçmenler, oy kullanarak ülkelerinin siyasi geleceğinin belirlenmesine katkı sundu. Vali Şenol Engin İlkokulu’nda ve Vehbi Günaştı İlköğretim okullarında kurulan sandıklarda vatandaşlar sabah saatlerinden başlayarak akşama kadar oy verme sürecine katıldı. Resmi olmayan sonuçlara göre seçim ikinci tura kaldı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde katılım yüzde 22 seviyelerinde olurken 27 aday yarıştı. İlk tur seçimlerinde hiçbir aday yüzde 50’yi geçmemesi nedeniyle 1 Kasım’da seçimler yeniden yapılacak.
ÇORLU’DAKİ ÇİFTE VATANDAŞLAR DA OY KULLANDI
Çorlu’da yaşayan çifte vatandaşlar, Bulgaristan’da gerçekleştirilen seçimlere katılmak için sandık başına gitti. Hem Türkiye hem de Bulgaristan vatandaşlığı bulunan seçmenler, kendilerine tanınan oy kullanma hakkını değerlendirerek tercihlerini yaptı. Bulgaristan’da yaşayan vatandaşların yanı sıra yurt dışında bulunan Bulgaristan vatandaşlarının da katılım gösterebildiği seçimler, Türkiye’de yaşayan çifte vatandaşlar açısından da önem taşıyor. Çorlu’da ikamet eden seçmenler, oy kullanarak Bulgaristan’daki cumhurbaşkanlığı ve cumhurbaşkanı yardımcılığı seçimlerinde söz sahibi oldu.
SEÇİMLER 1 KASIM PAZAR GÜNÜ YENİDEN YAPILACAK
Yüzde 22 katılımın olduğu Bulgaristan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 27 aday yarıştı. Adaylar yüzde 50’yi geçemeyince seçim ikinci tura kaldı. 1 Kasım’da yapılacak seçimlerde bu kez iki aday yarışacak. En yüksek oyu alan isimlerin katılacağı Cumhurbaşkanlığı seçimleri içen çifte vatandaşlarımız 1 Kasım Pazar günü yeniden sandık başına gidecek.
BAŞKAN SARIKURT SANDIKLARI ZİYARET EDEREK VATANDAŞLARLA BİR ARAYA GELDİ
Pazar günü yapılan seçimlerde sandıkları ziyaret eden Başkan Sarıkurt, “Bulgaristan’da gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimleri kapsamında Çorlu’da kurulan sandıkları ziyaret ederek oy kullanmaya gelen Bulgaristan Türkü soydaşlarımızla bir araya geldik. Demokratik katılımın önemini bir kez daha vurgularken, soydaşlarımızla dayanışmamızı ve ortak tarihî bağlarımızı paylaştık. Tüm seçmenlere kolaylıklar diliyor, seçimlerin hayırlı olmasını temenni ediyoruz” dedi.
İMDAT ŞAHİN