Bu İşte Bir Terslik Var!
Çorlu Güncel

Bu İşte Bir Terslik Var!

  • 22 Eylül 2026

Şehit Teğmen Yavuzer Caddesi üzerinde bulunan yük boşaltma ceplerinin amacı dışında kullanılması vatandaşların tepkisini çekiyor.



Yük boşaltma alanlarına araçların park etmesi nedeniyle malzeme ve ürün indirmek için gelen kamyonetler ve diğer araçlar kaldırıma çıkmak zorunda kalıyor. Vatandaşlar, yük boşaltma ceplerinin amacı doğrultusunda kullanılmasını istiyor. Çorlu’nun yoğun kullanılan caddelerinden biri olan Şehit Teğmen Yavuzer Caddesi üzerinde yaşanan yük boşaltma sorunu, vatandaşların tepkisine neden oluyor. Cadde üzerinde esnafın yük indirip bindirebilmesi amacıyla oluşturulan yük boşaltma ceplerinin bazı sürücüler tarafından park alanı gibi kullanılması, beraberinde farklı bir sorunu ortaya çıkarıyor. Yük boşaltmak için bölgeye gelen kamyon ve ticari araçlar, kendileri için ayrılan ceplere park edilmiş araçlar nedeniyle yük boşaltacak uygun alan bulamıyor. Bu durumda bazı kamyon sürücüleri, yüklerini indirebilmek için kaldırım üzerine çıkmak zorunda kalıyor.
YÜK BOŞALTMA CEPLERİ OTOPARK OLDU  
Cadde üzerinde belirli noktalarda oluşturulan yük boşaltma ceplerinin temel amacı, özellikle esnafın ürün ve malzemelerini güvenli bir şekilde indirip yüklemesine imkan sağlamak. Ancak bu alanların bazı sürücüler tarafından uzun süreli araç parkı amacıyla kullanılması, sistemin işleyişini bozuyor. Yük boşaltmak için gelen araçların kullanması gereken alanların normal araçlar tarafından işgal edilmesi nedeniyle kamyon sürücüleri zor durumda kalıyor. Ortaya çıkan görüntü ise hem trafik güvenliği hem de yayaların kaldırımları kullanımı açısından tepki çekiyor.
TİCARİ ARAÇLAR KALDIRIMA ÇIKARAK YÜK BOŞALTIYOR 
Yük boşaltma cebinin dolu olması nedeniyle kamyonların kaldırıma yanaşarak ürün indirmesi, yayaların da geçişini zorlaştırıyor. Kaldırımın araçlar tarafından işgal edilmesi, özellikle yoğun saatlerde vatandaşların yoldan yürümek zorunda kalmasına neden olabiliyor. Vatandaşlar, bir sorun çözülmek amacıyla oluşturulan yük boşaltma ceplerinin farklı araçlar tarafından park alanı olarak kullanılmasının yeni bir sorun oluşturduğunu belirterek denetimlerin artırılmasını istiyor.
VATANDAŞLAR “CEPLER AMACINA UYGUN KULLANILSIN”
Cadde üzerinde yaşanan durumun önüne geçilmesi gerektiğini ifade eden vatandaşlar, yük boşaltma ceplerinin sürekli olarak boş tutulmasının önemine dikkat çekiyor. Vatandaşlar, “Burada yük boşaltmak için özel olarak cep yapılmış. Ancak bu alanlara araçlar park edince kamyonlar yükünü indirebilmek için kaldırıma çıkıyor. Bir tarafı düzeltmeye çalışırken başka bir sorun ortaya çıkıyor. Yük boşaltma cepleri gerçekten yük boşaltmak için kullanılmalı” diyerek tepkilerini dile getiriyor.
HEM SÜRÜCÜ HEM YAYA MAĞDUR OLUYOR, VATANDAŞ DENETİM İSTİYOR 
Yaşanan sorunun yalnızca ticari araç sürücülerini değil, yayaları ve cadde üzerindeki diğer sürücüleri de etkilediği belirtiliyor. Yük boşaltma ceplerinin amacı dışında kullanılması nedeniyle kamyonların kaldırıma veya yolun uygun olmayan bölümlerine yanaşması, cadde üzerindeki hareketliliği de olumsuz etkileyebiliyor. Vatandaşlar, yük boşaltma ceplerinin düzenli şekilde denetlenmesini ve bu alanlara park eden araçlara yönelik gerekli işlemlerin yapılmasını talep ediyor.
İMDAT ŞAHİN