Yük İndirme Cebi Amacı Dışında Kullanılıyor!
Çorlu Belediyesi Şehit Teğmen Yavuzer Caddesi’nde düzenleme yapıp, yük indirme cebi oluşturmuştu, şimdi o yük indirme cebi amacı dışında kullanılarak park yeri oldu.
Çorlu’nun en büyük sorunlarından bir tanesi esnafın yük indirmek için yeri olmadığı için firmalar kamyonlarını kaldırımlara çekiyor. Her gün yüzlerce kamyon yük boşaltmak için ya kaldırımlara çıkıyor ya da yol ortasında durmak zorunda kalıyor. Özellikle çarşı merkezinde yaşanan sorun bir türlü çözülmezken vatandaşlar duruma tepki gösteriyor. Vatandaşların yürüdüğü kaldırımlar kamyonların park yeri olurken, yük indirmek için kullanılan cepler ise araçların park yeri olarak kullanılıyor.
YÜK İNDİRMEK İÇİN YA KALDIRIMLARA ÇIKIYORLAR YA DA YOL ORTASINDA BEKLİYORLAR
Özellikle şehir merkezinde yaşanan sorunun bir türlü önüne geçilemiyor. Şehir Merkezi’nde faaliyet gösteren esnafa mal getiren firmalar yükü boşaltmak için ya kaldırımlara çıkıyor ya da yol ortasında durmak zorunda kalıyor. Yük boşaltmak için yol ortasında bekleyen kamyonlar nedeniyle trafikte aksamalar meydana geliyor. Bunun dışında kaldırıma çıkan kamyonlar nedeniyle de vatandaş kaldırımlarda yürüyemiyor.
BELEDİYE YÜK İNDİRME CEPLERİNE ÖZEL UYGULAMA YAPSIN!
Bir türlü önüne geçilemeyen soruna karşı vatandaşlar belediyeden özel uygulama yapmasını istedi. Şehir merkezinde yük indirme cepleri park yeri olarak kullanılırken yük indirmek için ise kaldırımlar ve yol ortası kullanılıyor. Konuyla ilgili gazetemize konuşan vatandaşlar, “Yük indirme ceplerine özel uygulamalar yapılmalı. Özellikle şehir merkezlerinde bu yapılmalı diğer bölgelerde bu türlü sorunlar çok yaşanmıyor fakat şehir merkezinde çok fazla yaşanıyor. Yük indirme yerlerine yerden kalkmalı dubalar konulmalı veya başka bir yöntem uygulanmalı başka türlü bunun önüne bir türlü geçilemiyor maalesef” dedi.
SÜRÜCÜLER TABELALARI UMURSAMIYOR
Çorlu’da şehir merkezinde bulunan ceplere konulan tabelaları umursamayan sürücüler araçlarını yük indirme ceplerine park ediyor. Durum böyle olunca yük indirmek isteyen firmalarda arabalarına park edecek yer bulamayım kaldırıma çıkıyor. Kaldırım bulamayan firmalar ise yol ortasında yükünü indirmeye çalışıyor.
İMDAT ŞAHİN
Edirne Bölge Müdürü Arar'dan, Tabakoğlu'na Hayırlı Olsun Ziyareti
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Edirne Bölge Müdürü Mehmed Zahid Talha Arar, Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi Başhekimliği görevine atanan Trakya Üniversitesi önceki dönem Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
Gerçekleşen ziyarette Arar, sağlık alanındaki yeni görevine başlayan Prof. Dr. Tabakoğlu’nu tebrik ederek, görevinde başarılar diledi. Ziyaret sırasında sağlık hizmetlerinin bölge halkı açısından önemi, kurumlar arası iş birliğinin güçlendirilmesi ve kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi konularında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.
Prof. Dr. Tabakoğlu, nazik ziyaretinden dolayı Arar’a teşekkür ederek, geçmişten gelen kamu hizmeti tecrübesini sağlık alanında da en verimli şekilde sürdürme hedefinde olduğunu ifade etti.
Samimi bir atmosferde gerçekleşen ziyaret, hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.
Hi̇sarciklioğlu Okul Açilişina Katildi
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Çorlu’da okul açılışına katıldı.
Hatip Mahallesi Bülent Ecevit Bulvarı üzerine TOBB ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile yaptırılan Anaokulunun açılışına Rifat Hisarcıklıoğlu, Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, CHP Tekirdağ Milletvekilileri Nurten Yontar ve İlhami Özcan Aygun, Çorlu Kaymakamı Niyazi Erten, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Bilgehan Yücel, oda ve borsa başkanları, STK temsilcileri katıldı. Dualarla açılan Anaokulunu gezen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu öğrencilere çeşitli hediyeler takdim ederek onlarla sohbet etti. Daha sonra okul bahçesine yeni fidanlar dikildi.
DUALARLA AÇILAN ANAOKULUNUN BAHÇESİNE FİDAN DİKİLDİ
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıkloğlu’nun okula gelmesiyle birlikte açılış törenine geçildi. Dualar edilerek açılan anaokulunda daha sonra kurdele kesildi. Hayırlı olsun dileklerinde bulunan Tekirdağ Valisi Recep Soytürk ve protokol üyeleri sınıfları ziyaret etti. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu burada öğrencilerle sohbet ederek onlara hediyeler takdim etti. Daha sonra okul bahçesinde protokol üyeleri fidan dikimi gerçekleştirdi.
VALİ SOYTÜRK, “TOBB TEKİRDAĞ’A 2 OKUL DAHA YAPACAK”
Tekirdağ Valisi Recep Soytürk açılışta gazetecilere yaptığı açıklamada: “Bugün Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimizin iki ilçemizde yaptığı iki okulun açılışı için buradayız. İki ilçemize daha Hayrabolu ve Malkara’ya da iki okul daha yapılacak. O yüzden sayın başkanımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum. İki yıl içiresinde 106 okul yapıyoruz. Bunların yaklaşık yüzde 30’u hayırseverler 4 tanesi de odalar ve borsalar birliği tarafından yapıldı. Kendilerine şükranlarımı sunuyorum, okulların ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.
HİSARCIKLIOĞLU, “TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNE YATIRIM YAPMAYA DEVAM EDİYORUZ”
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıkloğlu gazetecilere yaptığı açıklamada TOBB olarak bu yıl 45 okulu hizmete soktuklarını ifade etti. Hisarcıklıoğlu konuşmasında; “Öncelikle Odalar ve Borsalar Birliği camia olarak, bu sene 45 okulumuzu hizmete soktuk, öğrenim döneminde. Bu açıdan tüm camiamın, oda borsa başkanlarıma tek tek teşekkür ediyorum verdikleri desteklerden dolayı. Şimdi inşallah yapacağımız 52 okulla beraber toplam 307 okula kavuşmuş olacağız. Odalar Borsalar Birliği Camiası olarak kaynakları en güzel en rasyonel şekilde gençlerime yatırım yaparak geleceğimize yatırım yaparak harcama yapıyoruz” ifadelerine yer verdi.
İMDAT ŞAHİN