Tekirdağ Valisi Recep Soytürk'ten Berat Kandili Mesajı
Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Vali Soytürk mesajında, mübarek Ramazan ayının habercisi ve müjdeleyicisi olan Berat Gecesi’ne ulaşmanın huzur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, Berat Kandili’nin hataların ve kusurların gözden geçirilmesi, toplumsal ve bireysel sorumlulukların hatırlanması ile kardeşlik bağlarının güçlendirilmesi adına önemli bir fırsat olduğuna dikkat çekti.
Berat Kandili’nin kırılan kalplerin onarıldığı, dargınlıkların unutulduğu, olumsuz duygu ve düşüncelerden arınmaya vesile olan müstesna bir gece olduğunu vurgulayan Vali Soytürk, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Bu vesileyle, milletimizin ve tüm İslam âleminin Berat Kandili’ni tebrik ediyorum. Bu anlamlı gecenin aramızdaki gönül bağlarını, birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmesini temenni ediyorum.”
CANSEL SÖZER
Çorlu Madeni Eşya Odasında Yeni Dönem
3 adayın yarıştığı Çorlu Madeni Eşya ve Elektrikli Aletler Sanatkarları Esnaf Odası seçimlerinde kazanan mavi listeyle Murat Uğur oldu.
Çorlu Halk Eğitim Merkezi’nde Pazar günü yapılan oda seçimlerine 3 aday girdi. Mevcut başkan Rüstem Duman beyaz listeyle, Murat Uğur mavi listeyle, Olcay Ören ise kırmızı listeyle seçimlere katıldı. 712 üyelin sandık başına gittiği seçimlerde Murat Uğur oyların 290’ını alarak yeni başkan seçildi. Beyaz listeyle seçime giren Rüstem Duman 238 oy alırken, kırmızı listeyle seçimlere giren Olcay Ören ise 162 oy aldı, 21 oyda geçersiz sayıldı. Seçim sonuçlarına göre Murat Uğur Çorlu Madeni Eşya Odası’nın yeni başkanı seçildi.
ODA SEÇİMİNDE 3 ADAYDA KÜRSÜYE ÇIKARAK ÜYELERE HİTAP ETTİ
Oda seçimleri saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından gündem maddeleri tek tek oylanarak genel kuruldan geçti. Dilek temenniler bölümünde 3 adayda söz alarak üyelere hitap etti. İlk sözü Murat Uğur aldı, Uğur yapacağı çalışmalardan söz ederek üyelerden oy istedi. İkinci konuşmayı Olcay Ören aldı, Ören’de üyelerden oy isteyerek mevcut yönetimin yapamadıklarından söz etti. En son sözü ise Rüstem Duman aldı ve oda yeni dönem için üyelerden oy istedi.
SEÇİMLER HEYECAN DORUKTAYDI
Konuşmaların ardından üyelerin oy verme işlemleri başladı ve sandıklar saat 17:00’da açıldı. Çorlu ilçe Seçim Kurulu sandıkları açarak oy sayımına geçti. 3 sandığın kurulduğu seçimlerde 712 oy kullanıldı, 21 oy geçersiz sayıldı. Murat Uğur 290 oy alırken, Rüstem Duman 238 oy, Olcay Ören ise 162 oy aldı. Seçim sonuçlarına göre Murat Uğur yeni oda başkanı seçildi.
İMDAT ŞAHİN
Çorluspor 1947 Farklı Kazandı
Pazar günü Polatlı 1926 Spor Kulübüyle kendi sahasında karşılaşan Çorluspor 1947 maçtan 4-0 galip ayrıldı.
İlk yarıyı 2-0 önde kapatan Çorluspor 1947 ikinci yarıda da bulduğu 2 golle maçtan 4-0 net galibiyetle ayrıldı. Çorluspor 1947 bu galibiyetle puanını 37’ye yükselterek 3. Sıraya yerleşti. 3. Ligde oynayan Çorluspor 1947’nin hedefi bu seneyi lider tamamlayarak adını 2. Lige yazdırmak. Kendi sahasında oynadığı karşılaşmada farklı kazanan Çorluspor 1947 önümüzdeki hafta maçlarını kazanarak bir üst lige çıkmayı amaçlıyor.
İMDAT ŞAHİN