Dyk Yaz Kursları Başladı
Milli Eğitim Bakanlığının, yayınladığı 2025 DYK e-Kılavuzu'na göre 1 Temmuz-31 Ağustos tarihleri arasında açılacak olan yaz dönemi destekleme ve yetiştirme kursları Çorlu’da eğitime başladı.
Çorlu Anadolu İmam Hatip Lisesi, Çorlu Borsa İstanbul Fen Lisesi, Cumhuriyet Ortaokulu, Furtuni ve İsak Pinhas Ortaokulu, Şehit Metin Arslan Kız AİHL, Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi ve İmam Hatip Ortaokulu olmak üzere toplamda yedi okulda açılan destekleme ve yetiştirme kurslarında öğrenciler kuslara katılarak tatil dönemlerini verimli geçirmesi planlanıyor. DYK yaz kurslarına katılan öğrencilere burada akademik eğitimler verilirken öğrenciler sınavlara hazırlanma imkanı buluyor.
GÖKHAN DUMAN
Trafik Keşmekeşliği Yıllardır Sürüyor
Çorlu Belediyesi Atakent Kapalı Pazar Yeri’nde kurulan Salı Pazarı’nda kamyonetlerin ve otomobillerin yol kenarlarına park edilmesi trafiği felç ediyor.
Kapalı Pazar Yeri’nin alt ve üst kısmında yer alan otoparklar boş dururken yol kenarına araç park edilmesi tepkiyle karşılandı. Çorlu Beleyesi Atakent Kapalı Pazar Yeri’nin girişinde bulunan 18 Mart Caddesi ve devamında Güliz Sokak üzerine Pazar esnafının kamyonetlerinin park etmesi trafiği içinden çıkılmaz bir duruma sokuyor. Sadece kamyonlar değil pazara gelen vatandaşlarında iki yönle park ettiği yolda araç trafiği olumsuz etkileniyor.
İKİ YÖNLÜ ARAÇ PARK EDİYOR
Kapalı Pazar Yeri’nin alt kısmında ve üst kısmında yer alan ücretsiz otoparklar dururken kamyonetlerin ve araçların iki yönlü olarak park etmesi trafiği olumsuz etkiliyor. Özellikle 18 Mart Caddesi ve Güliz Sokakta iki taraflı park eden kamyonetler nedeniyle yol daralırken, gidiş geliş yolu olan 18 Mart Caddesi’nde trafik durma noktasına geliyor.
OTOPARKLARDA BOŞ YER OLMASINA RAĞMEN YOL KENARLARINA ARAÇ PARK EDİYOR
Çorlu Belediyesi Atakent Kapalı Pazar Yeri’nde kurulan Salı Pazarının kurulduğu gün trafik keşmekeş bir hal alıyor. Kapalı Pazar Yeri’nin üst ve alt kısmında yer alan otoparklarda boy yerler olmasına rağmen araçların yol kenarlarına park edilmesi tepki çekiyor. Duruma tepki gösteren vatandaşlar, “Atakent Kapalı Pazar Yeri’nin alt kısmında bulunan 18 Mart Caddesi’nde iki taraflı park eden kamyonetler nedeniyle yol daralıyor. Gidiş geliş yolu olan 18 Mart Caddesinde karşı karşıya gelen araçlar geçemiyor. Otoparklar boş dururken bu şekilde kamyonetlerin buraya park etmesi kabul edilemez” dedi.
DAHA ÖNCE ZABITA DUBA KOYARAK ÖNLEM ALMIŞTI
Daha önce Atakent Kapalı Pazar Yeri’nin alt kısmındaki sokağa belediye önlem almıştı. Zabıta ekipleri tek taraflı koydukları dubalarla araç parkına müsaade etmemişti. Zaman içinde bu uygulamaya son verildi ve yine iki taraflı araç parkları devam ediyor. Vatandaşlar biran önce bunun önüne geçilmesini istedi.
İMDAT ŞAHİN
Su Konusunda Laf Değil İcraat Ortaya Konulmalı
Çorlu Belediyesi Temmuz Ayı Meclis toplantısında konuşan AK Parti meclis üyesi Cihan Karaca, su konusunda laf değil icraatın otaya konulmasını talep etti.
Devlet Su İşleri’nin bölgeye yaptığı çalışmalara da değinen AK Parti Meclis Üyesi Cihan Karaca, TESKİ ve büyükşehir belediyesinin Ayvacık Barajının bağlantılarını gerçekleştirmediğini ifade etti. Büyükşehir Belediyesi’nin yüzde 40 kayıp kaçak oranının önüne de geçemediğini belirten Karaca elektrik maliyetleri konusunda da alternatif enerji konusunda büyükşehir belediyesinin eksik kaldığını ifade etti. Taşıma su ve geçici önlemlerle vatandaşın mağduriyetinin önüne geçilemeyeceğini ifade eden Cihan Karaca esaslı ve kökten çözümlerin üretilmesi gerektiğini belirtti.
BÖLGEMİZDE NET BİR ŞEKİLDE SU SORUNU ORTAYA ÇIKMIŞTIR
Çorlu Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısında söz alan AK Parti Meclis Üyesi Cihan Karaca, “Yaz aylarının sıcak ve kurak günlerini yaşadığımız bugünlerde şehrimizde ve bölgemizde net bir şekilde su sorunu ortaya çıkmıştır. Bugün birçok mahallemizde sık sık su kesintileri yaşanmaktadır. Senelerdir özellikle her yaz alışık olduğumuz tankerle su dağıtılması görüntüleri bugün de devam etmektedir. İnsanlar bayram arefesinde susuz kalmış, Çorlu’nun birçok mahallesinde ve hatta nüfus yoğunluğunun az olduğu Önerler gibi mahallelerde dahi tankerlerle bugün bile su dağıtımı gerçekleştirilmiştir” dedi.
DSİ BÖLGEMİZDE 85 ADET TESİS HİZMETE ALDI
DSİ’nin bölgede yaptığı çalışmalara değinen Cihan Karaca, “Dsi bölgemizde 2003-2025 yılları arasında 3 adet baraj, 3 adet gölet, 2 adet yer altı depolaması, 6 adet sulama tesisi, 4 adet içme suyu tesisi, 7 adet atıksu tesisi, 1 adet arazi toplulaştırma tesisi ve 59 adet taşkın tesisi olmak üzere tam 85 adet tesisi hizmete almıştır. Elimde DSİ’lerinden temin ettiğim belgede de yatırım aşamasına geçilen, projelendirilen ve planlanan onlarca ve bedeli milyarları aşan projeler ise sıradadır. Cumhurbaşkanlığı bu dönemde bölgemiz ile ilgili ek olarak su yatırımlarını tasarruf tedbirlerinin dışında da bırakmıştır” dedi.
TESKİ, BARAJ BAĞLANTILARINI YAPAMADI, %40 KAYIP KAÇAK SU ORANINI DÜŞÜREMEDİ
Açıklamasını sürdüren Cihan Karaca, “Buna karşın TESKİ ve büyükşehir; Yukarıda saydığımız 3 adet barajdan bir tanesi olan Ayvacık Barajının bağlantılarını gerçekleştirememiştir. %40 oranındaki kayıp kaçak oranının önüne geçememiştir. Elektrik maliyetlerini dile getirmiş ama güneş enerji santralleri gibi alternatif tesisleri inşaa edememiştir. Yaz aylarında yaşanacak kuraklık ve durum senelerdir yaşanmasına ve öngörülmesine rağmen yeni su kuyuları açmamıştır. Bu durumda vatandaşımız mağdur olmuş ve sıkıntı çekmektedir” dedi.
SU KONUSUNDA ESASLI KÖKTEN ÇÖZÜMLER ÜRETİLMELİ
Tankerlerle su taşınılmasının çözüm olmadığını belirten Cihan Karaca, “Bu görüntüler Çorlu’ya Tekirdağ’a yakışmamaktadır. Taşıma su ve geçici önlemlerle vatandaşın mağduriyeti ortadan kalkmayacak, biz buradan tekrardan vurguluyoruz; esaslı, kökten çözümler üretilmeli, laf değil, icraat ortaya konmalıdır” dedi.
İMDAT ŞAHİN