Ergene'de Farkındalık Semineri Düzenlendi
Ergene Kaymakamlığı Sosyal Hizmet Merkezi tarafından “Gönül Elçileri Projesi ve Koruyucu Aile Hizmet Modeli Farkındalık Semineri” gerçekleştirildi. Seminere Ergene Kaymakamı Kadir Duman ile Ergene Belediye Başkanı Müge Yıldız Topak da katılım sağladı.
Etkinlikte, çeşitli nedenlerle biyolojik ailesi yanında bakımları sağlanamayan çocuklara, “kandan değil candan” anlayışıyla sahip çıkan koruyucu aileler, yaşadıkları deneyimleri katılımcılarla paylaştı. Ergene Kaymakamlığından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Koruyucu ailelerimiz; merhametiyle, sevgisiyle, sabrıyla ve fedakârlığıyla çocuklarımızı şekillendiren, iyiliği ve güzelliği büyüten en değerli kahramanlarımızdandır. Bir çocuğa verilebilecek en güzel hediye, ailedir.”
Programda, koruyucu ailelik sisteminin önemi vurgulanırken, daha fazla ailenin bu anlamlı sürece dahil olması için farkındalık oluşturuldu. Koruyucu Aile, Gönüllü Aile ve Evlat Edinme hakkında bilgi almak isteyen vatandaşların Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Ergene Sosyal Hizmet Merkezine başvurabilecekleri belirtildi.
CANSEL SÖZER
Zamanında Bitmeyen Okulda Çalışmalarda Durdu
Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin eski arazisine yapılan 12 derslik Özel Eğitim Anaokulu İnşaatı 2025 yılının Ocak Ayı’nda bitmesi gerekiyordu, inşaat çalışmaları uzadı, okulda 2 aydır da çalışma yapılmıyor.
Tekirdağ Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı tarafından ihalesi yapılan okul inşaatı çıkmaza girdi. Yüklenici firma hem okulu zamanında bitiremedi hem de okulda 2 aydır çalışmalar yapılmıyor. Okul inşaatı hala tamamlanmayı bekliyor. 12 derslikli okul inşaatı kaba inşaata kaldı. Okulun ihale bedeli 52 milyon olurken, okulun 2025 yılının Ocak Ayı’nda bitmesi gerekiyordu, okul bu sürede bitirilemedi, okulda 2 aydır da çalışma yapılmıyor, gazetemizin edindiği bilgilere göre yüklenici firma ile sorunlar yaşanıyor.
OKULUN OCAK AYINDA BİTMESİ GEREKİYORDU
3 Kasım 2023 tarihinde sözleşmesi yapılan okulun 03 Ocak 2025 tarihide bitmesi gerekiyordu fakat okul inşaatı bir türlü bitmedi. Okul yarım kaldı, bazı okullarda yüklenici firmalar ve değişen fiyatlar okul inşaatlarını etkiliyor. Okul 10 ay önce bitmesi gerekirken hala bitmemesi tepkiyle karşılanıyor. Okulun ne zaman biteceği ise merak konusu.
OKULDA 2 AYDIR ÇALIŞMALAR DURDU
Gazetemizin edindiği bilgilere göre zamanında bitirilemeyen okulda 2 aydır çalışma da yapılmıyor. Okuldaki inşaat çalışmalarının ne zaman başlayacağı merak konusu oldu. Çorlulu vatandaşlar okuldaki çalışmaların biran önce başlayarak tamamlanmasını ve özel eğitim merkezinin açılmasını istiyor.
BÖLGE ÖZEL EĞİTİM KAMPÜSÜ YAPILACAKTI
Eski Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin bulunduğu alan Özel Eğitim Kampüsü yapılacaktı. Anaokuldan ilkokula ilk okuldan liseye kadar özel eğitimli öğrenciler burada eğitim göreceklerdi fakat daha anaokul inşaatı bile yapılamadı. Öğrenciler 5 katlı İbni Sina Özel Eğitim Okulu’nda eğitim görmeye devam ediyor.
İMDAT ŞAHİN
Menekşe Sokakta Silahlı Saldırı, 1 Kişi Hayatını Kaybetti
Çorlu'da husumetli olduğu kişinin silahlı saldırısına uğrayan bir kişi hayatını kaybederken olay sırasında araya giren bir kişi de yaralandı.
Olay, gece saatlerinde Kemalettin Mahallesi Menekşe Sokak üzerinde meydana geldi. Daha önce aralarında husumet bulunan M.Ş.K., yolda karşılaştığı R. S.'ye (29) ateş açtı. Göğsüne ve bacak bölgesine gelen kurşunla ağır yaralanan R.S., olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla Çorlu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. R.S. burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olay esnasında araya giren 1 kişinin de hafif yaralandığı öğrenildi. Olay yerinden kaçan şüpheli M.Ş.K. polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Menekşe Sokakta yaşanan olayın ardından R.S’nin ailesi hastane önüne geldi. Çorlu Devlet Hastanesi’nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan R.S’nin yakınları haberi aldıktan sonra sinir krizleri geçirdi. Bir göğsüne iki bacak bölgesine isabet eden kurşunlar sonucu hayatını kaybeden R.S. otopsi için İstanbul’a gönderildi.
İMDAT ŞAHİN