 
	                        Mahalleli Anlattı, Yetkililer Not Aldı 
	                        
	                        Çorlu Kaymakamı Niyazi Erten başkanlığında Ali Paşa Mahallesi’nde halk günü toplantısı gerçekleştirildi. 	                        
Çorlu’da Ali Paşa Mahallesinde gerçekleştirilen toplantıda mahalle sakinleri dertlerini yaşadıkları sorunları anlattı. Toplantıda Kaymakam Erten başta olmak üzere Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ve Çorlu’daki kurum amirleri hazır bulundu. Çorlu Kaymakamı Niyazi Erten mahalle toplantılarına devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Kore Mahallesi olarak bilinen Hıdırağa Mahallesi’nde toplantı yapan Kaymakam Erten şimdi de Alipaşa Mahallesi’nde toplantı gerçekleştirdi. Mahalle sakinleri yaşadıkları sorunları anlattı, ilgili kurumlar sorunları not aldı. 
HALK GÜNÜ TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR 
Alipaşa Mahallesi’nde yapılan toplantıya Kaymakam Erten başkanlık ederken, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’ta toplantıya katıldı. Toplantıda mahalle sakinleri yaşadıkları sorunları anlattı, ilgili birimler toplantıda sorunları not aldı. Halk günü toplantıları kapsamında mahallelerle buluşma programları devam ediyor. Daha önce Hıdırağa Mahallesinde yapılan toplandı şimdi de Alipaşa Mahallesi’nde yapıldı. Mahalle sakinleri yaşadıkları sorunları mikrofonu alarak anlatma fırsatı buldu. 
İMDAT ŞAHİN
 
	                     
	                    	                    
	                         
	                        Okul İnşaatlarında Sona Doğru 
	                        
	                        Tekirdağ Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı tarafından yapılan okul inşaatlarında sona yaklaşılıyor. 	                        
2025 yılının Mart Ayında ihaleye çıkan Mayıs Ayında inşaatı başlayan 4 okulun inşaatları çok hızlı ilerliyor. Çorlu Ortaokulu binasının kaba inşaatında sona yaklaşırken inşaatın duvarları da örüldü. Yine 32 derslikli Fevzi Çakmak İlkokulunun da kaba inşaatı biterken duvarları örülüyor.  Mayıs ayında temeli kazılmaya başlayan Çorlu Ortaokulu Binası 6 ayda kaba inşaatı bitme aşamasına geldi. Yine 32 Derslik Fevzi Çakmak İlkokulu, 32 Derslik Mükerrem Ali Kayan Okulu, Bedia Serpicioğlu okulunda da çalışmalar hızla ilerliyor. 4 okulun inşaatı hızla ilerlerken Tekirdağ Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı tarafından yapılan 12 derslikli Özel Eğitim Anaokulunda işler uzadı. 
MAYIS AYINDA TEMELİ KAZILAN 4 OKULUN İNŞAATI BİTMEK ÜZERE 
Mayıs Ayı’nın başlarında temeli kazılmayan başlayan 4 okulun inşaatı hızlı ilerliyor. 24 derslikli Çorlu Ortaokulu, 32 Derslik Fevzi Çakmak İlkokulu, 32 Derslik Mükerrem Ali Kayan Okulu, Bedia Serpicioğlu Okulu’nda da inşaat çalışmaları hızla ilerliyor. Yaklaşık 6 ayda okulların kaba inşaatı bitti. İhaleyi alan yüklenici firmalar çalışmalarına hızla devam ediyor. Yakın zamanda okulların sıvaları yapılacak ve ardından iç kısımlardaki çalışmalar yapılacak 
OKULLARIN YENİ DÖNEMDE EĞİTİME BAŞLAMASI BEKLENİYOR 
Şubat ve Mart Aylarında ihaleleri yapılan 4 okulun inşaatına hızla başlandı ve hızla ilerliyor. Çorlu Ortaokuluyla birlikte Fevzi Çakmak İlkokulu, Mükerrem Ali Kayan okulu ve Bedia Serpicioğlu okullarının da inşaatları 2026 yılının Haziran Ayında tamamlanacak. Okulların yeni dönemle birlikte eğitime başlaması bekleniyor. 
İMDAT ŞAHİN
 
	                     
	                    	                    
	                         
	                        Tekirdağ'a 22 Hekim Atandı 
	                        
	                        
AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mestan Özcan yaptığı açıklamada, Tekirdağ ve ilçelerine 20 uzman hekim ve 2 pratisyen hekim kadrosu açıldığını duyurdu. 	                        
Sağlık bakanlığı 125. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası kapsamında Tekirdağ’a ve ilçelerine 22 hekim kadrosu açıldığını duyuran Milletvekili Özcan, Sağlıkta güçlü Türkiye güçlü Tekirdağ vurgusu yaptı. Mestan Özcan yaptığı açıklamada: Sağlıkta güçlü Türkiye, güçlü Tekirdağ! Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, “insanı yaşat ki devlet yaşasın” anlayışıyla sağlıkta dönüşüm hamlemiz kararlılıkla devam ediyor. Sağlık Bakanlığımızın 125. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası kapsamında Tekirdağ’ımız ve ilçelerimiz için 20 Uzman Hekim ve 2 Pratisyen Hekim kadrosu açılmıştır. Bu önemli adım, hemşehrilerimizin sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştıracak, şehrimizin sağlık altyapısını daha da güçlendirecektir. Atanacak hekimlerimize başarılar diliyor, bu hayırlı kadroların Tekirdağ’ımıza ve aziz milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Birlikte daha sağlıklı, daha güçlü bir Türkiye için” ifadelerine yer verdi. 
İMDAT ŞAHİN