Eksiklere Rağmen Yolun Büyük Bir Kısmı Yapıldı
Önerler Mahallesi Evliya Çelebi Bulvarı üzerindeki çalışmalar geçtiğimiz 2023 yılının Haziran ayında başlamıştı. 2 Km’lik Evliya Çelebi Bulvarı’nın büyük bir kısmının asfalta ve kaldırımları yapıldı, refüjler ve yolun belli bir bölümü hala yapılmayı bekliyor.
Evliya Çelebi Bulvarı, Ziya Gökalp Bulvarı ve devamındaki sokaklarda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi alt yapı ve üst yapı çalışmaları başlatmıştı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi üst yapı çalışmalarıyla birlikte bölgedeki alt yapı çalışmalarını da yaptı. Aylardır devam eden çalışmaların büyük bir kısmı tamamlandı. Bölgede yaşayan vatandaşlar yolların tamamının bitmesini istiyor. İstanbul Yolu üzerinden Önerler Mahallesi’ne doğru çıkan Evliya Çelebi Bulvarı’nın uzunluğu 2 Km’yi buluyor. 2 Km’lik yolun büyük bir kısmı tamamlandı. Önerler Mahallesi’ndeki Cumhuriyet Bulvarı’na yakın olan kısımda çalışmalar yapılmayı bekliyor. O bölgede yol daralırken bazı evlerde yol üzerinde bulunuyor.
EVLİYA ÇELEBİ BULVARINDAKİ ÇALIŞMALAR 2 YILDAN FAZLA SÜREDİR DEVAM EDİYOR
Evliya Çelebi Bulvarı üzerinde yapımı devam eden yol çalışmaları yaklaşık iki yıldan fazla süredir devam ediyor. 2023 yılının Haziran Ayı’nda başlayan çalışmalar kapsamında belediye ekipleri belli aralıklarla çalışma yapıyor. Evliya Çelebi Bulvarı üzerinde yol üzerlerine ağaçlar dikilirken, belli bir bölümünün de aydınlatma direkleri dikildi. Sadece aydınlatma direkleri değil, kaldırımların büyük bir kısmı da tamamlandı.
REFÜJLER DÜZENLEME BEKLİYOR
Önerler Mahalle Evliya Çelebi Bulvarı üzerinde bulunan refüjler düzenleme bekliyor. Özellikle dönel kavşaklarda bulunan refüjlere sadece toprak yığılarak bırakılmış durumda. Belediye ekipleri kaldırım ve asfalt çalışmasıyla birlikte bulvarının ağaçlandırmasını da tamamladı. Refüjlerinde tamamlanmasıyla birlikte yolun büyük bir kısmı tamamen bitmiş olacak.
BULVAR ÜZERİNDE İNŞAAT ÇALIŞMALARI DA SÜRÜYOR
Evliya Çelebi Bulvarı, Ziya Gökalp Bulvarı gibi ana caddelerin büyük bir kısmında boş arazi bulunuyor. Bir taraftan da inşaat çalışmaları devam ediyor. Yollar yapıldıktan sonra inşaatların başlamasıyla birlikte yollarda zarar görüyor. Vatandaşlar alt yapı gitmeden inşaat ruhsatlarının verildiğini belirterek daha sonradan alt yapı için yolların kazıldığına dikkat çekti.
İMDAT ŞAHİN
Mhp Çorlu Teşkilatından “Hayırlı Günler Komşum” Ziyaretleri
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çorlu İlçe Başkanlığı, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin talimatları doğrultusunda yürütülen “Hayırlı Günler Komşum Ziyaretleri” ve “Derdin Derdimiz Sohbetleri” kapsamında Çorlu Sivaslılar Derneği’ni ziyaret etti.
Ziyarete, MHP Çorlu İlçe Başkanı Cemal Daştan, Belediye Meclis Üyesi Emirhan Şengelir ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Samimi bir atmosferde gerçekleşen buluşmada, karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu, vatandaşların düşünce ve talepleri dinlendi. MHP Çorlu İlçe Başkanı Cemal Daştan, Milliyetçi Hareket Partisi’nin her zaman milletin yanında olduğunu vurgulayarak, “Vatandaşımızın sesi, umudu ve desteği olmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
Ziyarette ayrıca, terörsüz bir Türkiye için birlik ve beraberliğin önemi ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin milli dava açısından taşıdığı stratejik değer üzerine değerlendirmelerde bulunuldu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin milli duruşu ve vizyonu hakkında bilgiler paylaşıldı.
MHP heyeti, gösterilen misafirperverlik için İsmail Ceylan ve tüm Sivaslı hemşehrilere teşekkür ederek, “Birlik ve beraberliğimiz daim olsun” temennisinde bulundu.
GÖKHAN DUMAN
Çorlu'nun Kurtuluşu Coşkuyla Kutlandı
Çorlu’nun düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıl dönümü, kent genelinde düzenlenen tören ve etkinliklerle büyük bir coşku ve gururla kutlandı.
Kutlama programı sabah saatlerinde Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirilen çelenk sunma töreniyle başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Çorlu Kaymakamlığı, 5. Kolordu Komutanlığı ve Çorlu Belediyesi adına Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.
Resmî törenin ardından kutlamalar Cumhuriyet Meydanı’nda devam etti. Burada düzenlenen etkinliklerde, kent genelinde yapılan yarışmalarda derece elde eden öğrenciler sahneye çıkarak şiirlerini okudu. Öğrencilerin duygu dolu performansları izleyicilerden tam not alırken, meydanda duygusal anlar yaşandı.
Kutlama programının bir diğer renkli bölümü ise Çorlu Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekibinin gösterileri oldu. Halk oyunları ekibinin sergilediği yöresel danslar, alanda büyük beğeni topladı ve etkinliklere katılan vatandaşlara keyifli dakikalar yaşattı.
Törene; Çorlu Kaymakamı Niyazi Erten, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, 5. Kolordu Komutanı Tümgeneral Mehmet Cafer Aksoytürk, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, ilçe protokolü, siyasi parti temsilcileri, STK üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Meydanı dolduran Çorlulular, hep birlikte kurtuluşun gururunu ve coşkusunu yaşadı.
Gün boyunca devam eden etkinliklerde, kurtuluş ruhu ve milli birlik duygusu kent genelinde hissedildi. Çorlu halkı, tarihî günün önemine vurgu yaparak geçmişten geleceğe birlik ve beraberlik mesajı verdi.
HABER MERKEZİ