Ali İhsan Şahpaz'dan Kınama Mesajı
AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Ali İhsan Sahpaz, Saraçhane gösterileri sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve annesiyle ilgili hakaret dolu sözlere sert tepki gösterdi.
Yapılanların cezasız kalmayacağını ifade eden AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Ali İhsan Şahpaz, “Sarahçhane’de bu akşam gerçekleşen gösteri sonrası sayın Cumhurbaşkanımıza, merhum annesine ve ailesine yapılan alçakça hakaretleri lanetliyor ve kınıyorum. Bu yapılanlar milli ve manevi değerlerimizle örtüşmeyen, aşağılık bir saldırıdır. Bu tür seviyesizlikler milli ve manevi değerlerimizle bağdaşmayan eylemler olup bu yapılanlar cezasız kalmayacaktır” dedi.
İMDAT ŞAHİN
Kırık Taşlar Yenileriyle Değiştiriliyor
Çorlu Belediyesi ekipleri Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan kırık taşları değiştirme çalışmaları yürütüyor.
İş makinesiyle birlikte Cumhuriyet Meydanı’nda çalışma başlatan belediye ekipleri, kırık taşlar yenileriyle değiştiriyor. Zaman içinde kırılan taşlar vatandaşların yürümesine engel olurken belediye ekipleri çalışma başlatarak taşları değiştiriyor. Gazetemize bilgi veren ekipler, meydandaki taşları değiştireceklerini belirterek çalışmalara başladıklarını ifade etti. Belediye ekiplerinin kırık taşları değiştirme çalışmasını gören vatandaşlar gazetemize konuştu: “Cumhuriyet Meydanı’nda çok fazla kırık taş var, şimdi ekipler bunları değiştiriyor, kendilerine teşekkür ediyoruz. Bütün kırık taşların değiştirilmesini istiyoruz” dedi.
İMDAT ŞAHİN
Okullar Bölgesi Mi, Kamyon Garajı Mı?
Okullar bölgesinin ortasında kalan araziye proje yapılması beklenirken, kamyonların garaj olarak kullanması tepki çekiyor.
Yaklaşık 7 bin öğrencinin eğitim gördüğü okullar bölgesinin ortasında kalan araziye yıllardır proje yapılması bekleniyor. Proje bir türlü yapılmazken alana park eden kamyonlar tepki çekiyor. Yıllardır boş olan araziye sosyal tesis yapılması için proje çizilmişti. Sosyal tesiste öğrencilerin yemek yiyebileceği kafeteryalar hemde öğrencilerin spor yapacağı alanlar bulunuyordu. Okullar Bölgesi kampüs şeklinde yapılması planlanıyordu, okullar bölgesine güvenlik girişi ve ortada kalan boş alana ise sosyal tesis projeleri yapılacaktı, fakat hiçbir şey yapılmadı, öğrenciler yine tozun toprağın içinde okula gidip geliyor. Bunlar yetmezmiş gibi kamyonların alana park etmesi tepki çekiyor.
OKULLAR BÖLGESİNE YAPILACAK PROJE SÖZDE KALDI
Okullar Bölgesine yapılması planlanan güvenlik girişi ve sosyal tesis projelerinin hiçbiri bu güne kadar hayata geçirilmedi. Yetkililer sadece projeyi dile getirirken şu ana kadar hiçbir somut adım atılmadı. Hem güvenlik girişi hem de sosyal tesis projesi hala yapılmayı bekliyor. Yaklaşık 7 bin öğrencinin eğitim öğretim gördüğü okullar bölgesinde öğrenciler duruma tepkili. Olumsuz olayların eksik olmadığı okullar bölgesine elini kolunu sallayan herkes rahatlıkla girebiliyor. Duruma tepki gösteren öğrenci velileri projelerin biran önce hayata geçirilmesini bekliyor.
KAMPÜS ŞEKLİNDE PROJE VAR FAKAT HAYATA GEÇİRİLMİYOR
Okullar Bölgesi’nde kampüs şeklinde proje olmasına rağmen hayata geçirilmemesine tepki gösteren öğrenci velileri yetkililere sert tepki gösterdi. Sosyal Tesis projesinde basketbol sahalarından yemekhaneye kafeteryaya kadar herşeyin olmasına rağmen bir türlü hayata geçirilmemesi kabul edilemez. Proje hayata geçirildiği zaman öğrenciler rahatlıkla burada yemek yiyip güvenli bir şekilde eğitimlerine devam ederler” dedi.
ELİNİ KOLUNU SALLAYAN OKULLAR BÖLGESİNE GİRİYOR
Okullar Bölgesi’nde güvenlik sorunlarının da yaşandığını belirten kimi öğrenci velileri gazetemize bilgi vererek; “Okullar Bölgesine elini kolunu sallaya sallaya herkes girebiliyor. Öğle saatlerinde teneffüslerde bazı kişiler gelip buralarda geziyor. Sadece emniyetten bazı polisler giriş çıkış saatlerinde buralarda bekliyor. Bu yeterli değil kampüs şeklinde yapılmalı burası” dedi.
OKULLAR BÖLGESİ EN SONUNDA KAMYON GARAJI OLDU
Sürücü kurslarına ait kamyonların alana park etmesi tepki çekiyor. Onlarca kamyonun park ettiği boş alana biran önce proje yapılmasını isteyen öğrenci velileri duruma tepki gösterdi: “Onlarca kamyon buraya park etmiş, burası kamyon garajımı yoksa okullar bölgesi mi? Bu görüntüler okullar bölgesine yakışmıyor” dedi.
İMDAT ŞAHİN