Alt Yapı Çalışması Nedeniyle Yol Trafiğe Kapatıldı
Rumeli Mahallesi Kumru Caddesi alt yapı çalışmaları nedeniyle trafiğe kapatıldı, sürücüler alternatif yollara yönlendirildi.
Çorlu’da Kumru Caddesi üzerinde altyapı çalışmaları nedeniyle yol trafiğe kapatıldı. Gün boyu süren çalışmalar sebebiyle sürücüler, alternatif güzergâhlardan ulaşım sağladı. TESKİ ekipleri bölgede, boru yenileme ve kazı çalışması yaptı. Kumru Caddesi’ne iki taraflı çekilen güvenlik şeritleriyle yol trafiğe kapatılırken sürücüler farklı güzergâhlara yönlendirildi.
SÜRÜCÜLER FARLI GÜZERGÂHLARA YÖNLENDİRİLDİ
Çalışmaların uzamasından şikâyet eden bazı vatandaşlar, cadde üzerinde ulaşımın zorlaştığını belirtti. Mahalle sakini “Sabah işe giderken yolun kapalı olduğunu gördük, diğer yollardan dolanmak zorunda kaldık. Çalışma yapılması güzel ama biraz daha hızlı ilerlemesini isteriz. Sanırım yeni yapılan inşaatların alt yapı ve kanalizasyon hatları döşeniyor. Yolun tamamı kapatılmış, Kumru Caddesi kapalı olunca Bülent Ecevit Bulvarı’ndan trafik akışı sağlanıyor. Hiçbir bilgilendirici uyarı levhası konulmamış” dedi.
KUMRU CADDESİNDEKİ SORUNLAR BİR TÜRLÜ BİTMİYOR
Kumru Caddesi üzerinde yolun bozuk olması da vatandaşların tepkisine neden oluyor. Özellikle yolun bazı bölümlerinin tek taraflı asfalt olması diğer kısmın asfaltlanmamış olması tepkileri artırıyor. Gazetemize konuşan vatandaşlar, “ Kumru Caddesi’nde sorunlar bitmiyor, yolun bazı bölümleri bozuk, geçtiğimiz aylarda yol çökmüştü yeni yapıldı. Kumru Caddesi’nin tam anlamıyla yenilenmesini bekliyoruz” dedi.
İMDAT ŞAHİN
Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
Çorlu Belediyesi’nin Kasım ayı olağan meclis toplantısı, Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’un başkanlığında Çorlu Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.
Toplantının başında iki ek gündem maddesi, meclis üyelerinin oy birliğiyle gündeme alındı. Ardından Başkan Ahmet Sarıkurt, Çorlu Belediyesi ve diğer kurumlar tarafından kent genelinde yürütülen çalışmalarla ilgili meclis üyelerine bilgilendirme sunumu yaptı.
Toplantıda alınan kararlar şu şekilde sıralandı: Gençlik Meclisi Yönetmeliği konusu, görüşülmek üzere İçişleri Komisyonu’na havale edildi. Çorlu Uğur Okulları Hatıra Ormanı projesi için Nusratiye Mahallesi’nde yer tahsisi yapılmasına yönelik protokol imzalanması amacıyla belediye başkanına yetki verilmesi oy birliğiyle kabul edildi. Ergene ilçesi Sağlık Mahallesi’nde bulunan, mülkiyeti Çorlu Belediyesine ait taşınmazın Ergene Belediyesine yapılan tahsisinin iptal edilmesi konusu, Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Aynı mahallede yer alan taşınmazın, TEDAŞ tarafından kamulaştırılması talebi de Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Belediye mülkiyetindeki iş yerlerinin üç yıldan uzun süreyle kiralanması konusu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. Plan ve Bütçe Komisyonu raporu Meclis Üyesi Gülcan Sakallı tarafından okunarak oylanıp kabul edildi. İmar planı değişiklikleri İmar Komisyonu’na havale edilirken, İmar Komisyonu rapor maddeleri de Meclis Üyesi Bilgehan Çağlar tarafından okunup kabul edildi. Sarılar Mahallesi Çok Yönlü Kalkınma Kooperatifi ile Çorlu Belediyesi arasında yapılacak iş birliği protokolü için belediye başkanına yetki verilmesi oy birliğiyle kabul edildi. Karatepe Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda avukatların kullanımına sunulmak üzere su sebili ve klima tedarik edilmesi konusu oy birliğiyle kabul edildi. Hobi bahçesi ve düğün salonu kiralama ücretlerinin yeniden değerlendirilmesi amacıyla konunun Plan ve Bütçe Komisyonu’na havalesi oy birliğiyle kabul edildi. Çorlu Belediye Meclisi’nin Kasım ayı olağan toplantısı, gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından sona erdi. GÖKHAN DUMAN
Halk Eğitim Merkezinden Büyük Atılımlar
Çorlu Halk Eğitim Merkezi yaptığı yeni yatırımlarla yeni kursiyerlere iş alanları yaratmaya devam ediyor.
Halk Eğitim Merkezi yeni kurduğu mutfakla birlikte restoran bölümünü de aktif hale getirecek. Önümüzdeki günlerde açılacak mutfak ve restoran bölümü vatandaşlara da hizmet verecek. Sadece mutfak ve restoran değil, kurulan dikim atölyesi ile birlikte iş kıyafetleri de Halk Eğitim Merkezi’nde dikiliyor. Sadece iş kıyafetleri de değil farklı alanlarda dikim atölyesi çalışmayı sürdürüyor. Şuanda 70’e yakın kursiyer dikim atölyesinde çalışıyor, dikim bölümünde kursiyerlere belli bir ücrette veriliyor. Halk Eğitim Merkezi’nde birde mescit bölümü yapılıyor, mescidin de açılışı yakın zamanda yapılması planlanıyor. Yeni açılan bölümlerle birlikte Halk Eğitim Merkezi kapasitesini artırmaya devam ediyor.
MUTFAK VE RESTORAN HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR, 2 BİN KİŞİLİK YEMEK ÇIKACAK
Çorlu Halk Eğitim Merkezi Müdürü Fatih Ersöz gazetemiz çalışmalarla ilgili bilgiler verdi: “Mutfak kısmı beceri atölyesi olarak düzenlenecek, mesleğe yönelmek isteyen, kursiyerler burada beceri eğitimine tutulacaklar, piyasanın istediği şartlarda, sonra garsonluk kursuna alınacaklar. Yukarıda restoran bölümü oluşturuyoruz, orası da beceri atölyesi orada da garsonluk eğitimi verip vatandaşlara servis yapacaklar. Hem üretimde hemde serviste bizzat görev alacaklar. 2 bin kişilik yemek kapasitesi olacak” dedi.
GİYİM VE TEKSTİLDE İSTİHDAM EDİLMEK İSTEYEN KURSİYERLER İÇİN DİKİM ATÖYLESİ FALİYET GÖSTERİYOR
Dikim atölyesiyle ilgili de bilgiler veren Çorlu Halk Eğitim Merkezi Müdürü Fatih Ersöz, “Bizim yeni oluşturduğumuz dikim atölyesi, burada da beceri eğitimlerine tabi tutuyoruz, giyim ve tekstil noktasında meslek edinmek isteyen istihdam edilmek isteyen, kursiyerlerimizi burada çalıştırıyoruz. Piyasadan iş alıyoruz, yaptığımız işleri döner sermaye kapsamında ürettiriyoruz, hem kursiyerlere bir miktar gelir desteği sağlıyoruz, hemde piyasa şartlarında birebir simülize ediyoruz şartları. Şu an dikim atölyesindeki kursiyerler değişkenlik gösteriyor. Ortalama 70’e yakın kursiyerimiz var. Burada çeşitli makinalarımız var, başka halk eğitim merkezlerinde olmayan makinalarımız bizde var. Çorlu Halk Eğitim Merkezi’ne destek veren herkese, destekçilerimize, kursiyerlerimize teşekkür ediyorum” dedi.
HALK EĞİTİM MERKEZİ’NE MESCİD YAPILIYOR
Çorlu Halk Eğitim Merkezi’nin iç kısmına, kursiyerlerin, ziyaretçilerin, ailelerin, öğrencilerin namaz kılması için 50 kişilik mescit yapılıyor. Mescitteki çalışmalar devam ediyor. Yakın zamanda mescidin açılışının yapılması bekleniyor.
İMDAT ŞAHİN