• Öğrenciler Ve Aileleri Sınav Heyecanı Yaşadı
  • Öğrenciler Ve Aileleri Sınav Heyecanı Yaşadı
Çorlu Güncel

Öğrenciler Ve Aileleri Sınav Heyecanı Yaşadı

  • 10 Haziran 2024
  • 363 Kez Okundu

Yükseköğretim Kurumlar Sınavı (YKS) için öğrenciler ve aileleri Cumartesi ve Pazar Günü sınav heyecanı yaşadı.

YKS ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) Cumartesi Günü, ikinci oturum olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) ile Yabancı Dil Testi (YDT) ise Pazar Günü yapıldı. Cumartesi Pazar günleri öğrenciler ve aileleri YKS heyecanı yaşarken, hafta sonu yapılan sınavda öğrencilerin sınava yetişme heyecanı da gözlerden kaçmadı. Kimi öğrenci ailesiyle birlikte sınava gelirken kimi öğrenciler taksiyle kimi öğrenciler ise otobüslerle sınavların yapılacağı okullara geldi. Sınavın yapılacağı okulların önünde yoğunluk oluşurken, sınav başladıktan sonra aileler çocuklarının sınavdan çıkmasını bekledi. 

ÖĞRENCİLER İÇERDE AİLELER DIŞARDA TER DÖKTÜ 

Cumartesi ve Pazar Günleri yapılan Yükseköğretim Kurumlar Sınavı için ailelerde çocuklarıyla birlikte sınav heyecanı yaşadı. Çocuklarını sınava girecek okullara getiren aileler sınav bitimine kadar dışarda sınav heyecanını yaşadı. Çorlu’daki okulların önü kalabalık olurken aileler sınav bitimine kadar okulların önünden ayrılmadı. Okullarda çok sayıda polis ekipleri de görev aldı.

ÖĞRENCİLER SINAVA YETİŞMEK İÇİN ERKENDEN OKULLARA GİTTİ

Çorlu’da öğrenciler sınava girmek için erkenden okulların yolunu tuttu. Sınava geç kalmamak için ailesiyle birlikte erkenden okula giden öğrenciler sınavın başlama saatini bekledi. Sınav saati geldiği zaman öğrenciler içeri girerken ailelerde dışarda bekledi. 

İMDAT ŞAHİN