Otobüsler Yine Tıklım Tıklım
Çorlu Güncel

Otobüsler Yine Tıklım Tıklım

  • 05 Haziran 2024

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çorlu’da yaklaşık 90 otobüsle hizmet vermeye çalışıyor, 300 bin nüfusu olan Çorlu’da iş giriş çıkış saatlerinde yoğunluk oluşuyor.



Çorlu’da otobüslerin yetersiz olması nedeniyle öğrenciler ve vatandaşlar büyük zorluklar yaşıyor. Çorlu’da yaklaşık 90 otobüsle şehir içi ulaşım sağlanmaya çalışılıyor. Okul giriş çıkış saatleri ve akşam iş çıkışı saatlerinde yoğunluk oluşuyor. Otobüsler tıklım tıklım olurken vatandaşlar ulaşımın daha rahat olması için yetkilerden önlem almasını istiyor. Birde yeni otobüslerde sesli anonsların arka arkaya anons yapması vatandaşları çileden çıkarıyor. 
ULAŞIM SORUNU GÜN GEÇTİKÇE ARTIYOR 
56 bin öğrencinin bulunduğu Çorlu’da yaklaşık 90 otobüslehizmet verilmeye çalışıyor. Otobüsten başka şehir içi ulaşımın bulunmadığı Çorlu’da hem öğrenciler hem de vatandaşlar büyük zorluklar yaşıyor. Sabah ve akşam saatlerinde otobüsler tıklım tıklım olurken, otobüse binebilenler kendini şanslı hissediyor. Otobüse binemeyenler ise mecburen yürümek zorunda kalıyor. Otobüslerde yaz sıcağında dip dibe gitmek zorunda kalan vatandaşlar büyükşehirden ulaşımla ilgili çözüm bulunmasını istedi. 
30 SANİYE DE BİR TEKRARLANAN “LÜTFEN ARKAYA DOĞRU İLERLEYİN” SESLİ ANONSLARI VATANDAŞI CANINDAN BEZDİRİYOR
Çorlu’da otobüslerde sesli anonsların başlaması vatandaşı canından bezdiriyor. Sürekli “lütfen arkaya doğru ilerleyin” sesli anonsuna vatandaşın tepkisini çekiyor. 30 saniye de bir tekrarlanan sesli anonslara tepkisini dile getiren vatandaşlar gazetemize konuştu: “Her 30 saniyede bir sesli anons duyuyoruz. Otomatik midir yoksa şoförler düğmeye basarak mı anons yapıyor bilmiyoruz ama çok can sıkıcı bir olay. Her saniye sesli anons dinliyoruz ve sesli anonsların ses desibelleri çok yüksek. İnsanlar aptal yerine konuluyor sürekli aynı anonsları duymak çok saçma biran önce düzeltilmedir” dedi. 
İMDAT ŞAHİN