Başkandan Çbsk'ya Yeni Sezon Ziyareti
Türkiye 2. Basketbol Ligi’nde Çorlu’yu temsil eden ÇBSK Basketbol A Takımı’nın antrenmanına konuk olan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, sporculara tatlı ikram ederek yeni sezonda başarılar diledi.
Çorlu’yu sporun her branşında gururla temsil eden Çorlu Belediyesi Spor Kulübü (ÇBSK) Basketbol A Takımı, yeni sezon hazırlıklarına tüm hızıyla devam ediyor. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, takımı antrenman sahasında ziyaret ederek sporculara moral aşıladı. Gerçekleştirilen anlamlı ziyarette Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’a Çorlu Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Hasan Eligül ve Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Öztürk de eşlik etti. Teknik heyet ve sporcularla yakından ilgilenen heyet, takımın son durumu hakkında bilgiler aldı. Ziyaret sırasında zorlu sezon öncesi yoğun bir tempoda çalışan basketbolculara tatlı ikramında bulunuldu. Sporcularla ve teknik kadroyla samimi bir sohbet gerçekleştiren Başkan Sarıkurt, takımın her zaman yanında olduklarını vurguladı.
“TÜM SPORCULARIMIZA BAŞARILARLA DOLU BİR SEZON DİLİYORUM”
Türkiye 2. Basketbol Ligi’nde mücadele eden ÇBSK Basketbol A Takımı’nın Çorlu için büyük bir değer taşıdığını belirten Başkan Sarıkurt, “ÇBSK Basketbol A Takımımızın antrenmanına misafir olduk. Çorlu Belediyesi Spor Kulübü Başkanımız Hasan Eligül ve Belediye Başkan Yardımcımız Hakan Öztürk ile birlikte sporcularımıza tatlı ikram ettik, çalışmalarını yakından izledik. Türkiye 2. Basketbol Ligi’nde boy gösteren takımımıza yeni sezonda yürekten başarılar, tüm sporcularımıza sakatlıksız ve güzel bir sezon diliyorum.” dedi.
HABER MERKEZİ
Perşembe Günü Teki̇rdağ Geneli̇nde Si̇renler Çalacak
Tekirdağ genelinde, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından kurulan İkaz ve Alarm Sistemi (İKAS) 24 Eylül 2026 Perşembe günü saat 15.00’te test edileceği için sirenler çalacak.
7126 sayılı Sivil Savunma Kanunu’nun 24’üncü maddesi kapsamında, düşman hava saldırıları, radyoaktif serpinti tehlikesi ile diğer doğal ve insan kaynaklı tehlikelere karşı vatandaşların önceden uyarılması ve gerekli tedbirleri alabilmesi amacıyla AFAD Başkanlığı tarafından yürütülen İkaz ve Alarm Sistemi Kurulum Projesi kapsamında Tekirdağ’daki çalışmalar tamamlandı. AFAD ve ASELSAN iş birliğiyle gerçekleştirilen yerli ve milli proje kapsamında, 24 Eylül Perşembe günü saat 15.00’te Tekirdağ genelinde sistemin testi yapılacak.
TEKİRDAĞ’IN TÜM İLÇELERİNDE SİREN SESİ DUYULACAK
Test sırasında il genelindeki tüm sirenlerin yüksek ses seviyesinde çalıştırılacağı bildirildi. Test kapsamında “Dikkat dikkat! İlimizde kurulan İkaz ve Alarm Sisteminin test yayınıdır, lütfen panik yapmayınız” anonsunun ardından 30 saniye süreyle dalgalı siren sesi çalınacak. Test öncesinde Tekirdağ’da yaşayan vatandaşlara iki kez bilgilendirme SMS’i gönderilmesinin planlandığı belirtildi. AFAD ve Tekirdağ Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, yüksek ses seviyesinde gerçekleştirilecek test sırasında kurum, kuruluş ve vatandaşların gerekli hassasiyeti göstermeleri, siren ve anonslar nedeniyle endişeye kapılmamaları istendi.
İMDAT ŞAHİN
Bu İşte Bir Terslik Var!
Şehit Teğmen Yavuzer Caddesi üzerinde bulunan yük boşaltma ceplerinin amacı dışında kullanılması vatandaşların tepkisini çekiyor.
Yük boşaltma alanlarına araçların park etmesi nedeniyle malzeme ve ürün indirmek için gelen kamyonetler ve diğer araçlar kaldırıma çıkmak zorunda kalıyor. Vatandaşlar, yük boşaltma ceplerinin amacı doğrultusunda kullanılmasını istiyor. Çorlu’nun yoğun kullanılan caddelerinden biri olan Şehit Teğmen Yavuzer Caddesi üzerinde yaşanan yük boşaltma sorunu, vatandaşların tepkisine neden oluyor. Cadde üzerinde esnafın yük indirip bindirebilmesi amacıyla oluşturulan yük boşaltma ceplerinin bazı sürücüler tarafından park alanı gibi kullanılması, beraberinde farklı bir sorunu ortaya çıkarıyor. Yük boşaltmak için bölgeye gelen kamyon ve ticari araçlar, kendileri için ayrılan ceplere park edilmiş araçlar nedeniyle yük boşaltacak uygun alan bulamıyor. Bu durumda bazı kamyon sürücüleri, yüklerini indirebilmek için kaldırım üzerine çıkmak zorunda kalıyor.
YÜK BOŞALTMA CEPLERİ OTOPARK OLDU
Cadde üzerinde belirli noktalarda oluşturulan yük boşaltma ceplerinin temel amacı, özellikle esnafın ürün ve malzemelerini güvenli bir şekilde indirip yüklemesine imkan sağlamak. Ancak bu alanların bazı sürücüler tarafından uzun süreli araç parkı amacıyla kullanılması, sistemin işleyişini bozuyor. Yük boşaltmak için gelen araçların kullanması gereken alanların normal araçlar tarafından işgal edilmesi nedeniyle kamyon sürücüleri zor durumda kalıyor. Ortaya çıkan görüntü ise hem trafik güvenliği hem de yayaların kaldırımları kullanımı açısından tepki çekiyor.
TİCARİ ARAÇLAR KALDIRIMA ÇIKARAK YÜK BOŞALTIYOR
Yük boşaltma cebinin dolu olması nedeniyle kamyonların kaldırıma yanaşarak ürün indirmesi, yayaların da geçişini zorlaştırıyor. Kaldırımın araçlar tarafından işgal edilmesi, özellikle yoğun saatlerde vatandaşların yoldan yürümek zorunda kalmasına neden olabiliyor. Vatandaşlar, bir sorun çözülmek amacıyla oluşturulan yük boşaltma ceplerinin farklı araçlar tarafından park alanı olarak kullanılmasının yeni bir sorun oluşturduğunu belirterek denetimlerin artırılmasını istiyor.
VATANDAŞLAR “CEPLER AMACINA UYGUN KULLANILSIN”
Cadde üzerinde yaşanan durumun önüne geçilmesi gerektiğini ifade eden vatandaşlar, yük boşaltma ceplerinin sürekli olarak boş tutulmasının önemine dikkat çekiyor. Vatandaşlar, “Burada yük boşaltmak için özel olarak cep yapılmış. Ancak bu alanlara araçlar park edince kamyonlar yükünü indirebilmek için kaldırıma çıkıyor. Bir tarafı düzeltmeye çalışırken başka bir sorun ortaya çıkıyor. Yük boşaltma cepleri gerçekten yük boşaltmak için kullanılmalı” diyerek tepkilerini dile getiriyor.
HEM SÜRÜCÜ HEM YAYA MAĞDUR OLUYOR, VATANDAŞ DENETİM İSTİYOR
Yaşanan sorunun yalnızca ticari araç sürücülerini değil, yayaları ve cadde üzerindeki diğer sürücüleri de etkilediği belirtiliyor. Yük boşaltma ceplerinin amacı dışında kullanılması nedeniyle kamyonların kaldırıma veya yolun uygun olmayan bölümlerine yanaşması, cadde üzerindeki hareketliliği de olumsuz etkileyebiliyor. Vatandaşlar, yük boşaltma ceplerinin düzenli şekilde denetlenmesini ve bu alanlara park eden araçlara yönelik gerekli işlemlerin yapılmasını talep ediyor.
İMDAT ŞAHİN